lavendelLAVENDEL
kamen vprašanj in odgovorov

BARVA: prozorna barva sivke, zaradi svoje barve tvori mešanico iz roževca in ametista. Lavendel je vendarle samostojen kremen. Najdišča ležijo na zelo omejenih mestih na Kitajskem in Madagaskarju.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Zelo intenzivno in globoko prodre v psiho in v skladu s tem deluje na našo dušo. Odpira blokade, krčevitost in pojave stresa, odpravlja glavobol in sklepne bolečine, ki nastanejo zaradi stresa in zgaranosti. Ker se s pomočjo lavendlovega kremena psihični živčni sistem osvobodi vseh kopičenj in poapnitev, se to direktno odraža na zdravju in počutju celega telesa.
Še posebej z ogrlico iz lavendlovega kremena spoznamo dnevne čistilne in osvobodilne učinke tega kamna. Voda ali čaj iz lavendlovega kremena harmonizira presnovo žlez in krepi limfni sistem. Z izravnavo hormonsko pogojenih simptomov pomanjkanja nas varuje pred deformacijami na prstih na rokah, nogah, sklepih in hrbtenici. V povezavi z drugimi zdravilnimi kamni se ti učinki lahko še povečajo.

lavendel2ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Lavendlov kremen nas osvobodi vseh krčev, zastojev in obremenitev na duševnem področju. Tako lažje dosežemo, da se disharmonije izenačijo, in dobimo več veselja do življenja. Z ojačanjem občutka za čas pridobite z lavendlovim kremenom več osebnega prostega časa.

ČAKRA:

Med meditacijo lahko uporabljamo lavendlov kremen za vse čakre, ker tako išče pot čez dušo, preden prodre v telo. Ima zelo nežne vibracije, ki prodrejo v nas kot valovi. Zato je potrebno pri meditaciji paziti, da mu pustimo dovolj časa. Močneje lahko občutimo njegovo delovanje, če čakre, ki ste jih predvideli za ta kamen, prej odprete s kameno strelo. S to predpripravo lahko njegove vibracije prodrejo zelo globoko. V povezavi z barvnimi kamni podpira njihove moči tako močno, da pride lavendlov kremen v poštev kot kamen za vprašanja in odgovore. Če opazite med meditacijo močne vibracije ali segrevanje kamna, mu privoščite odmor. Vedeli pa boste, da ste prišli do pomembnega mesta vašega telesa ali duše.

KAKO DOBIM LAVENDLOV KREMEN IN KAKO GA NEGUJEM?

Dobite ga lahko kot surov kamen, bobnast kamen, za v roko, obesek ali ogrlico, redkeje kot donat. Kupite ga pri prodajalcu, ki mu zaupate, ker ga je zelo težko dobiti in ga zelo lahko zamenjamo z ametistom.
Ker daje lavendlov kremen veliko energije, vam priporočamo, da ga redno čistite pod tekočo, mlačno vodo, da se izprazni. Ogrlice lahko čez noč izpraznite v skodelici z bobnastimi hematiti. Najboljša metoda za njegovo polnjenje je čez noč v suhi skodelici skupaj z roževcem iz Madagaskarja in enim ametistom.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com