solze apačevSOLZE APAČEV
svoboda, neodvisnost

Barva: prosojno črna
Kemijska sestava: obsidiani so magmatske kamnine, bogate s silicijem, ki so različno obarvane zaradi primesi železa, mangana in titana.

Geologija: Solze Apačev so bogate s kremenčevo (silicijevo) kislino in številnimi rudninskimi snovmi. Sodijo v družino obsidianov in imajo trdoto 7. Nastale so z nenadno ohladitvijo kapljic lave v vodi oz. ledu. Običajno imajo okroglo ali kapljično obliko. Če jih pogledamo proti svetlobi, so temno prosojne. Nahajališča solz Apačev so v redkih rezervatih na zahodu Amerike, v Arizoni in Utahu. Solze Apačev so pri Indijancih še danes simbol svobode, moči in zdravja.

Zdravilno delovanje na telo:

Solze Apačev blažijo in zdravijo notranje motnje in apatije, uravnavajo s stresom povzročene prebavne motnje v želodcu in črevesju, zdravijo celo želodčne razjede. Krepijo želodčno sluznico in s tem vplivajo na prebavo beljakovin, ogljikovih hidratov in vitaminov. Tako pomagajo tudi pri vzdraženem želodcu, ki ga povzroča z maščobami bogata hitra prehrana. Blažijo in zdravijo vnetje želodčne sluznice in kronične želodčne katarje. Uravnavajo kislost prebavnih sokov in preprečujejo preveliko zakisanje želodca, črevesja in krvi. Blažijo in zdravijo želodčne krče in neprijeten zadah zaradi želodca. Blažijo in odpravljajo težave zaradi pomanjkanja hranljivih snovi, ki se pojavijo zaradi slabšega delovanja želodca, drisk in pivskega trebuha. Pri Indijancih so še danes znane kot antiseptično sredstvo za zaščito pred bakterijami, vnetji in infekcijami. Kot obesek na srebrni verižici preprečujejo nastanek srčne aritmije (trepetanje srca) in srčni infarkt. Solze Apačev spodbujajo tvorbo vitaminov B skupine in vitamina E. Ne delujejo učinkovito samo na kri, ampak tudi na kožo. To se kaže tako, da so močno zaščitno sredstvo proti opeklinam in metastazam kožnega raka.

Delovanje na psiho:

Solze Apačev dajo imetniku kamna sposobnost spoznati prihajajočo nevarnost in mu omogočajo celo vpogled v prihodnost. Krepijo intuicijo in spremenijo depresije in strahove pred prihodnostjo v optimizem in življenjsko radost. Imetniku omogoča, da iz podzavesti črpa več prave ljubezni, da ne laže in objektivno kontrolira občutke in strast. Večja kot je solza Apačev, večja je njena moč. Kamni velikosti lešnika in večje so zelo cenjeni, a zelo redki. So izrazito bogati v svojih preventivnih in zdravilnih močeh.
Čakra: Solze Apačev imajo nevtralno čakro in so zaradi tega za vse čakre enako uporabni. Pri vajah koncentracije se priporoča, da damo solzo Apačev na čelno čakro (tretje oko).

solze apačev2Vzdrževanje in negovanje:

Solze Apačev uporabljamo kot »surove« solze (naravni kamen), kot kamen za polaganje na točke čakre ali držanje v dlaneh (t.i. »Handschmeichler«) ali kot obesek za verižico. Če solze Apačev nosimo kot nakit, morajo biti vpete v čisto srebro, saj le to povečuje delovanje tega fantastičnega kamna. Solze Apačev so dosegljive v dobro založenih specializiranih trgovinah, ker je ta kamen sreče in zdravja zelo redek. Priporoča se, da jih enkrat mesečno čez noč položimo v posodico z mlačno vodo, da se očistijo. Njihovo delovanje je močnejše, če jih hranimo skupaj s kameno strelo.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com