granatGRANAT
praogenj preobrazbe

BARVA: rdeča, temno rdeča in rdeče rjava, lahko nastopi v mnogih barvah.
NAJDIŠČA: Najlepše granate najdemo na Češkem, Madagaskarju, v Kanadi, Indiji, južni Afriki, Braziliji in Avstriji.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Granat krepi srce, krmili ritem srca in varuje pred koronarnimi obolenji. Ureja krvni pritisk in krepi celoten krvni obtok. Granat oživlja proizvodnjo belih krvnih telesc in varuje pred slabo krvjo. Kot granatna voda, zjutraj na tešče, varuje pred levkemijo. Rdeči granati imajo zelo močan učinek na notranje in zunanje spolne organe. Z granatom se lahko spolni nagon aktivno ohranja in poveča do visokih let. Odpravi se potenčna slabost, pa tudi neveselje in potrtost. Spolne bolezni, kot sta sifilis ali triper, se ne pojavijo. Zelo močne učinke ima tudi na kožo, na gradnjo kosti in okostje. Pod vzglavnikom pomaga odraščajočim otrokom pri tvorbi močnih in zdravih kosti. Ko opazimo napake v drži, ukrivljeni drži hrbtenice, je nujno potrebno imeti poleg redne telovadbe okrog vratu ogrlico iz granatnih kroglic, ker te nadzorujejo gradnjo kosti. Zaradi svojih aktivirajočih in zdravilnih moči na krvi obtok nam pomaga celo pozdraviti obolenja kot sta npr. artritis in revma. Pozdravijo se tudi notranja vnetja in turi, obolenja možganov in slab spomin. Poleg posebna moči, ki jo ima na kri, krepi razen srca še ledvice, jetra, vranico in trebušno slinavko.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Granat se je že zdavnaj izkazal kot varuh pravega prijateljstva. Napačni prijatelji odžene in prav tako kot karfunkel kamen nam nudi zveste usluge v zakonu. Bilo je že opaženo, da se granat pri napetih fazah v partnerstvu obarva temno ali črno. Če opazite takšno spremembo, se pogovorite s partnerjem o težavah in opazili boste, kako se je njegova barva spremenila v tipično rdečo barvo ljubezni. S svojo veliko močjo pomaga k večji volji in samozaupanju, kar daje moč za doseganje zadanih ciljev.

ČAKRA:

Granat daje nedvomno največjo moč v meditaciji s polaganjem na spolno čakro in bazični center. Od tukaj opazite močan vpliv na kosti in hrbtenico kot tudi na notranje organe. Predvsem pa globoko rdeč ogenj granata odpravi globoko ležeča duševna obolenja, ki izvirajo v vašem spolnem življenju. Še posebno harmonijo pri meditaciji dosežete, če položite rdeč granat na bazični center in istočasno zelen granat na solarni pleksus. Občutite, kako se stopita in prodreta posebej globoko v stvari, ki so bile za vašo podzavest zelo odločilne. Vzemite pri tem v roke še dodatno dva laserja kamene strele, konice naj bodo vstran od telesa. Občutili boste, kako izginjajo iz vaše duše vse obremenitve. Ta meditacija je zelo močna terapija, ki jo lahko uporabljate največ en do dvakrat na mesec. Pazite, da laserji kamene strele niso usmerjeni na kakšno živo bitje ali kak drug kristal, ker bi se napolnili z vašimi negativnimi energijami.

granatKAKO DOBIM GRANAT IN KAKO GA NEGUJEM:

Granat lahko dobimo v raznolikih kvalitetah in oblikah. Za začetek vam svetujemo relativno neprozorne, rjavo rdeče granate iz Brazilije in Avstrije. Ti imajo enake zdravilne moči kot prozorni, so pa veliko nežnejši. Granat lahko kupite kot kristal, bobnast kamen, obesek ali nakit. Nezavozlane ogrlice (ki jih nosimo tesno na vratu) z majhnimi kroglicami, ki se dotikajo, imajo povečane zdravilne učinke. Granat je potrebno redno prazniti pod tekočo, mlačno vodo. Če opazite spremembo barve, ga izpraznite šele, ko ste spoznali vzrok te spremembe. Potem ga je potrebno prazniti najmanj 24 ur. Granatne ogrlice je potrebno čez noč položiti v suho skodelico s hematitovimi bobnastimi kamni. Ker so granati zelo močni kamni, jih je potrebno polniti le kratek čas na soncu ali v skupini kamenih strel.

TURNŠEK MARIJAN, KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com