amazonit AMAZONIT - blažitelj

BARVA: svetlo moder, zelenkasto moder do turkizen
NAJDIŠČA: Kolorado ZDA, Madagaskar in Brazilija.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Deluje proti bolečinam v področju solarnega pleksusa in varuje srce. Umirjeno deluje na živčni sistem in tako izniči krče in napenjanje na področju hrbta in vratu. Sproščujoče deluje na mišice v rokah, ramenih in vratu (s polaganjem ploščatih plošč). Posebne lastnosti so blaženje bolečin pri močnih, kroničnih ali migrenskih glavobolih v celotnem področju lobanje. Te močne bolečine se ublažijo in pozdravijo s polaganjem plošče iz amazonita ali ,še bolje, če nosimo ogrlice iz amazonita.

Ljudje, ki stremijo k nervozi, bi tudi naj nosili amazonit na telesu, ker naredi živčna vlakna bolj elastična in prožna. Vzroki za nervozo so v pogostem kajenju, alkoholu, zgaranosti, preveliki odgovornosti, velikem duševnem naporu. Amazonit vse to izenači in kot tehtnica povrne v ravnotežje.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Daje večjo vitalnost in življenjsko moč. Če ga položimo pod vzglavnik, nudi bolj globok in sproščen spanec. Zelen amazonit daje miren in daljnoviden vsakdan.

ČAKRA:

Prodre skozi grleno in srčno čakro. Aktivira kreativne in umetnostne lastnosti v nas in nam pomaga, da jih bolje izrazimo. Daruje več tolerance in potrpljenja, osvobodi pred skopostjo, egoizmom in lakomnostjo.

KAKO DOBIM AMAZONIT IN KAKO GA NEGUJEM?

Je kamen, ki je že tisočletja cenjen kot nakit in zdravilni kamen. Dobimo ga kot surov kamen, za v roko, ogrlico, kot kroglo, piramido, in v različnih domišljijskih oblikah za ogrlice. Enkrat na teden ga je potrebno očistiti po tekočo, mlačno vodo. Čez noč pa ga položimo v suho skodelico z bobnastimi hematiti, naslednji dan pa eno uro na sonce.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com