Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
ponedeljek, oktober 02 2023 @ 12:59 AM GMT

SREČANJE OB GONGIH - KOT DOMA

DUHOVNI ŽARKI

 

 

 

VABLJENI NA ODPRTO PRIREDITEV  ZVOČNO SREČANJE IN  URAVNAVANJE Z GONGI

 

 

Srečanje ob gongih

Kje  BTC – pokrita tržnica trgovina   KOT DOMA, zdravo življenje  (poleg kalije)

Mize stoli in ekološki sokovi na degustaciji

Kdaj:  12.06.2014, ČETRTEK OB 17.00 do 20.00

Kdo vodi srečanje: Ljubo Pelicon

Ljubo Pelicon o sebi

Najprej sem opravil izobraževanje masaže s himalajskimi pojočimi posodami, potem pa še delavnico igranja gongov. Takoj naslednje leto pa sem se udeležil tudi večdnevnega izobraževanje pod vodstvom gong mojstra Don Conreauxa in si pridobil Certificate of Attendance Gong Master Training. Ob pojočih posodah in gongu me je prevzel tudi didgeridoo, ki gabom predstavil udeležencem srečanja.

 

Zakaj:

Da se čustva in um uskladita z našim telesom...

 

Kotizacija: vstop prost (prostovoljni prispevki za Ljubota!)

 

Odprto srečanje, vabljeni vsi ljudje dobre volje!

 

 

Po Vedah vse, pa tudi človek izhaja iz zvoka in je sam zvok. V nas je zapisana naša izvorna,

zvočna energetska koda z informacijo o našem polnem potencialu, katerega lahko razvijemo v življenju. Vsaka glasba je lahko terapija in ob njej lahko meditiramo, ampak gong je instrument z najmočnejšo energijo.

Gong je sestavljen iz 11ih kovin, vsak Gong ima svojo vibracijo, ali planet. Njegov zvok je odvisen od njegove vibracije in vibracije človeka, ki igra nanj, zvoki so odvisni tudi od uporabe tolkala, ali žogice.

Gong s svojimi izvornimi frekvencami vsakemu poje svojo pesem in nas spomni na to, kdo smo in zakaj smo tu. Prebija telesne in duševne blokade.


 

.

 

Zvočna kopel je način kako lahko ostanete mirni, kar je današnjem času zelo  pomembno in tudi na splošno je pomembno, da ne glede na to, v kateri situaciji ali življenjskem obdobju smo, da ostanemo umirjeni  in z zvočno kopeljo je en to eden izmed naj enostavnejših načinov. … vse kar je potrebno storiti je to, da pridete tja, se uležete, in se eno uro predate vibraciji gonga.

Zvoki gonga, imenovani tudi kot zvočna kopel niso koncert, niti delavnica, saj zvočne kopeli ne izvajajo glasbeniki, ravno tako vam ni potrebno ničesar delati, zato tudi ni delavnica, temveč proces, je prepustitev zvoku, je dogodek, ki ga najpogosteje imenujemo kot zvočna kopel, saj si dovolimo okopati v zvokih, ki nas umirjajo, pomirijo, zdravijo, uravnovesijo in sprostijo, zato je pomembno da so na teh zvočnih kopelih popolnoma sproščeni in tega ne morejo doseči v sedečem položaju, z zaprtimi očmi.

 

 

Uglašeni na frekvence pozitivnih vibracij.

 

Zvok gonga se je od nekdaj uporabljal za pospeševanje procesa duhovne evolucije človeštva, kakor tudi za prenovo življenjske moči. Holističen zvok gonga nas napolni z gostimi nadtoni, ki si sledijo v zaporedju zlatega reza, ki je znano kot zaporedje optimalne harmonije in nenehne regeneracije v stvarstvu. Tako se naše Bitje v oceanu simfonije pesmi gonga na vseh ravneh preporaja in harmonizira.

Vsak človek je odraz makrokozmosa; zato  gongi vzvalovijo čakre, meridijane in organe. Vsak planetarni gong ima specifično delovanje na slušalce, čeprav hkrati vsak gong
s svojim obiljem nadtonov zaobjame celoto naših potreb določenega trenutka.

Ob poslušanju gongov so pogosti telesni občutki vročine/hladu, vibriranja…, ko se stari telesni zapisi čistijo; ljudje včasih podoživijo telesno problematiko preteklosti, recimo bolečino padca iz zgodnjega otroštva, neredko pa se dvignejo na površje spomini iz daljne preteklosti te ali prejšnjih inkarnacij.

Vse to je zavestni izraz globoke transformacije, vzpodbujene s holističnim zvokom.
Zvočne gong kopeli sproščajo usedline vzorcev in programov ali energijskih polj, ki so v nas in nas  pogojujejo in vežejo na preteklost.

Zato nas vibracoja gongov navdušuje in  anvdihuje saj izpodrivajo usedline preteklosti in  ter osvobajajo. Globoko sproščajo vse nivoje in pomlajujejo.

Zvok gonga nas objame v zvočno polje in v telesu vzpostavlja harmonijo. Odstranjuje napetosti in blokade ter tako oživlja samozdravilne sposobnosti našega telesa.

Zvok gonga poslušajo naše celice, koža, kosti in čustva ter rekonstruira  (harmonizira) naše nezavedno.

TIBETANSKE POJOČE POSODE

So pravzaprav gongi drugačne oblike. Zvok pojočih posod, ki se polagajo na vsak del telesa odpravlja napetosti in blokade, uravnoveša levo in desno možgansko polovico, umirja in uravnoveša čustveno in mentalno telo, jača proces samozdravljenja organizma, pomlajuje, povečuje življenjsko energijo, ustvarjalno moč, samozavest in radost življenja. Bogata mešanica nadtonov, ki jih pojoče posode ustvarjajo, aktivirajo človekovo izvorno energetsko kodo, harmonizirajo delovanje organov in raztapljajo vse, kar je naši izvorni naravi tuje. Z zvočno masažo prejemnika masaže uglasimo s frekvencami zdravja in ravnovesja. Zvok potuje v globino telesa do vsake celice. Za prejemnika masaže je doživetje zvočne masaže izjemno prijetno. Večina doživetje opisuje kot »raj na zemlji.«

 

 Vibracije gonga so tako močne, da jih lahko občutijo celo gluhi. Zato se gong uporablja tudi kot terapija za osebe s poškodovanim sluhom. Gong masira slušne organe. Zvok prehaja skozi kosti, ki so čudežno prehodne, tekočine, vsak del telesa vibracije gonga občuti s polno intenziteto. »Zvok gonga uspešno deluje tudi na avtistične otroke. Z njimi je potrebno delati postopoma, pazljivo, da se ni bi prestrašili. Potrebno jih je pazljivo privesti na kraj, kjer se počutijo svobodni. Njihove možganske celice se morajo vaditi, saj so možgani avtističnih otrok drugačni od ostalih. Skrivnost je v tem, da se terapija odvija počasi in po kratkem času bodo ti avtistični otroci sami pričeli igrati gong. Opomogli si bodo.« (Don Conreaux)

Gong je več kot glasbeni instrument, je veliki generator, ki osvobaja odjekojoče tone velike polnosti in resonance. Ko zveni, gong pošilja vibrirajoče valove energije, ki pokrivajo ovoj prostora s sloji zvočnih valov. Gostota zvočnih valov je ključ gongove moči. Ti nenehni gong toni se zaradi svoje občutene kvalitete imenujejo čutni toni. Te občutimo znotraj telesa – dotikajo se naše kože, mišic, kosti, tekočin, vsakega organa in vsakega čutila, vsakega atoma našega bitja in obstoja. So kozmična energija, ki jo nosi pritisk zvočnih valov skozi zrak in materijo.

Vsi gongi se imenujejo idiofoni. Ustvarjajo tone tako, da vibrirajo v celoti, za razliko od bobnov, ki imajo akustično komoro in se imenujejo membranofoni.

 

 

 

Vse to je zavestni izraz globoke transformacije, ki jo prebudi holistični zvok, ki temelji na matematičnem zaporedju alikvotnih tonov.

 

V enem samem zvoku gonga vibrira več tonov hkrati: n.pr. dominanta prehaja v kvinto in prek septime v seksto. Frekvenca dura torej zazveni hkrati z molom in se spoji v sozvočju jin – jang.

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20140605204509253

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items