rutil

RUTIL - kamen resnice

BARVA: prozorna z rdečkastimi, zlatimi ali rjavimi iglastimi vključki
Najdišča: Brazilija, alpske dežele, Avstralija in ZDA.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Rutilni kremen je kamen, ki skrbi predvsem ob polaganju na grlo za celotno področje dihalnih organov. S tem krepi celoten dihalni sistem. Krmili tudi harmonična gibanja prepone za dihanje. Varuje bronhije in pljučne mehurčke pred alergičnimi reakcijami in ščiti pred težkim dihanjem, oslovskim kašljem in krči v bronhijih zaradi astmatičnih obolenj. Rutil uravnava sprejemanje kisika in izdihovanje ogljikovega dioksida.
Povzroča obnovo celičnine v celotnem telesu. To ponovno zelo pozitivno deluje na male možgane. Ti koordinirajo fino in usklajeno kot tudi zavestno in podzavestno premikanje naših sklepov in delovanje organov. Uravnoveša ravnotežne motnje in zdravi živčnih bolezni in epilepsijo. Aktivira bele krvničke, ki tvorijo protitelesca in s tem skrbijo za večjo odpornost proti virusom in bakterijam. Istočasno povzroča rutil hitrejše izločanje odmrlih celic iz organizma.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Je močan kamen, ki velja že več tisočletij za kamen resnice in zaščite. Ljudje, ki imajo rutil, hitreje najdejo pot k sebi, lažje dosežejo samouresničitev in dosežejo, da so soljudje bolj pošteni in iskreni. Pripomore k spiritualni rasti, dobremu počutju, harmoniji in življenjski moči. Imajo zaščitne učinke, svarijo pred zlimi močmi, lažmi in prevarami. Rutil nam kaže pravo pot kljub različnim drugim mnenjem in nam pomaga, da svoje cilje lažje uresničimo.

ČAKRA:

Med meditacijo zelo dobro prodre skozi solarni pleksus. Tudi na grleni čakri se lahko zelo učinkovito uporabi. Kaže nam lastno življenjsko pot in prinaša več svetlobe v našo okolico. Popelje nas tja, kjer je izvor vseh naših tegob in napenjanj. Te lahko spoznamo in jih s pomočjo rutila pripeljemo na površje in izločimo oz. odstranimo. Lahko ga kombiniramo s skoraj vsemi kamni.

rutilrutilni kristali titanovega oksida

KAKO DOBIM RUTIL KVARC IN KAKO GA NEGUJEM?

Dobimo jih kot surove kamne, kristale, za v roko, bobnaste kamne, ogrlice, obeske, krogle, piramide, obeliske in donate. Bolj intenzivne so zlate iglice v notranjosti, tem močnejši so učinki. Svetujemo, da ga en do dvakrat mesečno očistite pod tekočo, mlačno vodo. Čez noč ga je potrebno položiti v suho skodelico z bobnastimi kamni hematita ali s kameno strelo, kjer se očisti in izprazni. Napolnimo ga v nekaj urah na soncu ali v skupini kamenih strel.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com