herkimerHERKIMER DIAMANT
okno v preteklost in prihodnost

BARVA: sivo beli do prozorno čisti kristali z dvojnim koncem, ki so podobni diamantom,
kot npr. fluor, magnezij, kalcij in železo.
NAJDIŠČA: Herkimer County v državi New York, ZDA.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Herkimer diamanti ležijo na stopnji med kameno strelo in diamantom. So zelo močni kamni, ki združujejo skoraj vse moči kamene strele in diamanta. Še posebej v postopku zdravljenja delujejo hitreje. Po operacijah omogočajo zaraščenost skoraj brez brazgotin in varujejo pred infekcijami in vnetji. Zlomi kosti, zmečkanine in izpahi se s pomočjo herkimer diamanta skoraj več ne poznajo. Zelo močni učinki so bili opaženi tako pri rakastih obolenjih, kot tudi pri tumorjih in bohotenju. Položite herkimer diamant v kozarček za žganje z vodo in ga pustite čez noč stati. Naslednje jutro spijte ta eliksir na prazen želodec. Če se pojavi pekoča zgaga ali občutek slabosti, je potrebno takoj opraviti pregled za primer raka ali aidsa. Če ste zdravi, bo tekočina potovala skozi vaš obtok in okrepila vse vaše organe z več odpornosti in mladosti. V vašem telesu bo tako dolgo, da bo predal vse svoje zdravilne moči na vas. Ponovite to terapijo enkrat na mesec in občutno boste opazili, da je vaše telo bolj vitalno, vaša koža bolj sveža in počutje izvrstno.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Herkimer diamant je kamen, ki opravlja svoje delo za nas na skrivaj. Je kot majhen prijatelj, ki nam daje čutiti, da smo tudi mi ljubljeni in tudi v visoki starosti ne spadamo med staro železje. Daje nam možnost pogleda v prihodnost, da sprejemamo odločitve jasno, usmerjeno in se samouresničujemo. A herkimer kristal nosi v sebi dve skrivnosti. Z enako jasnostjo, kot gledamo prihodnost, lahko gledamo tudi v preteklost. Tam ponavadi ležijo ovire, ki jih moramo prepoznati, da lahko nadaljujemo pot. Herkimer diamant nam pomaga tudi, da smo kos naši preteklosti in se učimo iz preteklih izkušenj. Vendar ne zaključi z našo preteklostjo, ampak zgradi most v našo prihodnost.

ČAKRA:

Herkimer diamant služi enako kot kamena strela in diamant kot prinašalec luči. Sposoben je odpreti čakre posebej globoko in široko, še posebej z dodatkom čiste energije za sprejem barvnih kamnov. Herkimer diamanti se lahko uporabljajo za vsako čakro. Veliki herkimerji imajo podobne lastnosti kot diamanti. Imajo celo toliko energije, da začetnikom pri meditaciji pomagajo do večnosti, ki se konča v globokem spancu. Zato priporočamo uporabo takšnih kristalov, ki niso večji od 4 cm. V povezavi z barvnimi kamni lahko dosežemo posebno harmonijo. Moči iz naše podzavesti se prenesejo v naše zavestno mišljenje. S tem imamo možnost, da lahko stvari, ki nas podzavestno težijo, objektivno pretehtamo in odločamo. Herkimer diamant mora biti vedno usmerjen horizontalno na nas. V povezavi z zelenim barvnim kamnom (še posebej chrysopras), nam omogoči, da spoznamo, ali nam želeni partner ustreza ali ne. V povezavi z ametistom na našem čelu se lahko prepričamo, ali so prihodnje pogodbe poštene in ali predmet, ki je s tem povezan, resnično potrebujemo. Te lastnosti herkimer diamanta lahko uporabljamo v povezavi z barvnimi kamni na vseh naših čakrah.

KAKO DOBIM HERKIMER DIAMANT IN KAKO GA NEGUJEM?

Najdejo se zelo redko in so zaradi svojih lastnosti zelo dragoceni. Dobite jih lahko kot kristale z dvojnim koncem.
Redno enkrat mesečno ga je potrebno izprazniti in očistiti pod tekočo, mlačno vodo. Polnimo ga v skupini kamenih strel ali direktno na soncu, kar je zelo priporočljivo.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com