ognjeni ahat OGNJENI AHAT

zaščita pred vsem zlim, varuje pred požari in strelo

BARVA: rjavo rdeča do temno rdeča, pogosto svetlikajoč kot opal
NAJDIŠČA: Najdišča so zelo redka v ZDA in Mehiki.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Ognjeni ahat ima močan vpliv na notranje celice v telesu. Krmili delitev celic, gradnjo celic in preprečuje neurejeno rast celic, ki vodijo do raka in vozlov. Preprečuje krče in zožitev krvnega ožilja v spodnjem delu telesa kot tudi krčne žile. Tako kot pri Indijancih se ognjeni ahat uporablja kot spolni kamen, ki ponovno vzpostavi notranje ravnotežje ter prepreči impotenco in frigidnost. Obolenja spolnih organov, kot so npr. moda, jajčniki in maternica, pozdravi ognjeni ahat do najvišje stopnje. Ljudje z močnimi hormonskimi nihanji bi ga naj imeli vedno pri sebi zaradi izenačevanja. Z vodo ognjenega ahat se dobro zdravijo tudi zunanji spolni organi. Otroke v prvih osmih tednih ščiti pred zastoji v dihanju in nenadni smrti. Povzroča zdrav razvoj telesnih in duševnih spretnosti dojenčka. Z vodo ognjenega ahata lahko zelo dobro čistimo kožo dojenčka pred umazanijami in klicami, istočasno pa zdravi kožni zdrob in luskasta obolenja kože. Majhni otroci bi naj imeli pod vzglavnikom ali v vozičku vedno ognjeni ahat.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Ognjeni ahat ima na telo in prav tako na dušo učinek uravnovešenja. Ščiti nas pred močnim nihanjem razpoloženja, izbruhi jeze in naglo jezo. Zaradi napačne vzgoje in duševnih obremenitev blaži ali celo zdravi impotenco. To velja tudi za spolno zadržane in zavrte ljudi. Osvobodi nas predsodkov in pretiranega strahu. Z njegovo pomočjo bolje spoznamo sami sebe in se sprijaznimo, da tudi mi nismo brez napak. Ljubezni daje več strasti in temperamenta.

ČAKRA:

Ognjeni ahat je kamen, ki daje svojo moč iz osnovne čakre v našo spolno čakro. Že po kratki uporabi začutimo utripajoč krvni pritisk, delno tudi erekcijo. Položite istočasno ognjeni ahat na tretje oko, tako se bodo prebudili v vas spolni spomini, ki so bili za vas pozitivni ali negativni - daleč nazaj v otroštvo. Tako lahko prepoznamo spolne zadržke in jih ozdravimo. Položite ognjeni ahat skupaj z ognjenim opalom na korensko čakro, ki ste jo prej odprli s kameno strelo; tako se bodo pri rednih terapijah harmonizirala in izenačila vsa močna hormonska nihanja.

KAKO DOBIM OGNJENI AHAT IN KAKO GA NEGUJEM?

Ognjeni ahat sodi med najdragocenejše kristale, zato ga boste srečali zelo redko in samo v dobro založenih trgovinah - kot bobnast kamen za v roko, obesek ali kabošon. Pred vsako uporabo nujno pod tekočo, mlačno vodo izpraznite kamen. Ker je ognjeni ahat zelo močan kamen, ga je potrebno, če opazimo, da postaja »utrujen«, dalj časa polniti na soncu ali čez noč v skupini kamenih strel.


vodni ahatVODNI AHATI – geode za srečo

BARVA: rjava, bela, pogosto polnjeni z vodo
Ko govorimo o geodah za srečo, mislimo majhne ahatne geode, ki so pogosto poraščene z mnogimi lepimi kristali. Redko so te geode polnjene z milijoni let staro pravodo (vodni ahati).
NAJDIŠČA: Najdemo jih v Braziliji, Mehiki in Avstraliji.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Geode za srečo zelo uspešno pomagajo pri obolenjih kože. Z rednim polaganjem blažijo grde modrikasto-rdeče mehurje na koži in obrazu. Varujejo pred nastankom krompirjastega nosu in pred brazgotinami na obrazu. Geode za srečo ščitijo tudi pred prekomernim napadom sončnih peg in regulirajo, če jih nosimo okrog vratu, napake v pigmentnem sistemu. S polaganjem geode za srečo se pozdravi tudi poroženelo divje tkivo kot npr. bradavice, žulji in kurja očesa. Geoda za srečo v povezavi z vodnim ahatom pozdravi celo močno srbenje, krvne skorje in gnojne mehurčke na koži, ki nastanejo zaradi garjavih obolenj. Zdravijo tudi obolenja lasišča in varujejo pred izpadanjem las. Zelo učinkovite si pri preprečevanju nastanka lišajev na nohtih, pomagajo pa tudi pri migreni in močnih bolečinah v hrbtu ter varujejo pred pojavi hromosti v hrbtnih mišicah in sklepih. Pod vzglavnikom blažijo geode za srečo psihosomatske napake in epilepsije. Voda, v kateri je bila geoda, še bolj pa pravoda iz vodnih ahatov, zelo ugodno vpliva na kožo obraza in telesa.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Svojega nosilca varujejo pred vsem zlim in pred napačnimi prijatelji. Zaradi svojih regeneracijskih moči se poveča naše izžarevanje in lepota telesa, razen tega pa postanemo zadovoljni s svojim izgledom. Blažijo telesne tegobe, ki niso telesnega izvora, in zdravijo obolenja, še posebej na koži, ki so z medicinskimi sredstvi komaj ozdravljiva. Dajejo nam več samozaupanja in veselja do življenja.

ČAKRA:

Geode za srečo so zelo nežni zdravilni in meditacijski kamni. Svetujemo vam, da pri meditaciji uporabljate še kameno strelo, sugilit, smaragd ali rubin – v teh primerih deluje geoda kot harmonični in uravnovešujoč kamen. Lahko namreč harmonizira močne vibracije močnih kristalov in tako lažje prodre v dušo. Geode za srečo in vodni ahat tvorijo zaščitno steno okrog avre in tako preprečijo, da pridejo negativni vplivi neprefiltrirani v nas. Napačni prijatelji in igrana ljubezen se lahko z geodo za srečo jasno prepoznajo.

KAKO DOBIM GEODO ZA SREČO ALI VODNI AHAT IN KAKO GA NEGUJEM?

Geode za srečo lahko dobimo zaprte v obliki oreha ali razpolovljene geode in geodne pare kot obesek in meditacijske ploščice. Geodni pari za srečo so še posebej intenzivni za zdravljenje. Vodne ahate kupimo kot manjše ali večje ahate, ki so ponavadi na eni strani polirani, tako da lahko vidimo pravodo v kamnu. Majhni vodni ahati se dobijo tudi kot bobnasti in za v roko. Geode za srečo in vodne ahate je potrebno enkrat na mesec položiti pod tekočo, mlačno vodo, da se očistijo in izpraznijo. Priporočamo, da jih dodatno položite v kozarec z vodo. Obe vrsti ahatov lahko istočasno čistimo v kozarcu z vodo in v povezavi s čistimi kamenimi strelami, ter jih napolnimo na soncu.


zvezdasti ahatZVEZDASTI AHAT
AVSTRALSKI AMULETNI KAMEN

povezava vseh živih bitij z naravo in zemljo

BARVA: Po določenem vzorcu (v trojnih sečiščih) potekajoče (temne) ahatne barve v bež okroglih kamnih.
NAJDIŠČA: Amuletne kamne najdemo samo v osrednji Avstraliji na površini ene najstarejših geoloških plasti naše Zemlje. Te ljubke kamene krogle najdemo predvsem okoli Uluru-ja (Ayers Rock) v pesku.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Amuletni kamni varujejo svojega nosilca pred največjimi nesrečami. Rak in AIDS lahko z nošenjem teh kamnov preprečimo, ublažimo in celo ozdravimo. Čistijo kri in uravnavajo izločanje hormonov v žlezah. Amuletni kamni dajejo telesu ob nošenju več odpornosti in vitalnosti. Kot voda ali čaj iz amuletnega kamna obvarujejo našo kožo pred krhkostjo in izsušitvijo. Gube in alergične reakcije kože so pogosto posledica premajhne oskrbe tkiva. Različne plasti kože se z amuletnim kamnom okrepijo, tako pa se preprečuje prezgodnje staranje kože. Avstralski amuletni kamen ojača mišičje in obvaruje še posebej vezno tkivo in površino kože pred boleznimi, izpuščaji in aknami. Amuletni kamen naj bi pri vseh terapijah za kožo, tudi v povezavi z drugimi zdravilnimi kamni uporabili kot osnovni kamen. Če ga uporabljamo pod vzglavnikom ali nosimo na koži, pomirja centralno in vegetativno živčevje ter poleg kožnih bolezni zdravi tudi živčne bolezni želodčne sluznice, migrene in tako imenovane vremensko pogojene bolečine v udih. Amuletni kamni harmonizirajo preko vegetativnega živčevja tudi funkcije presnove in krvnega obtoka. Tudi za hišne živali kot npr. pse in mačke so se amuletni kamni izkazali kot zelo zdravilni.

amuletni kamenZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Amuletni kamni obvarujejo svojega nosilca pred depresijami, jezo in napadi besa. Podarjajo mu notranje ravnotežje, veselje in harmonijo ter pretvorijo negativne lastnosti v pozitivne vibracije. Amuletni kamni so zelo primerni kot kamni za zdravljenje in terapijo. Pa vendar so tudi več kot to, so kamni z izraženo osebnostjo in življenjsko energijo. Postanejo zvesti prijatelji in hočejo da jih tako tudi obravnavamo. Če imate svoj amuletni kamen radi, ga božajte, občasno kopajte v mlačni vodi, pa vam bo ostal zvest prijatelj za celo življenje. Rad se tudi pogreje na soncu. Med meditacijo dosežemo s tem kamnom posebno globoko povezavo z našimi čakrami. Kot kamen harmonije lahko amuletni kamen uporabljamo skupaj z vsemi drugimi zdravilnimi kamni.

KAKO DOBIM IN VZDRŽUJEM AMULETNI KREMEN?

Avstralske amuletne kamne lahko dobite le v najbolje založenih trgovinah s kamni. Zaradi redkosti in priljubljenosti ga je zelo težko dobiti. Cene se zaradi tega gibljejo v zgornjem cenovnem razredu. Pri redni uporabi naj bi amuletni kamen enkrat mesečno očistili in izpraznili pod tekočo mlačno vodo. Za sončno kopel so amuletni kamni zelo hvaležni.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com