bergkristalBERGKRISTAL
KAMENA STRELA
popolno razsvetljenje

BARVA : prozorno čista do bela
NAJDIŠČA: Kremenov kristal najdemo na mnogih mestih naše Zemlje. Najpogostejša najdišča so v Alpah, Braziliji in Arkansasu v ZDA. Kamena strela je esenca naše Zemlje, sestavljena je iz čistega silicijskega oksida in kisika. Kamene strele so drugi najpogostejši kristali v zemeljski skorji.

Kamene strele kristalizirajo moško (desno zaviti) ali žensko (levo zaviti). To pomeni, da s svojimi konicami kažejo različne kristalne strukture. Moški organizem je veliko bolj senzibilen za ženske kristale in ženski organizem boljše učinkuje na moške kristale. Prosim, upoštevajte to pri izbiri vaših kamenih strel. Če bi radi ojačali značilne moške ali ženske lastnosti, vam svetujemo kristal vašega spola.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Kamena strela ima poleg intuitivnih in duševnih učinkov na ljudi tudi zelo zdravilne lastnosti. Primerna je kot harmonični kristal, na podlagi svojih močnih in nežnih vibracij prodre v številne organe. Njeni posebni zdravilni učinki se kažejo v preventivnih, čistilnih in zdravilnih lastnostih za ožilje in koronarno arterijo. V dolgoletnem konzumiranju alkohola, nikotina, mastne hrane ali premalo gibanja in preveč stresa se v krvnih žilah in koronarnih arterijah tvorijo obloge, ki v toku časa pripeljejo do poslabšanja prekrvavitve (arterioskleroze). Žile postanejo vedno ožje in kri ne oskrbuje organizma z zadostno količino kisika in hranljivih snovi. Posledica je visok krvni pritisk. Tako nastane začaran krog. Srce mora bolj črpati, da preskrbi celotno telo z dovolj kisika, zato pa potrebuje tudi samo več kisika. Ponavadi je zamašeno tudi koronarno ožilje, tako da tudi srce ni več preskrbljeno z zadostno količino kisika in hranljivih snovi. Zato pride do boleče angine pectoris v prsnem košu. Srčni infarkt ni več daleč! Zato kot preventivni, zdravilni in čistilni kristal nosite s seboj kameno strelo, saj odločilno pomaga pri čiščenju ožilja. Terja prekrvavitev, sprošča obloge in jih istočasno vodi k čistilnim organom - jetrom in ledvicam. Skozi te organe se obloge izločijo iz telesa. Nemastna prehrana in pitje velikih količin vode iz kamene strele podpirajo čistilne in zdravilne moči tega kristala.

V povezavi z magnezitom in rdečim jaspisom lajša kamena strela dodatno želodčne, črevesne in prebavne težave ter pospeši presnovo maščob (te tri kristale v velikosti slive čez noč pustimo v 0,5 l vode, ki jo spijemo pred vsakim večjim obrokom). S tem se čisti celoten organizem, pri uživanju hrane pa hitreje dosežemo občutek sitosti. Takšna shujševalna kura je zelo priporočljiva. Kamena strela deluje zelo zdravilno tudi na žleze, na notranje in zunanje tvore. Ima močan učinek na nastajanje krvi, na enakomerno proizvodnjo belih in rdečih krvnih telesc. Ublaži in zdravi levkemijo oz. krvnega raka. Kamena strela uravnoveša krvni pritisk in obtok in pomirja celotni živčni sistem. Ublaži tudi glavobol, bolečine v križu, bolečine v okončinah in medvretenčnico. Na soncu napolnjeni, topli kristali blažijo bolehanja na očeh, kratkovidnost, močno solzenje in zenico.

V povezavi z ametistom ga lahko uporabljamo tudi za veliko vrst kožnih bolezni in izpuščajev (uporabite masažno palico iz kamene strele in vodo ametista).

Kamena strela skrbi za enakomerno mišično gradnjo in blaži bolečine v trebuhu ter menstruacijske bolečine. Preventivno in zdravilno učinkuje na rakasta razraščanja. Pri tem varuje predvsem primarne in sekundarne organe kot so prsi in prostata.

bergkristal 2ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Zaradi svojih sijajnih učinkov in lastnosti kamena strela (posebej kot krogla) veže zemeljsko in vodno sevanje nase in spremeni le-te v pozitivno energijo. Sprošča energijske blokade, čisti duha in dušo ter okrepi kristalne lastnosti v telesu. Kot večja kristalna skupina (od ca 20 cm premera) ima toliko moči, da nas zavaruje pred negativnimi UV-žarki in pred kozmičnim mrazom. Ljudem daje sposobnost za pravičnejše odločanje. Pripomore tudi k večjemu sprejemanju in senzibilnosti v partnerstvu. Polirana konica kamene strele v povezavi z roževcem in azuritom optimalno ščiti pred računalniškim sevanjem.

ČAKRA:

Kamena strela je prinašalka svetlobe. S svojimi harmoničnimi vibracijami spremeni resonanco naših čaker v pozitivno - tako očisti celotno avro. Kameno strelo je dobro uporabljati istočasno z vsemi drugimi kristali, ker odpre vse čakre in tretje oko za sprostitev. Tako preprečimo drugim kristalom, da s svojo preveliko močjo prodrejo v našo notranjost. Kamena strela deluje kot filter, ker dozira pravilno količino moči močnejših kristalov.


žezlasti kristal

ŽEZLASTI KRISTALI:

Žezlasti kremeni so kamene strele, ki zrastejo na že obstoječih kristalih. Od fantomskih kremenov se razlikujejo po tem, da zrastejo od zunaj čez kristale in imajo skupno rast. Njihovi zdravilni učinki so zasidrani med kameno strelo in herkimer diamantom. Okrepijo zdravilne lastnosti kamene strele in se uporabljajo tudi kot dodatek za kopanje.


enhydro kristalENHYDRO-KRISTALI

Ti kristali imajo svoje zdravilne lastnosti zaradi zaprte, milijone let stare pravode. Pravoda v teh kristalih je polna energije in čistoče. Posebej močno krepi meditacijske lastnosti kamenih strel. Enhydro-kristali odprejo čakre bolj senzibilno in močneje stimulirajo živčne centre.KAKO DOBITI KAMENO STRELO IN KAKO JO VZDRŽEVATI?

Kamene strele lahko kupimo v različnih oblikah. Večji in čistejši je kristal, močnejša je njegova moč proti negativnim žarkom in močneje izžareva pozitivne žarke. Samo v čistih primerkih nastanejo čudovite vibracije tega kristala. Še posebej čiste švicarske kamene strele nekajkrat močneje transformirajo zdravilne moči. Švicarske kamene strele so dražje, a njihova zdravilna moč je veliko večja.
Kamena strela nam je dosegljiva kot surov kamen, kristal, ogrlica, krogla, piramida, obelisk, masažna palica, obesek…
Enkrat mesečno jo je potrebno položiti pod tekočo, mlačno vodo, da se izprazni. Napolni pa naj se na soncu ali čez noč v kristalni skupini. Ogrlice iz tega kristala je potrebno čez noč očistiti in izprazniti v suhi skodelici s hematitovim bobnastim kamnom.

VIBRACIJSKI KREMENI – PIEZOELEKTRIČNI KRISTALI

Vibracijski kremeni so posebej čisti in bistri kristali. Imajo trdoto 7 in sestojijo iz čistega silicijevega oksida. Posebna značilnost teh kristalov je, da se s pritiskom ali z vsrkavanje napolnijo električno pozitivno ali negativno. Energijski tok se občuti, je merljiv in izračunljiv. Najdišča so tam, kjer najdemo kamene strele: Avstrija, Švica, ZDA in Brazilija.

vibracijski kremenZGODOVINSKO IZROČILO:

Ko sta leta 1880 francoska fizika Paul in Piere-Jacques Curie izumila piezoelektrični efekt, se je začel svet elektronike sunkovito spreminjati. Znanstveniki so spoznali, da se čiste kamene strele razvijajo v električne energijske palice, če na njih delujemo s pritiskom ali z vsrkavanjem. Polnijo se pozitivno in negativno. Tukaj nastane piezoelektrični efekt, ki skrbi za konstantno frekvenco pri kvarčnih urah, ultrazvoku ali pri elektroniki. V začetku 30ih let je bila kamena strela skoraj popolnoma iztrebljena, zato je začela industrija izvajati poskuse za umetno rast kristalov. V 60ih letih je uspelo gojenje umetnih kristalov, ki so bili po kakovosti in čistoči enaki naravnim kristalom. Na področju zdravilnih kristalov je nastala velika sprememba v 50ih letih. Naravno raščena energija kamenih strel in čista kakovost je bila vedno redkejša, zato v ZDA od začetka 90ih let umetno gojijo kristale za zdravilne metode.

Prišli so do spoznanja, da ti piezoelektrični kristali niso v zdravljenju nič slabši od naravno raščenih. Nasprotno, na trgu najdemo čez 15 cm dolge kristalno raščene vibracijske kremene, ki imajo največjo čistočo in tudi močnejše energije kot nečisti in naravni kristali. Umetni imajo urejeno kristalno strukturo, zato prodrejo njihove energije veliko nežneje v telo. Valovi teh kristalov prodrejo so daljši, zato prodrejo globlje v organizem. Umetni piezoelektrični kristali imajo čudovito terapevtsko in zdravilno energijo, vendar šele od dolžine 15 cm. Pod to dolžino je bolj priporočljiva uporaba naravnih kristalov.

Njihovi zdravilni učinki so identični z učinki kamene strele. Ti se lahko z laserskimi kristali ali zdravilnimi palicami bolj natančno centrirajo na obolelo mesto. Tudi v povezavi z drugimi zdravilnimi kristali priporočamo dodatne piezoelektrične vibracijske kremene za odpiranje čaker, tako da lahko naše telo sprejema zdravilne moči barvnih kamnov.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Piezoelektrični vibracijski kremeni, laserji ali zdravilne palice transformirajo zelo visoko in fino moč kamene strele v našo dušo. Napolnjeni kristali lahko delujejo na nas kot sesalec, ki potegne iz naše duše, duha in organizma vse ogrožajoče in obremenilno.

ČAKRA:

Za meditacijo so zelo primerne zdravilne palice ali piezoelektrični kristali, ki jih uporabljamo za vdiranje v čakre. Čakre odpre zelo globoko in daje veliko miru in sprostitve, dodatno postanemo bolj senzibilni za druge, manj močne kristale. Piezoelektrične zdravilne palice dajejo energijo, veselje do življenja, temperament in dobro počutje.

POZOR: Umetne ali naravne zdravilne palice so majhni laserji, ki povzročijo zelo močno polje sil okrog nas. Z božanjem in pritiskom se električno napolnijo. Bodite pozorni na to, da kristale božate vedno v eno smer, tako da je urejeno napolnjen kot pri magnetu.

NARAVNI PIEZOELEKTRIČNI KRISTALI:

Te kristale moramo božati vedno od dna do vrha. Na dnu se gradi negativni pol in na vrhu pozitivni pol. To velja tudi za brušene in polirane kristalne vrhove.

UMETNI PIEZOELEKTRIČNI KRISTALI:

Ti kristali imajo dva vrhova perfektne kristalne površine, kjer je območje rasti jasno vidno. Znotraj so ti kristali 100% čisti, kar pomeni, da nič ne preprečuje energijskega toka teh kristalov. Ob nakupu seveda ne vemo, kje poteka energijski tok, zato moramo paziti na to, da je na eni strani vrha naše zdravilne palice označba, ki nam pove, kje je pozitivni pol. Ti kristali so umetno raščeni, kar je vidno iz dveh razpok na vrhovih. So pa primerni za zdravljenje šele od dolžine 15 cm, kot je omenjeno že zgoraj. Njihove sestavine so enake čisti kameni streli.

piezoelektrični kristalPOSEBNOSTI PRAVIH IN UMETNIH PIEZOELEKTRIČNIH KRISTALOV

Zaradi pozitivnega in negativnega naboja piezoelektričnih kristalov imamo možnost sprejemanja ali oddajanja energije skozi pol, ki ga kažemo proti sebi. Če npr. držimo negativni pol proti čelu, posesa kristal vse blokade in zastoje. Občuti se, kako postajamo čistejši in lažji. Če se pojavi vrtoglavica ali imate pred očmi temo, takoj prekinite terapijo, ker vaš krvni obtok ali duša na takšno čiščenje reagirata kot vakuum, ki mora biti najprej napolnjen z energijo. To pa lahko storite s pozitivnim koncem očiščenega kristala. Priporočljivo je, da si po praznjenju privoščite kratek počitek, da se lahko nastale čiste luknje spet napolnijo z novimi energijami. Pogosto se pojavijo v zavesti dodatne blokade iz notranjih duševnih področij, ki jih lahko prav tako posesamo.

S pomočjo teh piezoelektričnih kristalov imamo nešteto možnosti za terapije naše duše in duha. Še posebej zelo primerni so umetni kristali, kajti njihovo delovanje je vedno enako, ker nimajo nobenih vključkov, ki bi lahko vplivali na energijske tokove. Tega seveda pri naravnih kristalih nikoli ne vemo.

KAKO DOBITI PIEZOELEKTRIČNI KRISTAL IN KAKO GA VZDRŽEVATI?

Piezoelektrični kristali so kamene strele čiste kvalitete. Daljši je kristal, več ima energije. Lahko so naravni (dragi in redki) ali umetni, ki so tudi iz čistega kremena in imajo večinoma še boljše lastnosti. Zrastejo relativno hitro, nasproti naravnim, ki rastejo milijone let.
Priporočamo umetne zdravilne palice daljše od 15 cm, ker so njihove energije veliko čistejše in nežnejše od krajših. Pri nakupu bodite pazljivi na označbe pozitivnega pola. Po daljši uporabi postanejo kristali zelo osebni, to pomeni, da vibrirajo z našo telesno frekvenco in tako podpirajo naš krvni obtok.
Priporočamo, da piezoelektrične kristale en do dvakrat mesečno izpraznite pod tekočo, mlačno vodo.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com