apatitAPATIT

pravilna oskrba hranilnih snovi

BARVA: modro vijolična, bela, rumena, zelena
NAJDIŠČA: Najbolj znana najdišča so v Braziliji in Madagaskarju, kjer najdemo purpurno moder apatit. Druga najdišča so še v ZDA, Kanadi in Mehiki. Od tam izvirajo predvsem rjavi, zeleni, beli ali celo rumeni apatiti.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Ker je apatit sestavljen iz mineralov, ki jih vsebuje naše telo, kot so npr. fluor, magnezij, kalcij in železo, priporočamo pogosto uporabo. Posebne lastnosti so v njegovi visoki količini mineralov, kar učinkuje na funkcije v tankem črevesu. Apatit aktivira prekrvavitev črevesne resice in s tem izboljša sprejem hrane v kri. Poleg tega skrbi, da preide dovolj hranilnih snovi skozi črevesne stene in v organizem, ker se tako krmilijo kemične funkcije, ki so odgovorne za prebavo. Ti fermenti ali encimi razdelijo hrano in povzročijo, da se beljakovine, sladkor in maščobe lažje prebavijo. Ljudje s preveliko težo bi morali redno pili vodo apatita, ali še bolje, nosili apatit vedno s seboj, ker podpira prebavo maščob v tankem črevesu, s tem pa se nabira manj odvečnih maščobnih rezerv. Priporočamo pitje ca. 0,3 dl apatitove vode pred vsako jedjo, ker ta deluje še posebej na prebavo maščob, ki se šele v tankem črevesu razdelijo. Ker se maščobe skozi apatit lažje prebavijo, jih dobiva naš organizem v pravilni obliki. Odvečne maščobe izgorevajo in se izločijo.
Apatitno vodo (tri kot oreh velike apatite pustimo čez noč v mineralni vodi) spijemo zjutraj na prazen želodec, ker blaži napetosti, umirja živce in krepi imunski sistem. Čas gripe je čas apatita, saj blaži in zdravi infekcijske gripe, prehlade, nahod, kašelj in hripavost. Istočasno krepi celoten mišični sistem, mišično tkivo in harmonizira skupne učinke mišičevja. Otroke v starosti od 2 do 9 let ščiti pred živčnim razvojem in jecljanjem.
Kot krogla nevtralizira negativna zemeljska sevanja (1 cm krogle = 10 m2 sevanja).

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Z direktnim uživanjem velike količine mineralov apatita skozi kožo se že čez nekaj časa pojavi občutek večje uravnovešenosti in zadovoljstva. Rezultat tega je tudi večja samozavest, večja vztrajnost, naši zadržki se sprostijo in lažje se izražamo.

ČAKRA:

Purpurni apatit položimo na grleno čakro s tendenco na srčno čakro. Apatit širi močne vibracije in potopi našo dušo v toploto in ravnovesje. Med meditacijo bolje razumemo potrebe naših soljudi in lažje najdemo pot iz svojih težav.

KAKO DOBIM APATIT IN KAKO GA NEGUJEM?

Dobimo ga kot surov kamen, kot kamen za v roko, obesek, kristal in kroglo. Enkrat na mesec ga je potrebno očistiti pod tekočo, mlačno vodo. Za apatitno vodo priporočamo, da ga pustite čez dan ali noč v kozarcu mineralne vode. Položimo ga lahko tudi na sonce, čeprav se v skupini kamenih strel dosti bolje napolni.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com