lunin kamen

LUNIN KAMEN
plodnost in predana ljubezen

BARVA: bela, modrikasta, oranžna, siva in rumenkasto prelivajoča
Najdišča so v Braziliji, ZDA in na Madagaskarju, najlepši pa so iz Šri Lanke in Indije.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Je kamen, ki ima zelo močne učinke na ženske. S svojim delovanjem na hipofizo krmilijo in harmonizirajo ženske hormone. Z njim dobimo tudi direkten dostop do žlez, kjer deluje na izravnavo hormonov, rast, spremembo zraka in razmnoževanje. Skrbi, da pridejo hormoni, kot so adrenalin, ostrogen, inzulin ali testosteron, čez kri do organov. Ženskam olajša mesečne krvavitve in skrbi, da se hormonske spremembe uravnovesijo. Ženske, ki bi rade zanosile, dobijo harmonično soglasje materničnih organov. Starejše ženske, ki gredo proti menopavzi, bi se morale zaščititi z ogrlico proti duševnim nihanjem.
Močne vplive ima tudi na žlezni sistem ščitnice, vranice, trebušne slinavke in bezgavke. Pri tem ima največjo moč s polaganjem na trebušno votlino in s pitjem čaja ali vode iz luninega kamna.
Z aktiviranjem trebušne slinavke, vranice in limf se doseže večja čistost krvi. Uravna se krvni sladkor, kri dobiva dovolj belih in rdečih krvničk in prebava postane bolj intenzivna. Čez kri ne prispejo le hranilne snovi bolje do organov, ampak se zaradi proizvodnje inzulina v trebušni slinavki ozdravijo ljudje, ki imajo sladkorno bolezen. Kot obesek ali ogrlica okrog vratu spodbuja funkcijo ščitnice, ki pa spet povzroča boljšo proizvodnjo hormonov za rast in spremembo zraka. Če ga nosimo na prsih, vpliva na proizvodnjo mleka pri nosečnicah in zdravi tvore obolenj organov v limfnem sistemu. Še posebej za ženske je to kamen za preventivo proti prsnemu, kožnemu ali trebušnemu raku in njegovo zdravljenje.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Še posebej dobro vpliva na ženske hormone in čustva. Zaradi svoje harmonične moči daje večjo plodnost, veselje do življenja in vzpostavi poseben odnos do družine. Vzame nam strah pred operacijami in pred prihodnostjo. Ženskam daje tudi do visoke starosti več veselja do življenja, mladosten izgled in ženskost. Kot ogrlica daje harmonijo in uravnovešenost v času hormonskih sprememb, med menstruacijo in nosečnostjo.

lunin kamen2ČAKRA:

Najbolje prodre skozi vranično ali sakralno čakro. S svojimi nežnimi, toda močnimi vibracijami uspe prodreti v občutljive strani naše duše. Sooča nas z našimi resničnimi čustvi, nas pusti, da jih prepoznamo in odpravi čustvene blokade. S tem dobimo jasnejši pogled v občutke, ki so za nas zdaj in v prihodnje pomembni. Pridobimo vpogled v moč naših potreb, ki nam pokaže, da so naša čustva življenjsko pomembna za celotno telo. Pomaga nam, da ravnamo s fizičnimi in psihičnimi občutji bolj hvaležno in odprto.

 

KAKO DOBIM LUNIN KAMEN IN KAKO GA NEGUEJM?

Dobimo ga kot bobnast kamen, za v roko, obesek, kroglo ali ogrlico. Večbarvni lunini kamni v obliki krogle ali ogrlice so lahko lep okras in dajejo močno energijo.
Redno ga je potrebno čistiti pod tekočo, mlačno vodo. Ogrlice in obeske izpraznite enkrat mesečno čez noč v suhi skodelici z bobnastimi kamni hematita, najboljše takoj po menstruaciji. Kot vemo iz izročil, se najbolje napolni z energijsko močjo lune čez noč v njenem soju.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com