beli andski opal ANDSKI OPAL

kamen upanja in harmonije

Barva: Rožnata, modra, zelena in bela
Geologija:
Andski opal se uvršča v družino opalnih kremenovih kristalov in ima trdoto 6-7. Ti opali, ki so samo daljni sorodniki žlahtnih opalov in ognjenih opalov, so nastali pred milijonom let iz tekočih, z minerali bogatih raztopin. Kot že samo ime pove, je ta opal mogoče najti le v perujskih Andih.

Barva: Bela
Geologija: Andski opal se uvršča v družino opalnih kremenovih kristalov in ima trdoto 6-7. Ti opali, ki so samo daljni sorodniki žlahtnih opalov in ognjenih opalov, so nastali pred milijon leti iz tekočih z minerali bogatih raztopin. Kot že samo ime pove, je ta opal mogoče najti le v perujskih Andih.

Tradicionalna uporaba:

Indijanska ljudstva Južne Amerike, še posebej Inki in Azteki, so v tem kamnu videli oko svojega Boga, ki so ga ob zapustitvi zemlje pustili za seboj. Vedno, ko se je na območju mogočnih Andov pojavila vojna, se je ta kamen upanja sproščal. Kamen naj bi vse najditelje spominjal na harmonijo med ljudmi, živalmi in naravo. V Peruju še danes ta kamen spoštujejo kot zdravilni in zaščitni kamen in ga pogosto uporabljajo kot okras.

Zdravilni učinki na telo:

Andski opal uravnava encime v organizmu in je zato primeren kot kombinacijski kamen k vsem drugim zdravilnim kamnom, dišavam in zeliščem. Encimi so najmanjši kemijski gradbeni elementi, ki vibrirajo v harmoniji z našim telesom in uravnavajo vse presnovne procese, vegetativne funkcije organov in celo staranje. Nekateri uspešni encimi tako lahko pomagajo organizmu pri raznih boleznih, duševnem trpljenju in pri nagnjenosti k alergijam. Opal s svojimi finimi vibracijami uravnava lastnost in koncentracijo encimov. Kot verižica ali obesek okoli vratu deluje zelo dobro na endokrini sistem. Toda tudi kot eliksir ali kot dodatek k dišavni lučki deluje opal zelo blagodejno. Deluje preventivno pri virusnih infekcijah, pršicah in glistah.

Ima močan učinek praznjenja. Opalna voda, ki jo pijemo zjutraj na tešče, ima močan čistilni učinek na organizem.

Andski opal ima zelo blagodejne učinke na dihalne organe in na pljučne mehurčke. Lajša alergijske reakcije pljuč in bronhijev, ki vodijo do težav z dihanjem. Andski opal lajša vse alergijske reakcije v tkivih. To so reakcije, ki pri zastrupljenem okolju, prahu, živalskih dlakah ali ozonu povzročijo v pljučih težave z dihanjem ali alergije. Na kožo nanesena opalna voda blaži težave z izpuščaji in razdraženo kožo. Andski opal, ki se nosi okoli vratu, blaži in zdravi težave s preobčutljivostjo na cvetni prah in senenim nahodom. Poleg tega zdravi in blaži težave pri boleznih grla, krčih glasilk, močni hripavosti in izgubi glasu. Krepi krvni obtok srca in pljuč ter pospešuje izdihovanje nečistoč iz pljuč.

Beli andski opal se uporablja pri terapijah za izravnavo učinkov posebno močnih zdravilnih kamnov. Belemu andskemu opalu pripisujejo predvsem močan učinek praznjenja, uničevanje bakterij in virusov. Opalna voda (en andski opal orehove velikosti v kombinaciji s šungitom) zjutraj na tešče ima močan čistilni učinek na organizem.

rožnati opalROŽNATI ANDSKI OPAL

Rožnati andski opal uravnava encime v organizmu in je zato namenjen kot kombinacijski kamen k vsem drugim zdravilnim kamnom, dišavam in zeliščem. Encimi so najmanjši kemijski gradbeni elementi, ki vibrirajo v harmoniji z našim telesom in uravnavajo vse presnovne procese, vegetativne funkcije organov in celo staranje. Nekateri uspešni encimi tako lahko pomagajo organizmu pri raznih boleznih, duševnem trpljenju in pri nagnjenosti k alergijam. Rožnati opal uravnava s svojimi finimi vibracijami lastnost in koncentracijo encimov. Kot verižica ali obesek okoli vratu deluje zelo dobro na endokrini sistem. Toda tudi kot eliksir ali kot dodatek k dišavni lučki deluje rožnati opal zelo blagodejno. Deluje preventivno pri virusnih infekcijah, pršicah in glistah.

Zelenkasto modri andski opal ima posebno blagodejne učinke na dihalne organe in na pljučne mehurčke. Lajša alergijske reakcije pljuč in bronhijev, ki vodijo do težav z dihanjem. Zelenkasto modri andski opal lajša vse alergijske reakcije v tkivih. To so reakcije, ki pri zastrupljenem okolju, prahu, živalskih dlakah ali ozonu povzročijo v pljučih težave z dihanjem ali alergije. Na kožo nanesena opalna voda blaži težave z izpuščaji in razdraženo kožo. Modri andski opal, ki se nosi okoli vratu, blaži in zdravi težave s preobčutljivostjo na cvetni prah in senenim nahodom. Poleg tega zdravi in blaži težave pri boleznih grla, krčih glasilk, močni hripavosti in izgubi glasu. Krepi krvni obtok srca in pljuč ter pospešuje izdihovanje nečistoč iz pljuč.

Rjavi kot tudi beli andski opal nimata kakšnega posebnega učinka na telo in delujeta skorajda nevtralno. Vendar se uporabljata pri terapijah za izravnavo učinkov posebno močnih zdravilnih kamnov. Predvsem belemu andskemu opalu pripisujejo močan učinek praznjenja. Opalna voda (najmanj dva andska opala orehove velikosti) zjutraj na tešče ima močan čistilni učinek na organizem.

Zdravilni učinek na psiho:

Predvsem rožnati andski opal odpravlja depresije in pomaga tistemu, ki ga nosi, da spozna pravo in resnično ljubezen. V povezavi z rubinom odpira ta kamen neko neprekinjeno moč in pozitivno občutje v našem srcu. Podarja absolutno zvestobo. Modro zeleni andski opal ima zelo pomirjajoče lastnosti in varuje osebo, ki ga uporablja, pred strahovi zaradi stresa. Posebno pri preizkušnjah nam pušča prosto duhovno pot, rešuje miselne blokade ter ojača spomin in spominske zmožnosti.

andski opaliČakra:

Rožnati opal je zelo primeren za meditacijo in za polaganje na spolno čakro. Pripisujejo mu zmožnosti povečanja potence. Modro zeleni opal deluje najmočneje na srčno in grleno čakro. Priporoča se istočasna uporaba vseh treh kamnov, ker nam vsi skupaj naklonijo še več podpore v ljubezni in spolnosti.

Kako hranim in negujem andski kristal?

Andski opal se dobi tako kot surov kamen, kot tudi v različnih oblikah (krogla, piramida, obesek verižica itd.). Kot vsi opali se tudi andski opali uvrščajo v višji cenovni razred. Priporočamo, da ga enkrat mesečno očistite pod tekočo mlačno vodo in ga izpraznite. Andski opal naj bi se preko noči za več ur postavil skupaj z gorskim kristalom. Če pa imate tudi beli andski opal, drugih opalov ni potrebno prazniti, ker beli barvastim odvzame negativne vibracije. Zato beli andski opal dvakrat mesečno preko noči postavite v skupino gorskih kristalov.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com