KRISTALI ZA RAZMERJA

Pogosto me sprašujejo:„Kateri kamen naj uporabim za ozdravitev svojega razmerja?“
Moj odgovor na to vprašanje je nespremenljiv: „Odvisno od tega, kaj je narobe z razmerjem!“
Ali imate težave s sporazumevanjem?
Probleme z izražanjem intimnosti ali ranljivosti?
Spolne nezmožnosti?
Pomanjkanje obzira ali sočutja drug do drugega?
Število izzivov, s katerimi se srečujemo v razmerjih, je enako številu razmerij na svetu. Nemogoče je reči, da so en kamen ali izbrani kamni ključni za žalost v razmerjih! Da bi izbrali kamen, ki najbolj podpira zdravljenje v razmerju, morate natančno identificirati, kaj v razmerju potrebuje zdravljenje. Tedaj se lahko zanesete na kamen, ampak boste morali narediti konkretne korake za ozdravitev teh težav, z uporabo kamna kot energetske osnove.

Za vse opisane težave obstaja nekaj kamnov, za katere se zdi, da neposredno vplivajo na zmožnost obračanja partnerjev drug na drugega v razmerju. Nekateri kamni vam pomagajo občutiti več ljubezni do drugih. Drugi kamni vam lahko pomagajo čutiti več ljubezni do sebe in tako uravnovesijo vašo nadarjenost in energije. Nekateri kamni morda bolj pomagajo identificirati, kje se držite starih vzorcev vedenja iz preteklih razmerij. Spet drugi vam pomagajo bolj učinkovito sporočati vaša čustva in potrebe partnerju.
V tem članku bo govora le o nekaj kamnih, ki so lahko uporabni v različnih pogledih razmerja. To ni v nobenem pomenu katalog kamnov, na katere se obrniti s težavami v razmerju. Je pravzaprav kratek seznam najbolj pogosto uporabljenih kamnov z vplivom na razmerja.


Kamni za čustva:

rozenkvarcRoza kremen

Roževec je najbolj pogosto uporabljen kamen za vse tipe razmerja in ljubezenske težave. Medtem ko se o njegovi energiji meni, da je preprosto „pomirjujoča“, je pravzaprav močan kamen, ki odpira srce in ga zdravi. Je odličen zaveznik, kadar se vzorci čustev iz preteklosti vmešavajo v trenutne izkušnje. Njegova manganova vsebina deluje pomirjujoče na živčni sistem, in pomaga enemu iz „prepirljivega ali letečega“ sočutnega živčnega sistema v „zdravilni in popravljiv“ parasočutni živčni sistem. V razmerjih to pomeni manj sunkovitih egoistično osnovanih čustev in več odprte volje za poslušanje in odgovarjanje iz srca.

Rodokrozit

rodokrozitRodokrozit je drugi pomemben kamen, ki nosi mangan. Ta je bolj usmerjen k pomoči, da obdržimo uravnovešen občutek osebne moči znotraj razmerja. Kadar en partner čuti pomanjkanje lastne vrednosti ali nezmožnost koncentracije v svoji moči, se lahko zateče v manipulacijo, ljubosumje ali celo bes proti partnerju. Rodokrozit pomaga najti zaupanje, pomaga preboleti travme iz otroštva, ki bi lahko vplivale na ravnovesje moči v razmerju ali seksualno energijo. Prav tako pomaga tistim, ki bi lahko izgubili lastno identiteto v razmerju, da obdržijo samozavest. Rodokrozit je najboljši zaveznik kadar so nekomu pretekle zlorabe v razmerjih poškodovale zmožnost zaupati toliko, da bi spet začeli razmerje.

smaragdSmaragd

Smaragd je močan zaveznik tistih, ki žalujejo zaradi konca razmerja ali smrti partnerja. Njegova energija prinaša pomirjujoče, srce ozdravljujoče vibracije avri, in lahko nekomu pomaga opustiti pretekle navezanosti ter najti upanje za prihodnost. Smaragd nam pomaga biti bolj odprto ranljiv, iskren in zaupljiv s partnerjem – poglablja razmerje in gradi trdne vezi. Smaragd prav tako pomaga preboleti vzorce občutka biti žrtev, ki lahko ustvarjajo negativno izmenjavo energije v razmerju.

morganitMorganit

(Roza smaragd) – Kot zeleni smaragd je roza smaragd berilijev aluminijev silikat. Morganit pomaga prebroditi navezanost na pretekla razmerja. Je odličen kamen za zdravljenje bolečine ob razvezi, ločitvi ali koncu razmerja - zlasti kadar so vpleteni jeza, zamera ali druga močna čustva. Je odličen za prebolevanje na strahu osnovane samoobrambe, ki lahko prepreči novemu razmerju pognati korenine, ustaliti se. Je kamen božanske ljubezni in čustvenega zdravljenja.


Kamni za sporazumevanje:

krizokolaKrizokola

Razmerje je sporazumevanje. Brez sporazumevanja ali s sporazumevanjem, ki je ranljivo ali na osnovi egoizma, razmerje hitro umre. Krizokola je močan kamen za sporazumevanje. Nekomu pomaga govoriti bolj odprto o svojih čustvih in o svojem vedenju. Nekomu pomaga sporočati na način, da je slišan ali razumljen od partnerja. Zlasti pomaga tistim, ki se bojijo govoriti ali sporočati svojo resnico.

Krizokola nas uči, da niso besede samo izraz energije , ampak so komunikacija duha. Ta zaveznik lahko pomaga nekomu najti besede, ki bi povečale moč razmerja. Močne besede npr. „ljubim te“ ponovljene nekajkrat dnevno vašemu partnerju lahko postanejo mantra za moč, ki povezuje dve srci. Krizokola lahko pomaga najti prave besede ob pravem času, da se zgradijo vezi resnice in nežnosti, ki so trdna osnova za združitev dveh src.

akvamarinAkvamarin

Akvamarin je močan zaveznik za sporazumevanje. Njegova energija pomaga nekomu preboleti navajeno, brezpomensko in brezmiselno sporazumevanje za bolj zavestne besede. Nekomu pomaga reči kar kdo resnično misli in zlasti dober pri pomaganju nekomu preboleti mučeništvo ali pasivno agresivne vzorce. Lahko je zlasti v pomoč v sproščanju navajenih vzorcev vedenja, ki se prenašajo iz preteklih razmerij v sedanja. Zlasti pomaga v razmerjih na dolga časovna obdobja obdržati razmerje sveže, novo in čisto, tako da pomaga nekomu videti partnerja kot je v trenutku, namesto, da ga dojema na podlagi vedenja iz preteklosti.

amazonitAmazonit

Sporazumevalne omejitve, želje in meje so pomembno darilo Amazonita. Dati vedeti vašemu partnerju kaj želite mu daje možnost obdariti vas s tem! Amazonit pomaga tistim, ki so nejasni glede želja, potreb ali omejitev, da so bolj jasni o svoji resnici. Amazonit lahko pomaga nekomu sporočati svojo resnico bolj jasno in čutno partnerju ali drugi osebi, ki jo morda mora slišati. Nenehno ignoriranje vaših osebnih potreb ali omejitev lahko vodi v pasivno agresivnost ali zamerljivo vedenje. Amazonit vam pomaga spoštovati te poglede tako, da lahko spoznate svoje lastne potrebe ali potrebe partnerja z več zavesti in jasnosti.


Kamni za strast:

zincitZincit

Kdo lahko govori o strasti v razmerju brez govora o zincitu? Energija tega zaveznika je čista energija strasti, kreativnosti, plodnosti in seksualnosti. Ta kamen je trden Ogenj, tako da uporabljajte njegovo energijo pametno in zmerno - kajti obudil bo hkrati tudi druge probleme elementa ognja v razmerju s katerimi se je potrebno soočiti - kot so pokopana jeza, zamera ali strah. To je dobro, čeprav prav tako pomaga partnerjema pri „čiščenju zraka“ in pobotanju kasneje!

ognjeni opalOgnjeni opal

Ognjeni opal stimulira energijo, ki je lahko pretvorljiva v duševno energijo skozi dvigovanje kundalini ali tantrične vaje. Je čudovit kamen za zavestno seksualnost in preseganje čez seksualno izražanje v čisto združbo srca in telesa. Ognjeni opal nekomu pomaga biti bolj zaupljiv in vase-prepričan v družbenih in zelo zasebnih zadevah! Je zelo uporaben za prebolevanje negativnih podob o telesu in pri pomoči nekomu počutiti se bolj privlačnega in magnetičnega.

rubinRubin

Rubin je klasičen kamen za telesno strast, plodnost in izobilje. Njegova energija nekomu pomaga uživati čutne užitke in postati bolj zaposlen v lepoti telesnega sveta. Je odličen kamen za vsakogar, ki želi zgraditi močnejši, bolj zdrav telesen odnos s svojim telesom ali partnerjem.

Turnšek Marijan

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com