brazilijanitBRAZILIANIT - proti vnetju in zastrupitvi

BARVA: rumenkasto zelena do svetlo zelena
Najdišče je v Minas Gerais v Braziliji.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Brazilianit blaži in zdravi obolenja v možganih, hrbtenjači in živčnem sistemu, ki povzročajo zaradi infekcij močne ovire v živčnem tkivu. To obolenje ni nalezljivo, ampak nastane zaradi do sedaj komaj znanih virusov ali alergičnih obrambnih reakcij. Posledice so lahko delna ohromelost, prebavne motnje ter predvsem vnetje možganov in hrbtenjače. Brazilianit blaži in zdravi vnetja ter povzroči takojšnjo vrnitev v prvotno stanje. Blaži tudi telesna in duševna obolenja, ki nastanejo zaradi onesnaženosti okolja. Med »onesnaževalce« sodijo pesticidi, zaščitna sredstva, barve, laki, redčila in kemični dodatki jedem, ki se v toku časa nalagajo v pljučih in organih ali pa tudi direktno skozi kožo in hrano ogrožajo naše telo. To pripelje v živčnem tkivu in možganih do zastrupitev. Brazilianit zdravi in upočasnjuje rast bul, tvorb, tumorjev na hrbtenjači, ki lahko povzročajo ohromelost.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Brazilianit regulira in osvobodi dušo ter krepi živčne poti in živce. Izboljša tudi vegetativno sporazumevanje med organi, s tem poveča voljo do življenja in izboljša komunikacijo med ljudmi.

ČAKRA:

Najbolj prodre skozi srčno čakro, med meditacijo podpira tudi lastnosti drugih kamnov. Krepi duha in dušo.

KAKO DOBIMO BRAZILIANIT IN KAKO GA NEGUJEMO:

Brazilianit je relativno redek zdravilni kamen, ki ga najdemo na zelo majhnem mestu v osrčju Brazilije. Dobimo ga kot surov kamen, za v roko, kot obesek in redkeje kot nakit. Enkrat na mesec ga je potrebno očistiti pod tekočo, mlačno vodo. Potrebno ga je tudi polniti na soncu ali v skupini kamenih strel.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com