azurit AZURIT- kristal čela

BARVA: azurno modra
Najdišča: Maroko, Arizona in ZDA, Schwarzwald.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Zelo pozitiven vpliv ima na centralni živčni sistem. Varuje živce in ščiti pred notranjimi blokadami, zastoji in pomanjkljivo koncentracijo. Kot azuritna voda (azurit položimo za ca. 6 ur v čisto vodo) pospeši zdravljenje po poškodbah in operacijah. Pri zapletenih ranah in zlomih lahko to moč še povečate, če priložite malahit. To sta sicer dva različna kamna, ki pa držita skupaj kot brata in družita v nas vse, kar sodi skupaj. Utrjuje tudi kosti in sklepe ter nadzoruje pravilno rast kosti in krvni obtok.

Pri otrocih in mladostnikih krmili zdravo rast in skrbi, da dobi telo na vseh mestih dovolj hranilnih snovi. Regulira hormone za rast in bdi nad urejeno delitvijo celic. Azurit preprečuje bolezenske zarastke ter napačen razvoj kosti in hrbtenice.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Azurit je kamen čela. Koncentracija nosilca se poveča in zato jasno vidi prioritete korak za korakom za nadaljnje naloge. Kot kamen spoznanja osvobaja stare vezi čustev in omogoča bolj koncentriran pogled v prihodnost. V kombinaciji s kameno strelo zelo dobro ščiti pred računalniškim sevanjem. Ljudje, ki delajo za monitorji, bi naj imeli na delovnem mestu vedno azurit s kameno strelo in roževec. Za mladino v puberteti je azurit posebej stabilizirajoč kamen, ki daje več zrelosti za nov del življenja. Mladostnike varuje v različnih življenjskih fazah pred sestopom na napačno pot in pred občutkom, da jih nihče ne razume.

ČAKRA:

Zaradi svoje močne modre barve uporabljamo azurit za polaganje na glavo (čelna čakra) in seveda tudi za odpiranje tretjega očesa. Azurit je meditacijski kamen, ki transformira višjo duhovno fazo z več umirjanja. Čisti in osvobodi dušo ter prinaša neskončno veselje in srečo.

KAKO DOBIMO AZURIT IN KAKO GA NEGUJEMO?

Dobimo ga lahko kot surov kamen, kot kamen za v roko, kristal, kabošon, kroglo in le redko kot obesek. Potrebuje veliko nege, zato ga enkrat mesečno čez noč položite v skodelico z majhnimi bobnastimi hematiti, da se izprazni. Ker so temno modri azuriti polni energije, jih ni potrebno polniti na soncu. Svetli azuriti pa se naj polnijo na soncu ali čez noč v skupini kamenih strel, ker je njihova energija nekoliko revnejša.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com