šungitŠUNGIT
fantastični nevtralizator in čistilec

Šungit je naraven mineral s posebno kristalno mrežo, ki temelji na ogljiku. Znano je, da življenje na Zemlji temelji na ogljiku. Izvor šungita, čigar geološka starost je ocenjena na več kot 2 milijardi let, do danes še ni pojasnjen. Med drugim obstajajo domneve, da so kamni šungita ostanki Phaetona - enega od planetov, ki naj bi nekoč obstajal v našem sončnem sistemu. Šungit je mogoče najti le na enem delu Zemlje. Pojavna oblika so majhni kupčki ali kroglice, tako imenovane globule.

Te kroglice v vodi spremenijo vodne molekule, jih strukturirajo ter pridobijo zdravilno moč.

Ogljik je eden izmed neobhodno potrebnih elementov za življenje. Šele pred kratkim je bila odkrita nova, fulerenska zgradba ogljika, ki je podobna nogometni žogi, kjer se v ogrodju izmenjujejo petčlenski in šestčlenski obroči. Ta zgradba obeta veliko na področju medicine. Do sedaj so tako naravno fulerensko strukturo odkrili le pri šungitu.

Na osnovi te strukture razlagajo posebne zdravilne lastnosti šungita pri upočasnitvi procesa staranja in ohranjanju čilosti in vitalnosti telesa. Šungiti se pojavljajo le na področju Karelije - to je edino nahajališče na celem svetu. Šele pred približno 40 leti so začeli znanstveniki šungit temeljito proučevati.

Glavne značilnosti šungita:

Obstajajo različna nahajališča šungita v Kareliji, pri čemer se posamezne fiziološke lastnosti razlikujejo, vendar pa imajo vse kamenine s fulerensko zgradbo lastnosti, ki na človeka vplivajo pozitivno. Barva kamenine je odvisna od sestave. Lahko je črna, sivkasta do pepelnato siva, prisotni pa so tudi drugi odtenki. Gostota šungita znaša med 1,5 in 2,4 g/m³. Njegova poroznost znaša do 10%. Je vpojen. Deluje antibakterijsko, ima zelo veliko zmožnost reagiranja in druge koristne lastnosti, ki pa so do danes šele malo raziskane.
Fulerenska zgradba šungita

Čiščenje vode s pomočjo šungita

zgradba šungitaŠungit ima sposobnost čiščenja vode od skoraj vseh organskih snovi (vključno proizvodov nafte in pesticidov) bakterij in mikroorganizmov. Fulereni kažejo v vodi katalizatorske sposobnosti pospeševanja oksidacije aktivnih kemijskih spojin.

Čista in mehka voda jezera Onegasee (v ruski republiki Kareliji) ustreza vsem strogim higienskim zahtevam in je zaradi tisočletja dolgega skupnega delovanja vode in šungita pitna brez kakršnegakoli čiščenja.

Zdravilne lastnosti šungitne vode so opisane pri pretakanju skozi šungitne kamenine. Dejstvo je, da so v tej vodi prisotni minerali silicija, magnezija, kovinskih sulfatov in železa najdeni tudi v drugih vodnih virih, vendar pa delovanje teh vod na človeški organizem nima nobene analogije s šungitno vodo. Zdravilni učinek vode se pripisuje fulerenski zgradbi šungita, ki se sprošča ob vzajemnem učinku vode in šungita.

V 90-tih letih prejšnjega stoletja so začeli izdelovati industrijske filtre na šungitni osnovi. Takrat so začeli proučevati delovanje tako očiščene vode na človeški organizem, a so najprej raziskali delovanje te vode na živali. Tako so prišli do spoznanja, da je šungitna voda popolnoma neškodljiva.

Kasneje so učinke te vode na bolnike raziskovali več let na vojaški medicinski akademiji in ugotovili, da deluje profilaktično-terapevtsko. Ugotovili so, da je taka voda pitna brez prekuhavanja ter da se po prekuhavanju vsebnost škodljivih kloroorganskih spojin celo poveča.

Raziskovalci so ugotovili, da ima voda, ki teče preko šungitnih kamenin, antibakterijske lastnosti. Pri testiranju so v vodo vsuli bodisi šungitni prah ali večji kos kamenine ter istočasno okužili vodo s streptokoki skupine A (povzročitelji angine, škrlatinke in revmatizma) kot tudi s streptokoki skupine D (enterokoki) ter ugotavljali pitnost vode. Preizkus je pokazal, da je imela voda, v kateri je bil šungit tri dni, baktericidne lastnosti proti naštetim mikroorganizmom. Že pol ure po dodajanju šungita se je koncentracija streptokokov skupine D znižala za 10 do 100 krat, koncentracija streptokokov skupine A pa 900 krat v primerjavi z začetnimi koncentracijami.

Šungit čisti vodo različnih tujih substanc (kloroorganskih spojin, nitratov in nitritov kot tudi presežkov bakra, mangana in železa), popolnoma uniči jajčeca glist, očisti vodo brez priokusa in brez vonja. Poleg tega obogati vodo s kalcijevimi in magnezijevimi solmi ter drugimi mikroelementi v koncentracijah, ki so optimalne za človeka. Vodo razkuži brez škodljivih metod kloriranja ali UV-obsevanja. Dodatno pa šungit podeli vodi enkratne zdravilne lastnosti.

Od raziskovalcev je prišla informacija, da se v vodo iz šungita preko vodotopnih fulerenov sprošča homeopatska količina ogljika. Kako narava tvori te vodotopne fulerene, današnja znanost še ne zna pojasniti.

Šungitna voda se priporoča kot preventiva in zdravljenje za sledeče bolezni:

šungit 2Z uporabo šungita v vodi ne pridemo samo do pitne vode, temveč tudi do molekularne koloidne raztopine hidratiranih fulerenov, ki se uporabljajo kot nova generacija zdravil in preventivnih sredstev s številnimi zdravilnimi učinki na telo. En primer takega delovanja je antihistaminični učinek na telo. Uporaba take vode pomembno zniža nivo histamina v krvi, ki igra pri večini alergičnih bolezni pomembno vlogo. V nekem ruskem specializiranem sanatoriju za otroke z alergijami so za zdravljenje zelo uspešno uporabili vodo iz šungita.

Kako si lahko sami pripravite šungitno vodo?

Predhodno filtrirano vodo vlijete v stekleno ali emajlirano posodo in položite vanjo predhodno oprane šungitne kamne poljubne oblike in velikosti v razmerju 100 gramov šungita na 1 liter vode. Že pol ure kasneje ima voda antibakterijske lastnosti, v roku 3 dni pa voda pridobi vse svoje zdravilne lastnosti. Tako dobljeno šungitno vodo prelijete v drugo posodo in napolnite posodo, v kateri je šungit, z novo vodo. Pri tem naj vas ne moti črna barva te vode. V nekaj minutah se ta lebdeča oborina posede in voda je popolnoma čista. Na deželi, kjer se voda dobiva iz vodnjakov, zadošča 30-60 kg šungitnih kosov, ki se vržejo v vodnjak; taka voda je brez bakterij, nitratov in drugih nečistoč ter pridobi aktivne zdravilne lastnosti.

Uporaba šungitnih zdravilnih kopeli pri preventivi in zdravljenju sledečih bolezni:

Potrebno je povedati da je učinek čiščenja hitrejši, manjši kot so kosi šungita. Če uporabite npr. 1 do 2 cm velike kose šungita, je z njimi obdelana voda pitna že po 10-15 minutah in naj ne bi stala več kot 2 dneva. Bolj kot so delci šungita zdrobljeni, večjo reaktivno površino imajo z vodo, ki ji oddajo svoje zdravilne lastnosti. Delovanje šungita na telo je fantastično: zdravi, ščiti, pomlajuje, lajša bolečine in nevtralizira škodljivo delovanje geopatoloških obremenilnih mest.

Kot so ugotovili zdravniki, se počutijo bolniki, ki 2 ali 3 tedne uživajo šungitno vodo, mnogo bolje. Stanje ožilja, živčevja, prebave kot tudi srčnega krvnega obtoka se normalizira, stanje shizofrenije in drugih psihičnih obolenj se omili. Skrivnostnih lastnosti šungita do sedaj niso mogli razvozlati niti zdravniki niti fiziki. Posrečilo se je zgolj, da so ugotovili, da se med delovanjem šungita na organizem v telesnih celicah inicira regeneracijski proces.
Bioenergetiki trdijo, da je potrebno samo 5 do 10 dni nositi majhen obesek šungita okoli vratu, da se biopolje človeka, ki je bilo moteno zaradi stresa in negativnih emocij, ponovno spravi v red.

Uporaba šungitne vode tako za pitje, kot tudi pri pripravi hrane je koristna pri zdravljenju bolezni prebavnih organov, živčnih sistemov, urogenitalnih sistemov in sistemov krvnega obtoka.

Za terapevtske namene se priporoča pitje najmanj treh kozarcev šungitne vode dnevno.

Kot je že bilo rečeno, ima šungitna voda zdravilen pomladitveni učinek na telo. Koža na obrazu postane čistejša, kožne gube, srbenje in kožni izpuščaji izginejo. Koža na glavi se okrepi, izgine prhljaj in lasje dobijo zdrav lesk. Šungitna voda zdravi poleg tega ledvice in jetrne bolezni, bolezni žolčnih kamnov, vnetja ledvičnih votlin (pyrosis). Deluje pri vegetativni disteniji, boleznih želodca, črevesja, urogenitalnih boleznih, boleznih krvnih obtočil ter pri težavah z gibanjem. Odpravlja alergijska stanja in na splošno izboljša vitalnost telesa.

Predavanja in demonstracije:
SLOVENIJALES, Dunajska 22, Ljubljana, prvi torek v mesecu ob 17 - 20 uri
NAMASTE

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com