chiastolitCHIASTOLIT,
ANDALUZIT ali KRIŽNI KAMEN

BARVA: rjavo rumenkasti kristali s križnim prečnim rezom
Najdišča: Kalifornija - ZDA, Španija, Brazilija, Šri Lanka, Francija in Švedska.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Je zelo močan zdravilni kamen za gibalne centre v možganih in s tem povezana vezna tkiva mišic in živcev. Tako na primer preko malih možganov krmili fino motoriko gibov, ki nam omogočajo npr. pisanje. Uravnovesi čut za ravnotežje in spoznanje za zgoraj in spodaj. Harmonizira in krmili začetek spanja, globok spanec in prebujanje. Blaži ohromelost živcev, mišic in sklepov. Zdravi polinevretične pojave ohromelosti na telesu in posebej na obrazu. Varuje pred artritičnimi obolenji ter vnetji sklepov in hrbtenjače. Ublaži tudi posledice multiple skleroze, kot je ohromelost oči, govorice ali gibanja. Zdravi kožo in vezno tkivo gnojnih, infekcijskih bolezni in varuje kosti in sklepe pred mehčanjem in rahitisom. Blaži boleča tkivna obolenja, ki lahko pripeljejo do uničenja ali deformacije sklepov ali putike (gihta).

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Chiastolit pomaga k boljšemu samostojnemu življenju in krepi ob pravem času proces ločitve od staršev ali sester in bratov. Je kamen, ki ne loči družine, ampak jih uredi v harmonijo in tako ohranja harmonično druženje z vsemi družinskimi člani.

ČAKRA:

Pri meditaciji se zelo dobro uporablja za vranično čakro in solarni pleksus. S svojimi nežnimi vibracijami prodre globoko in aktivira želje po samouresničitvi. Skozi njega spoznamo težave in blokade in tudi rešitve za te težave. Svoje moči zelo poveča v povezavi z naravnim citrinom ali herkimer diamantom.

KAKO DOBIM ANDALUZIT IN KAKO GA NEGUJEM?

Dobimo ga kot kristal, bobnast kamen, za v roko, obesek in kot kabošon.
En do dvakrat mesečno ga je potrebno očistiti pod tekočo, mlačno vodo. Če opazite na njem kakšne spremembe v barvi, ga je potrebno čez noč položiti v skodelico z bobnastimi hematit kamni, da se izprazni, sicer opravlja za vas čisto drugo delo. Po čiščenju ga je potrebno eno do dve uri polniti na soncu ali v skupini kamenih strel.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com