fosil1FOSILI - TRILOBITI, AMONITI, ORTOCERAS

Fosili nas presenečajo z svojimi zdravilnimi učinki, ki so se v toku milijonov let nakopičili v njih. Njihove Moči se sicer ne morejo kosati z močjo kristalov, kažejo pa kljub temu občutne zdravilne učinke. Poleg tega veliko bolj senzibilno prodrejo v organizem kot večina ostalih kristalov.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Fosili, še posebej amoniti, odpravijo posledice poroda in motnje pri dojenčkih. Na najnižji stopnji razvoja varujejo dojenčke pred krvavitvami v možganih in pred krivim vratom, pred okvarami v telesni drži nasploh, v zgradbi kosti in pred napačnim razvojem hrbtenice. S svojimi zdravilnimi močmi pa blažijo tudi otroške bolezni. Občutljiva avra dojenčka je zelo dovzetna na nežne moči fosila. Odrgninsko vnetje dojenčka na primer se lahko hitro pozdravi z ortokerasom, če ga položimo na kožo ali nanašamo ortkerasovo vodo. Otroke, ki pogosto bruhajo, prav tako pomirijo fosili. Tukaj delujejo posebej intenzivno trilobiti, ki sprostijo vratarja želodca pri dojenčku in tako pomagajo, da se želodček hitreje navadi na različno hrano. Prav tako uspešno preprečujejo in zdravijo drisko otroka. Amoniti pa varujejo nežno otroško dušo pred poškodbami. Preprečujejo živčne in duševne motnje, blažijo in zdravijo motnje v spanju, strah pred nočjo in mokrenje postelje. Še posebej pri edinčkih priporočamo uporabo amonitov v povezavi z ortokerasom. Uravnovesijo tudi krvni obtok in preprečijo nenadno smrt otroka zaradi zastoja dihanja.

fosil2Polirani amoniti in ortokerasi so primerni za preventivo, tudi v otroški postelji, ker nimajo ostrih robov in s tem niso nevarni za otroka. Najboljša velikost je od 8 do 12 cm premera, da nam ni potrebno skrbeti, da ga bo otrok pogoltnil. V povezavi s hematitom skrbijo fosili za dovolj oskrbe z železom matere med nosečnostjo v času dojenja. To velja tudi pri povišani potrebi po železu med fazo odraščanja in v puberteti. Pri močnejši menstruaciji, močni izgubi krvi ali pri enostranski prehrani priporočamo pitje vode iz amonita in ortokerasa v povezavi s hematitom. 0,5l vode pustimo stati eno uro in jo spijemo pred spanjem ali zjutraj., Čeprav aktivirajo naše telesne celice, da lažje sprejemajo železo in mineralne snovi, pa fosili le redko vsebujejo železo.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Nošenje fosilov okrog vratu doprinese še posebej pri odraščajočih k razvoju zdravega razuma, samozavesti in razvoju izrazitega občutka pravičnosti.

fosil3ČAKRA:

Amoniti imajo za posamezno meditacijo podrejeno vlogo. Čeprav jih veliko ljudi uporablja za pogled v preteklost in v prejšnja življenja, verjamemo, da se amoniti v povezavi z drugimi meditacijskimi kamni, zaradi svoje prastare kamene sestave, uporabljajo zelo dobro kot kamni za uravnovešenje in harmonijo. Še posebej na področju zdravilnih kamnov in meditacije za otroke so fosili zaradi svojih senzibilnih lastnosti zelo primerni. Transformirajo namreč moči močnih kamnov v dojemljivo količino energije za otroke. Okolico čistijo pred pritiskom, strahom in ljubosumjem in dajejo več zadovoljstva.

KAKO DOBIM FOSIL IN KAKO GA NEGUJEM?

Fosile dobimo v naravni obliki ali polirane. Redke so amonitne ogrlice, krogle in obeski, so pa zelo koristne pri terapijah kamnov. Za terapije prostora so primerne tablice iz amonitov, veliki okamneli polži in druge optično čudovite okamnine. Te je potrebno enkrat na pol leta položiti pod tekočo, mlačno vodo, da se očistijo in izpraznijo. Zelo dobro delujejo fosili kot dodatek k kopeli ali k čaju ali kot dišeča lučka.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com