moldavitMOLDAVIT - meteorit ljubezni

BARVA: prozorno zelen. Sodi med steklene meteorite, v notranjosti ima drobcene plinske mehurčke, ki kažejo podtlak. Najdišča so v južni Češki.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Zdravi bolezni, ki nastanejo zaradi infekcij. Moldavit krepi imunski sistem in varuje kri pred boleznimi. Pri tem krepi bele krvničke, ki skrbijo za zaščito pred infekcijami in uničujejo bakterije. Ljudje, ki potujejo v tuje dežele, so zaradi časovnih sprememb, pomanjkanja higiene in eksotične prehrane še posebej občutljivi za infekcije. Nujno potrebno je imeti za preventivo ob sebi moldavit. Ta veže železo in varuje kostni mozeg, ki skrbi za tvorbo belih krvnih telesc. Tudi pri velikem sevanju UV-žarkov zaradi ozonske luknje moldavit varuje kožo, preprečuje metastaze in varuje pred kožnim rakom.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Daje nam več zavestne energije, veselje in harmonizira partnerstvo. Krepi tudi spomin.

ČAKRA:

Če ga položimo na spredaj odprto srčno čakro, nas popelje k jasnovidnosti in razsvetljenju. Aktivira celoten živčni sistem in prinese več svetlobe v celice. Pri terapiji zelo kmalu občutimo prodiranje toplih valov, ki sprostijo in povežejo telo, dušo in duha. Negativne energije odtekajo iz telesa in občutite lahko, kako breme odhaja iz vas in kako postajate vedno lažji. Najbolj intenzivno deluje, če ga prej v roki segrejete.

KAKO DOBIM MOLDAVIT IN KAKO GA NEGUJEM?

Dobimo ga lahko kot naraven steklen meteorit ali kot okrasni kamen v obdelanih okraskih. Zaradi svoje redkosti sodi tako kot drugi meteoriti v visokem cenovnem razredu. S svojo čudovito zeleno barvo vas bo očaral. Kupite si ta redek kamen iz drugega sveta, ker so takšne ponudbe zelo redke. Enkrat mesečno ga je potrebno položiti pot tekočo, mlačno vodo, da se očisti in izprazni. Polnimo ga na soncu.


tektitTEKTIT
zaščitni kamen brez kompromisov

BARVA: črna
GEOLOGIJA: enako kot moldavit sodi med steklene meteorite.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Tektit krmili posamezne faze spanja in s tem skrbi za zdrav in prijeten spanec. Ko zaspimo, skrbi za fazo globokega spanca in ga stopnjuje z vedno manj intenzivnim spanjem. Tako se motnje in težave s spanju zelo enostavno ublažijo in pozdravijo. Moči tektita lahko sprejemamo kot tektitno vodo ali pa ga pred spanjem položimo pod vzglavnik. Pri večjih težavah zaradi nespečnosti svetujemo čaj iz tektita. Po eno čajno žličko baldrijana, poprove mete in komarčka damo v eno skodelico vrele tektitne vode. S tem ko postane naš organizem s tektitom bolj sproščen in vitalen, se ublažijo in sprostijo tudi telesne in duhovne napetosti in težave. Med te sodijo še potrtost, brezvoljnost, razdraženost, agresivnost, depresivnost, mišično trzanje, trepetanje, pomanjkanje koncentracije in celo motnje srčnega ritma. Tektit je zato zelo pomemben kamen, ki s krmiljenjem stopenj spanca zelo pomembno vpliva na naše počutje. Tudi zdravi ljudje bi naj preventivno nosili tektite s seboj.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Podobno kot meteorit krepi tektit zavest za okolje in naravo. Pripomore k večjemu razumevanju ljudi, da lažje razumemo njihove občutke, utrjuje prijateljstva in nas varuje pred malenkostnimi prepiri v vsakdanu. Še posebej pri moških krepi koncentracijo in omili gospodovalnost, prepirljivost, ljubosumje in grobost. Še posebej ljudje, ki veliko potujejo in imajo težave zaspati v tujih posteljah, bi naj imeli pri sebi to »uspavalo«.

ČAKRA:

Tektit se uporablja za meditacijo le, če so prisotni telesni ali duhovni prelomi. Položite ga na mesto, kjer občutite bolečine ali sumite rakasto razraščanje. Tektit je zaradi svoje izjemne črne barve v litoterapiji kamen brez kompromisov. Tako kot yin in yang ali plus in minus je on nasprotje začetku, zato je potrebno paziti, da pri terapiji poskrbite za nasprotni pol. Glede na to, kakšno moč želite od tektita, so potrebni izravnalni kamni kot so beli ahat, magnezit, mlečni opal ali perle. Pri velikih obremenitvah (aids, obremenitve žarčenja) vam svetujemo nasprotni pol v velikosti najmanj za v roko velikega mesečnega kamna. Bodite pozorni na to in položite te nasprotne pole vedno na vašo korensko čakro. Če pa želite terapijo čez to čakro, položite nasprotne pole na solarni pleksus.

KAKO DOBIM TEKTIT IN KAKO GA NEGUJEM?

Dobimo jih takšne, kakršni so padli z neba, črne in okrogle. Cenovni razred je višji, tako kot pri moldavitih in meteoritih. Hranite ga vedno skupaj z nasprotnim kamnom (mesečnim kamnom, belim ahatom, mlačnim opalom). Tektiti so, podobno kot meteoriti, polni energije, svojo moč so zbirali pod najtežjimi pogoji skozi prostor in čas na Zemlji in s tem prešli veliko milijonov svetlobnih let. Obstajajo meteoriti in tektiti, ki so starejši kot vse življenje na Zemlji in Zemlja sama. Tektiti dajejo energijo in želijo, da ravnamo z njimi ljubeznivo. Zadostuje, če ga enkrat letno očistite pod tekočo, mlačno vodo. Če se pojavi priložnost, da ga dobite in če občutite do njega simpatijo, ne tvegajte, tudi če bo drag, ker bo to verjetno vaša edina možnost za nakup; z nobenim denarjem si ni mogoče kupiti toliko zdravja, kot vam ga bo dal tektit.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com