larimarLARIMAR - graditelj

BARVA: svetlo modra, belo modra, redko z malo zelene
NAJDIŠČE: Dominikanska republika.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Ima zelo zdravilne učinke na celotno zgradbo kosti. Še posebej otroke varuje v letih rasti pred mehkobo kosti in napačnimi oblikami kosti. Larimar ščiti in zdravi s svojimi mineralnimi in kalcijevimi lastnostmi krhkost kosti oz. kostna in sklepna vnetja. Zelo dobro pomaga proti odlaganju in poapnenju, ki pripeljejo do togosti sklepov, mišic in kit. V povezavi s kostmi ima larimar zdravilne učinke na okončine, kot so noge, roke, stopala in pleča. Varuje tudi mišičevje pred otrdlinami in krči, blaži kolčne težave in ledveni usek. Blaži alergije in preobčutljive reakcije organizma na prah, viruse in bakterije. Akutna sklepna revma in sklepne bolečine, ki ne nastanejo zaradi obrabljenja ali napačne prehrane, temveč zaradi vnetij hrustanca in sklepov, se z larimarjem hitro ublažijo in pozdravijo.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Služi kot varovalni kamen pred negativnimi vplivi zaradi napačnih prijateljev ali nezvestobe. Je čudovit kamen za inspiracijo k doseganju samouresničenja.

ČAKRA:

Največ moči razvije, če ga položimo na grleno čakro. Naše misli prenese skozi našo dušo v višjo stopnjo zavesti, ki nam da moč za več samouresničenja in samozavesti. V svojih meditativnih učinkih je larimar kamen, ki svoje moči razvije še posebej v povezavi z drugimi svetlomodrimi kamni (kalcedon, modri topaz, turkiz).

KAKO DOBIM LARIMAR IN KAKO GA NEGUJEM?

Larimar je redek dragocen kamen in njegova najdišča so skoraj popolnoma izčrpana. Dobimo ga lahko kot bobnast kamen, za v roko, obesek, kabošon in redkeje kot ogrlico. Redno ga je potrebno izprazniti in očistiti pod tekočo, mlačno vodo. Če na njem opazite barvne spremembe, ga je potrebno čistiti tedensko, ker v trenutku opravlja zelo zvesta opravila za vas. Zelo pozitivno se napolni na jutranjem ali večernem soncu, na katerem naj bi ležal eno do dve uri.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com