Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
nedelja, april 21 2024 @ 08:48 AM GMT

YOGA SONCAYOGA SONCA, OSEBNA RAST IN ZDRAVLJENJE S SONCEM
Ratan Manek, povzetek iz predavanj in nekaj osebnih spoznanj.

Po mnogih dobrih izkušnjah in naravnost neverjetnih spremembah, ki jih imamo opazovalci sonca, posebnih spremembah in ozdravitvah, posredujem v javnost, povzetek predavanje Ratana Maneka, ki nas je v preteklem in letošnjem letu etu obiskal v Ljubljani.Opravil pa je tudi vrsto predavanj tudi na Hrvaškem.
Koristnost te tako nezahtevne tehnike, ni mogoče dovolj dobro opisati in pohvaliti, zato vam svetujem, da si ustvarite aktivne izkušnje.Ratan Manek je yogi, ki je svoje življenjsko poslanstvo posvetil yogi sonca in širjenju tega znanja.

Ratan je yogi, ki  se z energijo sonca preživlja že vrsto let in je na sebi dokazal, da je za nas ta nelogična logika popolna realnost.

Podal nam je dragocene napotke in informacije, toda za vsem tem se skriva mnogo več, pot premagovanja teme in pot prebujanja, saj je tema spanje in nezavedanje, svetloba pa zavedanje, pomnjenje naše poti. Odsotnost svetlobe povzroča zehanje in odhajanje zavesti, padanje v sen - spanje, v vsakdanjem življenju pa je odsotnost svetlobe pogosto tudi prebujanje energij, ki vladajo našemu življenju, kjer je svetloba, tam ni besa..., kjer je zavest prebujena tam ni bolezni ...
Kar nam pripoveduje Manek, je jasna osnova,  za katero se skriva zelo bogato življenje in gora besed brez konca?

Žal večina  ljudi umre, predno se sploh prebudijo !


Prevod in povzetek predavanja:

 
Mnogi ste slišali  za pozdrav soncu v jogi?

Pravi pozdrav soncu je v resnici zrenje v sonce. To kar vas uči joga, ni prav veliko.Z medicinskega vidika vemo, da je človeško telo sestavljeno iz svetlobe. Ker smo sestavljeni iz svetlobe se moramo povezovati s to svetlobo, biti v stiku z njo in jo ohranjati v sebi.

Vsi naši predniki so se tisočletja nazaj povezovali s to svetlobo. Niso poznali toliko zdravstvenih težev kot mi. Toda dandanes se bojimo sonca in se mu izogibamo.

  Tako naše telo ne dobi dovolj svetlobe in tudi naši možgani, ki upravljajo naše telo, posledično dobijo premajhen odstotek svetlobe.Ker naši možgani dobijo premalo te svetlobe in energije, jih uporabljamo le 2 ali 3%.To predstavlja največjo slabost človeštva, ki pa jo je potrebno spremeniti. Ratana Manek je človek, ki je dokazal, da se da živeti od svetlobe in nam je prinesel veliko živih dokazov o blagodejnam delovanju.Sonce predstavlja sevanje fotonov, toda tudi kozmične energije, ki regenerirajo našo nevronsko mrežo, spremeni se kemija delovanja našega organizma.

Dogajajo se tudi druge skrivnosti, ki jih ni pojasnil, jih pa najdemo pri drugih interpretatorjih, denimo sprememba delovanja naših žlez in predvsem žleze pingale, ki ima veliko tudi nepojasnjenih funkcij v našem telesu.
Sevanje sonca je najcenejši in najbolj dragocen vir energije, mogoče je to uvod v novo poglavje vašega življenja in sicer: kako živeti od in v svetlobi!

Ratan manek je v sodelovanju z ameriškimi znanstveniki nekajkrat dokazal, ob znanstvenem opazovanju, da lahko zelo dolgo zdrži tudi brez hrane ter da telo sintetizira potrebno hrano na osnovi prvinske sončne energije.

 Naši možgani so superračunalnik . Računalnik, ki ga je naredil človek, se ne more primerjati s tem superračunalnikom, ki nam ga je stvarnik dal na razpolago.

Ta superračunalnik, ki je vgrajen v nas in je del nas oziroma nam je ves čas na razpolago, je veliko darilo in dota stvarstva za vse človeštovo.

Človeške možgane, imenujem možganski računalnik, ki je na nek način tudi upravitelj našega telesa in na nek način tudi upravitelj našega obnašanja. Kako napajamo in hranimo ta računalnik je zavito v mnoge znanstvene raziskave, vemo pa, da so naši možgani največji porabnik čiste vode, kisika in najkvalitetnejše energije, ki jo mora telo predelati za svoj “super računalniški center”.

Toda Ratan je prinesl sporočilo, da ta računalnik lahko napajamo tudi skozi oči, s pomočjo sprejemanja sevanja sonca. Pod vplivom sončnih žarkov pričene telo generirati tudi vitamin A, ki je pomemben za zdravje oči. Prvi učinke se običajno pokažejo v delnem izboljšanju vida, izboljša pa se tudi spomin in mentalne zmožnosti posameznika.

 Neurejene ali kaotične misli, se pričnejo ustrezneje strukturirati in urejati po naravni logiki. Ratan sporoča, da se umiri celo um in če se ta umiri se umiri celo telo.
Mogoče smo že slišali tisto krilatico, ki govori o tem, da zaradi neumne glave trpi celo telo, danes bi lahko temu dodali, da včasih trpi tudi širša okolica, da ne govorimo celo o družbi. To je pravi bio računalnik, možganski računalnik (brain computer).

Znotraj sebe posedujemo veliko dediščino, ki jo počasi odkrivamo. Pravico dostopa do te dediščine imamo vsi od rojstva, torej neskončni človeški viri so znotraj nas. Vendar, če želimo priti do te dediščine, moramo imeti znanj; človeštvu se je ponovno ponudila priložnost, da se loti ene od najbolj enostavnih tehnik, ki je dostopna vsem in ne zahteva ne denarja in ne materialnega položaja ali kakršnih koli drugih pravnih pooblastil.

 V naših možganih je tako hardware kot software. Ker naši možgani ne dobijo dovolj svetlobe, so tudi naše možnosti kakor tudi naše delovanje nepopolna, saj smo se sami na nek način zablokirali.
Če našim možganom dodamo zadostno količino svetlobe in s tem energije v obliki sončne svetlobe, se bodo ponovno aktivirali vsi naši notranji viri (recovering). In ko se ponovno aktivirajo vsi naši notranji viri, se bomo lahko na popolnoma drugačen način spopadli z vsemi težavami, boleznimi in življenjskimi izzivi ter situacijami. Naše telo upravljajo naši možgani. Če je upravljalec zmeden, je popolnoma jasno, da se našemu telesu v končni fazi ne more goditi nič dobrega.

Ko zdravniki obravnavajo telo, pogosto obravnavajo le simptome, naše organe, krvni tlak in podobno, če bi pa analizirali hkrati tudi naše možgane, bi prišli do bistva problema.
Saj se zavedamo, da se velikokrat zdravilci srečujejo z našimi prepričanji in napakami, ki seveda niso zapisana v kolenih ali v krvni skupini, so pa programi ali prepričanja, ki imajo v računalniškem jeziku povedano “bage” ali vgrajene napake, saj se le te vztrajno ponavljajo in človek si pogosto ne zna pomagati. Kadar eno in isto napako večkrat ponovimo, govorimo o živbljenjki napaki, človek se zacikla in iz tega začaranega kroga le s težavo najde izhod. Najlažji ključ do zdravja je skrit v metodi “kako po naravni poti revitalizirati in dobro prehraniti oziroma aktivirati naše možgane”! Ko so možgani aktivirani in prepojeni z energijo, se aktivirajo in tvorijo nevronske povezave v možganskih celicah.

Ob napajanju s soncem v neškodlivih urah brez UV žarkov se nevroni in vse možganske celice se uspešneje razmnožujejo. Zato imamo lahko temu rečemo boljše zdravje in večjo vitalnost. S harmoniziranjem in aktiviranjem naših možganov, razrešimo marsikatero težavo, ki celo sama od sebe odpade. Do sedaj znanost še vedno verjame, da se nevronske povezave in možganske celice ne regenerirajo, da si ne pridobijo nazaj ponovnega zdravja in se ne obnavljajo.
Toda mi vemo in vidimo skozi prakso, da se skozi zrenje v sonce novroni pomnožijo in regenerirajo, naš um pa pridobi logiko višjega reda. Ko se kvaliteta in kvantiteta naših nevronskih povezav razmnoži, naši možgani dobijo večjo moč, boljši spomin in več inteligence.

Naša mladost in vitalnost bo daljša in življenjska doba se bo podaljašala, da ne govorimo o kvaliteti življenja. Vaš proces staranja se bo zaustavil. Vaša notranja energija se bo okrepila, do stopnje, ko boste popolnoma izključili bolezni, kot je parkinsova ali alzhajmerjeva in podobne za klasično medicino zelo težko ozdravljive bolezni.

Torej za vaše dobro zdravje zadostuje le zrenje v sonce - nujno za vaše dobro počutje in bolj zdravega in naravnega duha? Ne ustrašite se zrenja v sonce. Če ste se naučili zrenja v računalnik in TV je tudi zrenje v sonce neprimerno manj oziroma neškodljivo. Če so se vaše oči privadile na televizijo in na računalnik, ne boste imeli nikakršnih težav s soncem.

Velikokrat smo z veseljem skupaj gledali kakšen prečudovit sončni vzhod ali sončni zahod, to je ista praksa, ki jo morate prisvojiti v vsakdanjem življenju.
Zrite v sonce  in bodite pomirjeni, saj obstaja tako  znanstveni blagoslov, kot tudi tradicija mnogih praktikov.

 Varna sončna svetloba je danes raziskana in priznana tudi s strani zdravnikov in zdravstvenih delavcev.
Torej prva sončna ura od sončnega vzhoda in nadalje eno uro in prva ura pred sončnim zatonom, sta najbolj varni sončni uri v katerih lahko brez problema zrete v sonce. Ob sončnem vzhodu in ob sončnem zahodu nima sonce nikakršnih ultravioletnih žarkov.

To lahko poiščete na vremenski napovedi na internetni strani, kdaj vzhaja in kdaj zahaja sonce. Vsaka država ima svojo meteorološko spletno stran. Videli boste, da prva in zadnja ura vzhajajočega in zahajajočega sonca nimata nikakršnih ultravioletnih žarkov preko celega leta. Veliko časopisov poroča o tem kako se ultravioletni žarki spreminjajo od sončnega vzhoda do sončnega zahoda.
Tudi ure so na voljo, ki imajo to funkcijo, da prikazujejo ultravijolične žarke. Obstajajao pa tudi digitalni ultravioletni metri, ki prikazujejo ultravioletno svetlobo. In medicinska znanost pravi, ko je na temu metru ultravioletnega prikazovalnika manj kot dve, ni nevarnosti za oči. Ko gledate v teh varnih urah v sonce, je to tako kot bi gledali enobarvno televizijo na nebu. Fotoni in energija od sonca pridejo v stik z očmi. Fotoni, ki prihajajo od sonca so 100 % pozitivna energija. To je edina energija na svetu, ki je 100 % pozitivna.
To energijo lahko sprejmejo samo naše oči in noben drug del našega telesa. Če ste kdaj slišali za kakšne eliksirje, prano, mano ... to so tej fotoni od sonca. Tudi vaši psi in mačke okrog hiše zrejo v sonce zjutraj in zvečer. Opazujte jih, boste presenečeni nad njihovo intuicijo !

Mi, ljudje, pa tega ne počnemo. Fotoni so nujno potrebni za možgane, da imajo več nevronov in da so bolj zdravi. Usmerite svoje miselne vzorce in sprejmite zrenje v sonce za svoje zdravje.
Kar um sprejme, to telo prevzame in uporablja.

Ko boste opravili prakso z zaupanjem, boste dosegli brezmejne rezultate. Ne obstajajo nikakršne omejitve, ko začnete zreti v sonce. Nadaljujte svoj običajni življenjski slog. Jejte, pijte, jemljite zdravila, karkoli si poželite. Vsemu samo dodajte svojo prakso zrenja v sonce.
Če so vremenske razmere dobre, pojdite ven iz hiše, po možnosti bodite bosi, da ste v stiku z materjo zemljo in glejte, zrite v sonce. Prvi dan ne več kot deset sekund. Dopustite si, da vaše oči utripajo.

 Če ne morete stati, lahko sedite in zrete v sonce. Če pa želite biti obuti ste lahko obuti. Če ne morete ven iz hiše je v redu tudi, če gledate v sonce skozi okno.
Zrenje v sonce je zelo pomembno. Če se vam zdi sonce zjutraj in zvečer zelo intenzivno, lahko uporabite kakšne filtre ali očala. To so očala z luknjicami, ki jih prodajajo za popravljanje vida. Poznate taka očala? Intenzivnost svetlobe se bo nekoliko zreducirala. Uporabite lahko tudi kos belega blaga, si ga postavite predse in gledate skozi to blago v sonce. Fotoni bodo prav tako prišli v stik z očesom. Premočna svetloba ali visoko sonce niso nujni. Čeprav je sonce vzhajajoče ali zahajajoče, nam to da dovolj fotonov. Tudi sonce, ki sije skozi oblake je v redu.

Če ste obkroženi z gorami ali visokimi stavbami in ne morete videti sonca, vzemite veliko vedro vode in ga postavite pod sonce točno ob dvanajsti uri in glejte v odsev sonca v sveži vodi.

Zrite v ta odsev sonca. Dobili boste enak učinek. Seveda je bolje zreti direktno v sonce. Torej, če pa sonca ni možno videti, je vseeno nekaj boljše od nič. Torej glede na vaše udobje in zmožnosti, si lahko omogočite varno zrenje v sonce. Leče so del vašega očesa, torej lahko zrete v sonce z lečami.

Če pa imate očala, jih ne uporabljajte, ko zrete v sonce. Po zrenju v sonce za nekaj trenutkov zaprite oči. Videli boste z notranjim vidom notranje barve sonca. In ko boste odprli oči, se bo to izmaknilo. Če boste po zrenju v sonce pogledali nekam v prostor, boste tam videli črno piko. Toda ta notranja koncentracija je nujna. Dlje kot ta notranji vid sonca obstaja, bolje je. To vam kaže, da se zdravje vaših oči počasi izboljšuje.

Prav tako se izboljšuje vaše tretje oko, vaša pinealna žleza češerika in vse to dobiva večjo moč. Gre za aktivacijo pinealne žleze in odpiranje tretjega očesa. Vse naše supernaravne moči so v pinealni žlezi.

Tudi vaša starost in mladost sta skriti v njej. Po zrenju v sonce zaprite oči, dokler ta notranji vid sonca ne zgine. Takrat se bo ojačalo vaše tretje oko in pinealna žleza.

Z lahkoto boste dosegli sto let ali več. Počasi napredujte po pet do deset sekund, vsak dan več kot zmorete. Kdaj lahko tudi zamudite svojo prakso zrenja v sonce. Včasih bo sonce zašlo, včasih boste zašli vi. Ne skrbite za te manjkajoče dni. Poskusite napredovati vsak dan za pet do deset sekund kolikor je to mogoče. Spustite lahko kolikor dni želite. Ko boste lahko zreli v sonce polnih deset minut, boste opazili, da se zdravje vaših oči izboljšuje. Diagnoza vaših oči, ki jo je postavil zdravnik, je vedno slabša (vedno manj ustreza dejanskemu stanju oči).
Dioptrija se vam bo zmanjšala. Vaša kratkovidnost, daljnovidnost, vaša barvna slepota, vse se bo popravilo.

Kakšna je znanstvena razlaga za to?
Veliko očesnih zdravnikov že iz Boldavije se dandanes strinja, da ko foton pride v stik z očesom, telo ustvari vitamin A in to vam dajo vaši zdravniki v sintetični obliki za vaše težave z očmi. Dandanes pa vemo, da oči operirajo z laserji, vedar ne vemo kako to počnejo in pač zaupamo stroki, ne da bi se spraševali “kako” in kakšno je ozadje. Laser je umetna svetloba iz laboratorija.

Ko pa zrete v sonce, prejmete božanski laser v vaše oči.

Sonce je torej vaš brezplačni naravni zdravnik za oči. Da vam lasersko operacijo, laserski tretman in veliko vitamina A.

Tisti, ki imate resne težave z očmi, glavkome ali različne mrene in razne okvare roženice ... kakršnekoli težave z očmi.

Te ljudi pošljite za 60 do 200 dni na sonce in jim recite naj se usedejo pred sonce, zaprejo oči in naj jim sonce greje oči.

To naj počnejo vsak dan po deset minut dva meseca. To bo ojačalo cirkulacijo njihovih oči in šele po dveh mesecih lahko odprejo oči in začnejo zreti v sonce. Njihove težave z očmi bodo izginile.

 Lahko tudi pijete vodo, ki je bila obsijana s soncem. To vodo lahko uporabljate kot kapljice za oči nekajkrat na dan. Več o tem pozneje. In ko boste dosegli petnajst minut zrenja v sonce, boste za to porabili 90 dni prakse. Dosegli boste popolno mentalno zdravje.
Počutili se boste mentalno umirjeni. In največja težava v svetu je prav ta mentalni mir.

 Lakota ni prav resen problem. Tudi prekomerna telesna teža ni resen problem. Resen problem je mentalno zdravje.

Vsak izmed nas ima kakšno mentalno neravnovesje. Zaradi tega ne moremo doseči mentalnega miru. To je tudi razlog zaradi katerega v svetu ni miru. Za boljši mir na svetu, moramo vsi postati mentalno zdravi in mentalno umirjeni. Na srečo, je ta človeški vir znotraj naših možganov in je lepo dosegljiv.

 Ko zadostna količina svetlobe doseže vaše oči, pojača vašo notranjo moč in postanete mentalno prebujeni in umirjeni.

Imeli boste popolno ravnovesje v umu.

Dandanes vaš um skače kot neke vrste konjiček, sem ter tja. Popolno ravnovesje uma je nujno za vaše življenje. Vedno boste lahko pozitivno naravnani. Vsi vaši strahovi bodo pri priči izginili. Tudi strah pred smrtjo bo izginil.

Človek, ki se ničesar ne boji, je brez strahov. Takega človeka se začnejo bati bolezni. Namesto, da smo mi v strahu pred boleznimi in iz strahu delamo nepotrebne tretmaje, ne dovolimo našemu telesu, da bi vspostavilo ponovno ravnotežje. Človeško telo je tako močno, da se samo po sebi pogosto pozdravi.

Potrebna je samo zadostna količina energije za zdravje. Vse vaše slabosti, neravnovesja kot so ljubosumje, jeza ... bodo odšle. Lepota sonca je v tem, da prečisti vse na tem planetu. Kaj se zgodi ob oblačnih dnevih, ko ni sonca? Ko ni sonca smo vsi o umsko depresivni. Ponavadi pravimo, joj kakšen turoben črn dan je, ko pa se prikaže spet sonce smo spet vsi dobre volje in polni energije. To je efekt svetlobe na človeško telo. Ko torej dovolj svetlobe pride v možgane, vsa vaša slaba narava kot je jeza, ljubosumje, sovraštvo, pohlep, izginejo in vaša božanska narava pride na plano naše zavesti. Tako postanete božansko bitje, v vas se ponovno prebudi prijaznost, ljubezen in sočutje.

Mnogi ljudje, ki so zrli v sonce, so postali božanski. In tu je efekt zrenja v sonce. Pozimi, mnogo evropskih držav, posebno teh blizu severnega pola, veliko ljudi tava v dolgočasju, dobijo neke vrste zimski bluz, postanejo žalostni.

Ne dajte tem ljudem nikakršnih zdravil, dajte jim letalsko karto za Havaje ali nekam na sončno polje. Čez tri ure leta bodo že v boljšem okolju in bodo spet v popolni formi. In vsi eksperti za mentalno zdravje se dandanes strinjajo, da se vse te depresije in mentalna neravnovesja lahko zdravijo s soncem. Tudi razne adikcije oziroma odvisnosti kot so kajenje, pitje alkohola, bodo izginile. Ko dosežete čas zrenja petnajstih minut boste v popolnem umskem ravnovesju. Če se želite pri tem ustaviti, se lahko tu ustavite.

Svetujem pa vam, da nadaljujete še za dodatnih pet minut celo leto in potem boste imeli za življensko obdobje garancijo umskega miru in zdravja. Nikoli se ne boste ustrašili, ko boste prišli v stik s kakršnimikoli težavami.

Tisti, ki trpijo za fizičnimi težavami, morajo povečati zrenje v sonce. Iz starodavnih časov vemo, da se z različnimi barvami sonca zdravijo različne vrste bolezni. To imenujemo barvno terapijo, oziroma kromoterapija. Prav tako uporabljamo razne kristale, prizme, piramide in različne steklenice z barvami, naravnimi kamni, solarnimi, diamanti.

Toda to je v bistvu zelo zakomplicirana stvar. Jaz sem vse to poenostavil. Bela svetloba, naravna svetloba sonca, ima vseh sedem barv. Tudi naše oči imajo vseh sedem barv sonca. Torej naše oči bodo prejele vseh sedem barv sonca. povečajte torej vsak dan zrenje v sonce za pet do deset sekund in ko vaše oči sprejemajo svetlobo si predstavljajte, da se ta svetloba razprostira po celem vašem telesu.

Že s to usmerjenostjo in pozornostjo bo svetloba zares začela potovati po različnih delih vašega telesa. Vaše zdravljenje se bo začelo.

To je skrito sporočilo iz Biblije, ko je rečeno naj bo svetloba in tam je bila je svetloba.

Ko ste pri 180. dnevih prakse, pri 30. minutah skupaj/ dan zrenja v sonce, ste osvobojeni mnogih  fizičnih težav. In prav tako, če segrejete svoje telo z blago sončno svetlobo, z minimalno količino obleke na telesu, vsak dan 30 minut, v kombinaciji z zrenjem v sonce, boste videli kako se bo vse zbalansiralo v vašem telesu. Prav tako se bo zbalansiral inzulin in vse oblike diabetesa bodo izginile.

Tudi rakave celice in aids se ozdravi. Revmatizmi, artritisi, artroze, srčne težave, vse se pozdravi.

Ko delate varno zrenje v sonce in varno segrevanje telesa, vsak del vašega telesa postane originalen. Ta naravna kemoterapija ima veliko uspehov pri rakavih obolenjih.

Veliko je že nasprotovanj proti umetni kemoterapiji. Umetna kemoterapija uniči tudi naše zdrave celice. Prav tako tudi naše nevrone in možganske celice.

Z zrenjem v sonce pa si pridobite več nevronov in to s povsem naravno radiacijo. V Španiji veliko žensk z rakom na dojkah ozdravi s to prakso. Na Švedskem ljudje s težavami na srcu ozdravijo. Vse povsod po svetu so pozitivni rezultati s tehniko zrenja v sonce.

 In če začnete piti vodo, ki je bila obsijana s soncem, voda ki jo pijete, če ni čista jo najprej prekuhajte. Nato jo shranite v čiste kozarce oziroma steklenice, ki so steklene in jih zaprite ter postavite na sonce za cel dan.

To lahko hranite zunaj ali znotraj hiše ob steklenem oknu, kjer bo svetloba padala na te kozarce. Ko se bo voda segrela s sončno svetlobo lahko rečemo, da je ta voda energetizirana s sončno svetlobo. Ob sončnem zahodu, pustite vodo da se ponovno ohladi na svojo naravno temperaturo. Nato to vodo pijte kadarkoli ste žejni.

Začutili boste, da se vaša energija dviguje vse više. Prenehali boste kupovati raznorazne energetske napitke v trgovinah. Ta energetizirana voda obsiijana s soncem je veliko boljša od kateregakoli energetskega napitka s trgovine. Vsi ti energetski napitki imajo kemične dodatke. trošite torej denar, da si kupite še več težav. Ta vaša, s soncem obsijana voda je brez dodanih kemikalij in popolnoma zastonj.

To obsijano vodo lahko uporabljate za očesne kapljice, za kapljice za ušesa, za nos, za usta. Če imate kakršnekoli težave na koži, si zmasirajte to kožo s to vodo, ki je bila obsijana s soncem in vse te vaše zamašene pore se bodo odmašile. Če imate kjerkoli v telesu bolečine, vzamite tanko belo ruto in jo namočite v tej vodi, obsijani s soncem in to gazo pustite na bolečih mestih. Bolečine se bodo sprostile. Torej po šestih mesecih varnega zrenja v sonce, 30. minutah varnega ogrevanja telesa in pitju vode obsijane soncem boste popolnoma osvobojeni vseh fizičnih težav.

Tudi tu lahko ustavite vašo prakso, toda nadaljujte še 10 minut še eno leto in nikoli več ne boste v življenju zboleli. Noben virus ne bo nikoli več napadel vašega telesa. Aura in energija okrog vašega telesa bodo vse bolj močne. Tudi vaša notranja, kundalini energija se bo prebudila.
Tudi vaše čakre se bodo prebudile. Star sem 72 let in zadnjih osem let nenehno potujem po vsem svetu. Vsako leto imam okrog 300 predavanj, skoraj vsak dan eno lekcijo. Tudi brez mikrofona moj glas doseže vse vas. Predstavljajte si energijske nivoje. Če si torej želite, da vaše telo postane polno energije, je ta praksa odgovor.

Zadnji del te prakse je namenjen duhovnosti. Če se zanimate za to, potem nadaljujte. Drugače pa preprosto uživajte v vašem umskem in telesnem zdravju. Duhovnost temelji na dveh stvareh in sicer na: meditaciji in na čiščenju naših karmičnih vezi. Ko zrete v sonce, ko ste mentalno in fizično zdravi se bo počasi vaša meditacija vse bolj zboljševala. In dosegli boste večno meditacijo. Tudi z odprtimi očmi, tudi v vsakdanjem življenju boste vedno v meditaciji in to je to kar želimo.

Da pa bi se osvobodili karmičnih vezi, se boste morali postiti. Zato vse religije govorijo o postenju, toda postiti se ni lahko. Ne moremo zdržati prav veliko dni. Je pa znanstvena pot postenja. Če boste sledili tej metodi, se boste lahko postili leta in leta. Obstajajo zgodovinska dejstva o postenju. Ljudje so živeli leta in leta brez hrane. Ste brali autobiografijo o Parmahansa Joganandi?

Verjetno ste brali o nemški gospej ki se je postila 52 let? Obstaja še veliko drugih primerov. Tudi v Rusijo so taki primeri. V Rusiji je neka skupnost po imenu OTOTROP.
V Ukrajini na stotine ljudi iz generacije v generacijo, živijo samo na soncu. Jaz sem prišel v stik s to skrivnostjo in to postavil za znanost, da jo bo lahko uporabila za potovanja po vesolju. Hrana je težava za potovanje v vesolje. In znanost pravi, da je solarna radiacija izvirna hrana za človeštvo. To kar mi jemo je dejansko sekundarni vir. In nekega dne bo nekdo odkril kako lahko človek direktno živi od sončne energije. Te besede so zapisane v londonski zdravstveni instituciji iz 19. stoletja. Jaz sem sedaj to dokazal. Ker je naše telo sestavljeno iz svetlobe, smo dejansko kot neke vrste solarna celica.

Torej vse naše celice v telesu so kot neke vrste baterije. Ko boste dosegli šest mesečno sončno prakso, se bodo vse vaše telesne celice zaktivirale in bodo dovolj močne, da bodo lahko same po sebi absorbirale sončno svetlobo in jo shranile v telesu in jo spremenile v energijo telesa.
Tudi človeško telo lahko dela fotosintezo skozi oči in telesne celice. Ni naključje, da smo v poletnih mesecih manj lačni, pozimi pa bolj lačni. V tropskih krajih ljudje jedo manj v zimskih polarnih krajih pa ljudje pojedo več. Sedaj vidite kako vam lahko sončna energija pomaga. Ko raztegnete to prakso zrenja v sonce na trideset minut 180 dni prakse, vsak dan pet do deset sekund, potem se začne energija shranjevati v vaše ...in vse manj boste lačni.

Tudi vaš vnos hrane bo padel. Namesto, da bi pridobivali energijo iz hrane, boste pridobivali energijo od sonca.

 Ko boste v vaši praksi dosegli 270 dni, 45 minut zrenja v sonce, boste prenehali čutiti lakoto.

Ne boste imeli več poželenja po hrani. potem lahko opustite zrenje v sonce. Toda nadaljujte s 15 minutami še eno leto in vaše telo bo postalo solarni čip. Potem ni nič več potrebno storiti. Lahko se poslovite od te prakse.

Toda, ko bo sončna svetloba padala na vas se vam bodo zaloge ponovno napolnile. Nikoli ne boste čutili lakote Še vedno pa lahko od časa do časa jeste, čeželite. Vaše telo bo vzdržalo samo na vodi. Naše telo je sestavljeno iz 80 % vode in samo za 20 % iz pepela, mi jemo in to kar pojemo ima prav tako veliko vode.Navadni ljudje v telo vnašajo vodo in vse druge, tudi nepotrebne snovi,ki jih naslednji dan nekako zmečemo v WC školjko. Vaše zrenje v sonce ni praksa za celo življenje. To lahko prakticirate glede na vaše potrebe in zmožnosti. Maksimum je 270 dni tudi z vsemi prekinitvami in intervali. Lahko ste redni praktikant ali neredni. poskušajte vaditi vsaj 270 dni. Ne pozabite, začnite z zrenjem ne več kot 1o sekund. Za vse tiste, ki trpijo od različnih bolezni, kot je glaukom, priporoča najprej prilagajanje daljši čas, ko zremo v sonce z zaprtimi očmi. Vsak dan dodajte pet do deset sekund in dosezite maksimum 45 minut.

Potem zaključite s prakso. Ko vaše telo postane solarni čip ne boste nikoli več doživeli nikakršnih negativnih efektov drugih ljudi. Mnoge dogoke in spremembe ni mogoče pojasniti na enostaven način. prepričali se boste, da se ne menja te samo vi, temveč tudi okoliščine v katerih se boste znašli. Tudi kajenje drugih ljudi vas ne bo motilo. Tudi kakršnikoli signali mobitelov, magnetna polja, razne zvočne onesnaženosti, pred vsem tem boste popolnoma zaščiteni. Sonce vas bo zaščitilo pred različnimi negativnimi vplivi v vašem življenju.

Sonce je gospodar vseh planetov.

 Ko boste ljubili sonce, bo sonce ljubilo vas. Potem bodo vsi drugi planeti v tišini. Nikoli vas ne bodo poškodovali. Nasprotno, oni bodo vam na uslugo in jih lahko pokličete v svoje življenje z njihovimni lastnosmi.

Toda vsa ta raznolikost življenja bo šla z vami. Vaše izkušnje bodo vam v prid na poti osebne rasti. Tudi te prerokbe o letu 2012 ne bodo imele nobenega negativnega učinka na vas. Ko se boste napolnili s soncem boste zaščiteni, vaša notranjost in zavest bo prebujena s kakovostjo sonca!

 Videli boste dlje kot do leta 2012.

Še dlje boste vzdržali to življenje. Sonce je torej edino orodje, ki vam lahko pomaga do leta 2012 in dalje. Prav tako poskusite biti vsak dan 45 minut bosi v kontaktu z zemljo in na sproščen način. Najboljše je če zrete v sonce v morskem okolju, kjer vas obdaja mivka. Če boste hodili bosi po vročem kamenju na plaži, bodo dodatno zmasirani vaši meridiani in akopresurne točkena vaših stopalih.
Prst matere zemlje bo vzela vse negativnosti iz vaših stopal in vas napolnila z vso močjo in pozitivizmom do življenja. Mati zemlja je naša prava zdraviteljica.
Hodite bosi vsaj 45 minut na dan.

Vseh pet prstov na stopalu je povezanih s petimi endokrilnimi žlezami v možganih.
Palec je povezan s pinealno žlezo angl: pineal gland (epifiza ali češerika; žleza z notranjim izločanjem v velikih možganih) , s tretjim očesom.
Drugi prst je povezan s hipofizo, ang; hypophysis, (žleza z notranjim izločanjem pod velikimi možgani, možganski privesek; pomen hipofize za normalno rast).
Tretji prst je povezan s hipotalamusom, ang:hypothalamus, (skupek živčnih celic na spodnji strani velikih možganov; tu je center za uravnavanje telesne temperature). Če hipotalamus dobi več energije lahko prezimimo kot večina živali in ptic. Ko hiberniramo se upočasni naše dihanje. Dejansko boste doživeli pravo pranajamo. Počasneje kot boste dihali, vdihovali in izdihovali zrak, dlje boste živeli. In če delate zrenje v sonce boste začeli jesti vse manj. Ne boste imeli nobenih napetosti in stresov. Prav zaradi tega se vam bo upočasnilo dihanje.

 Četrti prst je povezan s talamusom, ang: thalamus (skupek živčnih celic v sredini velikih možganov; možganski centri za občutenje bolečine so v talamusu). Od tu prihajajo vsa naša čustva in vse postanejo božanske s pomočjo matere zemlje.

Zadnji, peti prst na nogi je povezan z žlezo za očmi. Toda različni žarki svetlobe in sonca ki padajo na oči se povežejo v en laserski žarek za našimi očmi. Torej naše telo dobi prvovrstno lasersko terapijo in energetsko medicino.

Ta svet se dandanes pomika proti laserskemu tretmanu. Ko torej delate to prakso, varno zrenje v sonce, varno ogrevanje vašega telesa, pitja obsijane vode, da hodite bosi 45 minut dnevno in naredite kar je potrebno, bodo vaši možgani in telo energetizirani. Osvobojeni boste vseh zdravstvenih težav. Vaš spomin in inteligenca se bosta povečali.

Ne boste imeli nobenih parkinsonovih bolezni ali alshajmerjeveve bolezni v starosti.

Ne spreglejte, vaš notranji mir in koncentracije se izboljšata, kar pomeni, da se možgani energizirajo in pomagajo študentom k boljšim rezultatom, ljudje lažje opravljamo naše vsakdanje delo, premagujemo strese in neravnovesja.

Ko dosežemo notranji mir, postanemo bolj sposobni sodelovanja z drugimi, tako širimo kreativno sodelovanje in hkrati mir na svetu! Naše celice so nekakšni mali akumulatorji, ko jih napolnimo, bomo žareli s posebno energijo.

Osvobojeni od stresa in nepotrebnih napestosti in posledic neprijetnih dogodkov, se na naš obraz vrne nasmeh in spontano življenje, bolj pravilno dihanje in veder značaj.

VAŠA MOŽGANSKA AKTIVNOST IN ŠTEVILO NEVRONOV SE BODO POMNOŽILI.

Sožitje s soncem vas po korakih pripelje na pot do razsvetlitve. Vaše življenje bo postalo srečno. Imeli boste mirno življenje in prehod na koncu življenja skozi vrata bo miren in spokojen. In tudi življenje po smrti bo mirno. V tem življenju boste zares neodvisni. Ne boste odvisni od tega, da bi drugi reševali vaše probleme.

 Kajti vse je znotraj vas. Imate zelo močne človeške vire. Sončna svetloba obudi vse vaše notranje vire in spodbudi rast sprečih talentov. Človeštvo s tem torej pride do svobode v življenju. In ko bo sončna svetloba postala skupna energija vseh nas, bomo vsi podobno misleči ljudje. Takrat ne bomo več potrebovali nikakršnih vlad in meja. To bo spremenilo svet. In ljudje to danes sprejemajo, ker je vse to brezplačno.

Sonce je brezplačno, vsak si ga lahko vzame.

Ratan pravi, da je hrana drugotni vir energije, sonce pa je primarni vir. naše telo je sestavljeno iz svetlobe. Po 180 dne pri mnogih prične izginevati občutek lakote in potreba po hrani. Naše telo ja mnogokrat preobremenjeno s hrano, ki jo potrebujejo naša čustva ali navade, velikokrat pa tudi različne oblike zasvojenosti.

Ko pridemo do faze, da zremo v sonce 30 minut, se prične uravnavati naša telesna teža. Torej vse je brezplačno. Deluje tudi brez guruja. Kaj se tu lahko naučimo? Ali vas je kdo učil kako gledati televizijo? Vse je enako samo, da gledate sončno energijo. In nobena vlada vam ne bo morala pobirati davka za gledanje v sonce.

Dobili pa boste veliko pozitivnih učinkov na vaše zdravje. Lahko imate redno ali pa neredno prakso. Ljudje v ZDA, ki imajo prekomerno telesno težo, prav tako uporabljajo to prakso.

Da vzdržujete to prekomerno telesno težo, morate jesti manj. Ko pa se poslužite določenih diet ali programov, dejansko potlačite svojo lakoto. Zaradi tega se počutite nelagodno. Takrat se srečate s težavami kot so bolemije in anoreksije. Ko pa zrete v sonce se skoraj ne zavedate in lakota izgine iz vašega telesa.

To sem dejansko dokazal pred zdravniki. Trikrat. Samo z vodo 211 dni, samo na vodi 411 dni, samo na vodi 130 dni. Vsi zdravniki in znanstveniki so rekli, da to ni mogoče. Težave pa so imeli znanstveniki v tem, da so morali prezentiratipridejo ven s takim načelom in prezentirajo to javnosti.

To je pa seveda zastonj in ne morejo tega tržit. Zato jaz potujem po vsem svetu, da bi človeštvo prejelo nekaj koristi od tega. Sedaj prepuščam odločitev vam in dajte ....

To je vaša zastonj loterija. Ne zavrzite jo. Jaz dajem zastonj lekcje po vsem svetu. In sprejemam samo donacije, da se pokrijejo moji stroški potovanja. Imam spletno stran, ki se imenuje "SolarHealing.com" in veliko mojih lekcij in mojih video posnetkov je na YouTube.
Prav tako boste lahko dobili razne videoposnetke od moje gostiteljice Vesne. Ste slišali za programe Harmonija? No ta otok dobi res 270 dni prakse, ker je pogosto obsijan s soncem. Lahko ostanete zelo blizu svoje države in greste za nekaj časa tja vadit. Vsak dan odgovorim na veliko emailov in tudi danes bom odgovoril na nekatera vaša vprašanja za nekaj minut. Zahvaljujem se vam za vaše pozorno, potrpežljivo poslušanje. Naj bo mir in blaginja z vami.

Oči je potrebno postopoma in zelo previdno navaditi na sončno svetlobo

Osnovna aktivacija sposobnosti našega telesa, da se prične povezovati in hraniti z novo energijo, je enkraten dogodek v našem življenju. To prilagajanje traja 270 dni ali od 9 do 15 mescev.
Ratan predlaga vsaj tir faze
1. 0 - 3 mes.
2. 3 do 6 mes
3. 6 do 15 mes

Seveda morate biti previdni in se držati postopnosti ter spoštovati dejstava kot so izogibanje UV žarkom, torej gledanje le prvio uro sončnega vzhoda in zadnjo uro sončnega zahoda.
Spoznati morate postopke sončenja oči, tudi gledanje v sonce z zaprtimi očmi. Naše telo se kopa v soncu. Ko se sončimo, se pričnemo potiti in telo izloča nepotrebne snovi in tudi strupe in odpadke. Ko se naše telo ogreje, se odprejo vse pore, zato bodimo previdni, ne uporabljajmo sintetičnih sončnih krem s sumljivimi sestavinami, saj jih telo ob segrevanju vsrkava in se tako zastruplja ne le koža temveč celo naše telo.

Izogibajmo se keminiji, ki ni čisti produkt narave.

Prva faza -  0- 3 mes

Prve dneve glejte v sonce le 10 sekund, čas povečujte glede na vaše sposobnosti, toda ne več kot za 1o sekunda na dan. Po 10 dnevih lahko že v sonce gledate 100 sekund, torej 1 minuto in 40 sekund. Pomembno je, da je vaša hrbtenica zravnana, priporoča se, da ste bosi in da ne stojite na vročem kamnu, asfaltu betonu in podobnih materialih, ki se preveč segrevajo. najprimernejši material je mivka na obalah rek ali morja, ne priporoča se stati na mokri travi, ker vsrkava preveč naše energije.

Vaše veke lahko utripajo, v sonce lahko gledate, tako da se tudi premikate, spreminjate fokus ali krožite z očmi, pomembno je le, da so vaša vrata v očeh odprta ter da telo preko njih vsrkava.

Pomembno je, da si zapomnite, da neposredno gledanje v sonce niti ni pomembno, pomembno je, da žarki vstopajo skozi vaše oči.Pri tem se moramo zanašati tudi na našo lastno intuicijo in občutke.
Ravno tako je pomembno, da vse kar delamo počnemo brez napora in s posebnim veseljem, torej ne počnimo ničesar s prisilo.

Naše oči se morajo postopoma navaditi na to dejavnost in funkcijo vsrkavanja sončne energije, v resnici pa gre za aktivacijo te sposobnosti.

Pazimo, da pri tem ne pretiravamo in da vemo, da je meja skupnega gledanja v sonce do 44 minut !
V kolikor pretiravamo, lahko pride do popškodb in delnega slepila.
Pristop je individualen in se tega moramo zavedati. Ljudje, ki nosijo očala, morajo bti pozorni in naj se zrenja v sonce lotijo s posebno nežnostjo in pozornostjo.
Če občutimo utrujenost, je potrebno zapreti oči ali jih pokriti z dlanmi.
Pomembno je da v delu uživate, da ste sproščeni in da to tudi občutite. Lahko živite popolnoma normalno življenje, pozorni bodite le na energije, hrano in lakoto, saj določeno hrano lahko vedno bolj nadomeščate s hranjenjem z energijo sonca.
Za vse, ki niso prepričani v postopek, je nujno, da kontrolirajo svoje početje, hodijo na zdravniško opazovanje in bolj natančno pridobivajo povratne informacije.
Ko zremo v sonce, lahko počnemo veliko drugih vaj, meditacij ali izvajamo mentalne tehnike, vendar moramo vedeti, da to ni priporočljivo in tudi ni potrebno.

Ko presežete fazo prve stopnje ( treh mesecev), pomeni, da ste sposobni gledati v sonce vsaj 15 minut brez prekinitve.

Sonpčni žarki, ki vstopajo skozi človeško oko, pričnejo polniti predel hipotalamusa, to je pot  za mrežnico, ki pelje do možganov.
Tukaj se srečujemo s fenomenom, ko se prične aktivacija enega od programov, ki je vgrajen v naš sistem delovanja.

Ko se pričnemo polniti s svetlobo mnoge napetosti bodo pričele odpadati. Videli bomo, da bodo pričele popuščati mentalne napetosti in stres nam ne bo več segel tako globoko v naše počutje.

Včasih smo brali nauke: “biti pozitiven v duhu, besedah, mislih,dejanjih in namerah”.

Sedaj bomo videli nekaj neverjetnega, pozitiven odnos do sebe in okolja se bo pričel prebujati, naša pozornost  “zaznavanja”  in “opažanja” našega početja bo rasla. Naša notranja moč, da se soočimo s problemi, ki smo se jim do tedaj izogibali, bo rasla.

Sonce je Yang in ta princip je princip ognja. Za ženske to pomeni uravnavanje z moško energijo Yanga (nadomeščanje).
Yang energija podaljšuje življenje in pomlajuje, Yin energija pospešuje staranje?

Tisti, ki ste že hodili po žerjavici boste takoj prepoznali podobnost elementov. Ogenj prinaša red in transformacijo, nepotrebne stvari se transformirajo, mnogi boste opazili, da  na lepem pridobivate boljši občutek za red in urejenost, pričeli boste pospravljati stanovanje, razmiščljati  o bolj urejeni službi in organizaciji vašega dela. Sprožili so bodo programi in misli o tem  kaj počnete, o načinu kako opravljate svoje delo in kaj v resnici počnete v življenju. Kaj se v resnici dogaja z vašimi nepotrebnimi navadami, raznimi oblikami zasvojenosti in kar je najpomembnejše, mnoge stvari se na čuden način pričnejo urejati same po sebi.

To je poseben tok energije, ki vas povezuje z naravnim tokom, ki ga boste občutili po tem, ko boste delno ali popolnoma aktivirali povezavo z energijo sonca, energijo, ki obvalduje vse planete..... tudi znotraj vas?

Mogoče se bo začel tudi vaš način življenja spreminjati predvsem boste mogoče pričeli razmišljati o vaših vrednotah in lastnostih.

 Ljudje, ki nimajo veliko stika s soncem imajo pogosto veliko slabih lastnosti. Stik s strupi povzroča agresijo (alkohol, nepotrebni konzervansi, strupeni hlapi...).

Eden od velikih fenomenov je tudi prebujanje ravno vaših dobrih lastnosti, prične se prebujati ravnovesje v vaših možganih, leva in desna polovica možganov se pričneta usklajevati in medsebojno dopolnjevati, kar pomeni, da se prične vaša logiko povezovati z ustvarjalnostjo in intuicijo, ki vas povezuje z objektivnim svetom. Pričeli boste razmišljati integralno, vsako dejanje nima samo logično povezavo in pomen, temveč, je celovito dejanje, ki  se odraža na celoto okoli vas..

Vaše subjektivno dojemanje sveta se prične spreminjati.
Pričnete naenkrat razmišljati o stvareh, ki so bile do včeraj same po sebi samoumevne, pričnete razmišljati o hrani, ki jo jes te, kakovosti, o pijači, kakšno vino je za vas koristno, kaj v vašem sistemu funkcijoniranja ni najboljše in podobno..

Stranski učitki “druženja” z energijo sonca, pričnejo bistveno menjati vaše življenje. Pretirana strast, pohlep bes in posdobo, počasi odpadajo.

Pričnete se zavedati pomembnosti sožitja in povezanosti življenja, ista pozitivna in nesebična energija sonca, ki nenehno daje, je prisotna povsod. Mogoče se bo v vas prebudila zavest o tem v katere kalupe ste ujeti, mogoče boste celo počasi resnično videli tisto kar gledate ves čas, seveda z drugo percepcijo in drugačnim dojemanjem.

Vsekakor, se nam počasi dogaja, da odpada tudi metalna depresija, nekaterim prej nekaterim pozneje, vsekakor pa največji del do konca tretje faze.

Pravijo, da je vsakomur od nas kakšno mentalno neravnovesje. Sonce prispeva ka uravnavanju ravnovesja.

TRETJA FAZA
Človek je v resnici  sestavljen iz vibracij. Harmonične vibracije povečujejo oziroma spreminjajo naše stanje zavesti, tako kot pri vibraciji ledene kocke, ki jo vtekočinimo ali izparimo.

 Ko dodajamo energijo se led spremija v tekočo vodo in če dodajamo še več  energije, se voda spremeni v paro...
Enako je pri človeku.
Ujetost v materijo potegne za seboj tudi programe in inteligenco ter znanostjo materialnega  nivoja. Vedno sledijo sposobnosti  nižje ali višje percepcije, prepričanj in skladno s tem, je takšno tudi delovanje.

Ker ima človek več energijskih struktur in nivojev, se se vse skupaj prteplete z nitkami v tkanje, ki se manifestira kot stopnja človeške zavesti in individualne identitete.

 Praviloma, pa  so nivojske strukture  relativno slabo povezane in medsebojno slabo zbalansirane (preveč,premalo, horizontalni pretok v obe smeri), nekdo je preveč nabildan, drugi samo študirajo, tretji preveč padajo v hobije, ali drugače povedano, tako mentalne kot fizične seveda tudi ostale strukture, čustev in občutkov naj bi bile med seboj povezane.
Kot prispodobno si lahko predstavljamo glasbo. Vsak inštrument oddaja lahko izjemno harmonične tone, lahko pa je ravno obratno, delujemo neharmonično. Včasih rečemo, da je inštrument "razštelan" in ga je potrebno uglasiti.


Podobno je tudi s človekom, kjer so zadeve seveda malo bolj zapletene. Osnovno vibriranje je lahko stremljenje k egoizmu in izkoriščanju drugih ali vibriranje v ljubezni in sožitju z drugimi, kakor tudi z naravo.

Severda takšne matematične formule, še dolgo ne bomo izumili, lahko si pa pomagamo z čuti in občutkom za skladnost.


Človek je "ton". Lahkos e poigramo z besedami, človek je persona, v tej besedi se skriva latinska beseda personare, "sonare" pomeni zveneti, torej personare zveneti  skozi.
V francoščini se dogaja nekaj podobnega  "le son" (person), ton. Človek je ton ! Vsak ton pa lahko spreminjamo.
Naše življenje se mnogokrat ujeto v  Um, ki vibrira na poseben način. Seveda je to vibracije inteligenc, sklopov programov saj je vse skupaj povezano v dokaj zapleten kibernetski sistem. S preprostimi materialističnimi pogledi na svet je težko opisati REALNOST.
Naša preprosta zaznava  ne seže v  višave kozmične modrosti, kajti delujemo s preosko lestvico zaznave.
Besedi "Re" in "all", pomenita  kot v prispodobi Ra  - v egipčanskem jeziku bog sonca ali simbol večne vibracije in "All" ( v nemščini univerzum), lahko pogledamo tudi sestavljenko "Allah" - Bog.

Torej nekaj prispodob, ki nas pripeljejo do notranjega vpogleda  "sončne yoge".
Iz pohlepa k ljubezni in iz ledene materilne kocke do višjih eteričnih sfer, misli in znanja in skladja.

Opisi pojavov tretje faze gledanja v sonce:

1.  Prebuja  se inteligenca celic, celice in naše telo se povežejo z naravo, ne glede kje smo, nam celice sporočajo kaj je s soncem, prebujamo se ravno pravi čas, celice zaznavajo tok energije - denimo prebujanje narave, same nas opozarjajo. Celice nam pošiljajo informacije in mi se odzivamo,  opozarjajo nas tudi, da je potrebno paziti, da se čez dan ne izpostavljamo preveč soncu. Celice po naravni poti pričnejo delovati za našo srečo. Mi skozi nezvedno lahko rečemo; da se nam to dogaja »tako kot rečemo da smo lačni, ker nam telo to sporoča, tako nam sporoča kdaj smo žejni in seveda tudi nekaj več, katera smer našega gibanja v življenju je prava.

Ko smo napolnjeni z energijo, celice sporočajo, da so nahranjene, zato nam tudi pada apetiti in fizična potreba po hrani.

Potreba po okušanju in hranjenju skozi  "UM" počasi postaja drugotnega pomena.
Zgubljanje apetita je naravni proces, zato je zelo pomembno, da znamo prisluhniti celicam, jejmo to kar one hočejo.

 Sporočila, ki vam jih pošiljajo celice bodo izven pravil, lahko si zaželijo karkoli, recimo čemaž z kurkumo, lahko si zaželijo, da celo kaj "nenavadnega", da kaj  spijetekar sicer ne počnete  in podobno - celice se prestrukturirajo, prične se naša "mutacija".

2. Pinealna žleza se prične aktivirati, zavedamo se je kot organa, ki ima svojo vibracijo, ona nam sporoča tudi druge informacije, denimo katero okolje ni za nas primerno, zaznavamo privlačnost do drugačnih ljudi, stik z rožami in na splošno rastlinami postane "drugačen", preprosto rastlino začutimo, kaj v resnici potrebuje in na nek način jo zaznavamo kot živo bitje, ki se odziva na našo prisotnost..

3. Mutacije; zaznavamo, da smo drugačni, nek  srhljiv občutek neugodja nas včasih obdaja, stvari, hrana in družba, ki so nam do včeraj bili blizu, temu s časom ni več tako.

4. Spanje, ne bo več redno, lahko občutiti utrujenost čez da in potrebo po tem, da se uležete, lahko spite le 2 uri, se prebujate ob točno določenih urah, lahko se dogajajo različni ritmi, ki pomenijo balansiranje..

5. Zvonenje v ušesih
, se pogosto pojavlja, včasij boste dobili občutek, kot, da nekdo želi komunicirati z vami preko fizičnih  omejitev, prebujajo se drugi mediji, slutnja, simboli, slike, znaki, pričnemo usmerjati našo pozornost na sanje in sporočila iz sanj, raste zanimanje za yoga nidro in podobno, lucidno sanjanje.

6. Glavoboli, bolečine v grlu, so prehodni pojavi strukturiranja in niso škodljivi, so pa nekaj časa nadležni. Spijete več osončene vode in se umirjajte, poskušajte se izoibati stresu in se gibajte v naravi..

7. Občutek medlosti in potreba po bruhanju; to se dogaja če smo v našem svetlobnem telesu nakopičili preveč strahov, ki sedaj odpadajo. Preveč nabrane energije zahteva porabo, mogoče manj gledanja v sonce ali več počasnega dihanja in dela z dihalnimi vajami za čiščenje telesa, daljši izdihi in krajši vdihi, čutenje viriranja naših notranjih organov, vranica, jetra, pljuča... dihanje skozi te organe, čutenje organa, ki je preobremenjen ali se čisti...
8. Driske; ljudje, ki imajo v sebi preveč besa, ko se telo polni s svetlobo, nas zapuščajo stari vzorci, ki jih telo izloča tudi v obliki materije. Takšni problemi hitro minejo.

9. Bolečine v sklepih; se dogajajo osebam, ki so zelo vezane na šablone materije in "pravila" brez katerih ne morejo živeti.
Celicve se zelo upirajo svetlobi, notranji zapisi so premočni. Potrebno je spremeniti hrano, priporočajo jemanje čim več omega-3 in hrano, ki jih vsebuje. masirajte področja v katerih čutite tovrstne vibracije in težave.

10. Pritiski na čelu; ko se prične pinealna žleza razvijati, dobite občutek, kt, da vas nekdo s prstom pritiska na čelo - tretje oko. Takšni občutki prihajajo v valovih in hitro izginjajo. enako se dogaja s (hipofizo - četrto oko), priporočamo lahkotno masiranje, lahko tudi masiranje brz dotika.

11. Utrujenost; preoblikovanje notranje strukture ni enostavno in ko to začutimo, je potrebno čim več počivati, počasni gibi, Chigong vaje, sproščanje..

12. Prebujanje; je prav gotovo eno od velikih daril sonca. Prebujali se boste hitreje in prej, načeloma s prebujanjem narave ( kose prebujjo ptiči..). Osebno ocenjujem to pridobitev kot zelo veliko, saj se mi zdi kot prvi znak resničnega življenja, vstqanemo z lahkoto in prebujeni, brez utrujenosti in glavobolov ali omamljenosti ter takoj pripravljeni za delo.


Kar je pa najbolj pomembno, mislim,da je sprememba naše zaznave okolja.


Družbo vidimo kot celoto, vidimo povezave, ki jih prej nismo, dojemamo bistvene elemente, ki spreminjajo stvari.


Pri ljudeh zaznavamo njihove skrite namere ali prepoznavamo energije, ki delujejo skozi druge ljudi.
Pridobivamo "sporočila", ki nas usmerjajo, prihajajo informacije, ki so za nas zelo pomembne, bodisi skozi druge ljudi ali skozi naša razmišljanja. Stvari tečejo v pravo pot, manj slepih ulic. Vse manj nas privlačijo stvari, ki nam pozneje ustvarjajo težave.
Večina ljudi se ne zaveda, da kar naprej lažejo, zato boste opazili, da vaše verbalne oz. mentalne koncepcije niso skladne z energijskimi.

Vaš um vam lahko prične pošiljati sporočila panike in zmede, toda s časom se boste predelali in pričeli sesavljati koščke dojemanja v dojemanje celote in posamezni elementi ne bodo imeli na vas tako usoden vpliv.

Ker se boste zavedali "velike slike", manjši koščki ne bodo več tako usodni in besede ne bodo imele več na vas tako močan vpliv.

Dojemati boste začeli gibanje in obnašanje ljudi kot nek hologram - kot veliko energijsko sliko. Besede vas več ne bodo medle.
Prebujati se vam bo začela intuicija, usklajevanje z logiko pa je seveda "delo", znanje in resnično življenje!

Ko sem vam zgodi, da nič ne razumete, se sprostite, da val energije mine, dovolite si mir in sprostitev. Izogibajte se sunkovitim gibom in ekstremnim dejanjem v življenju. Hodite in živite lahkotneje. Sprožajte v sebi občutek, da ste harmonični, včasih pomaga, da se ponovno učite hoditi (predstavljajte si, da je vaš korak lahek - kot, da hodite po tenki skorjici ledu na vrhu snega, ali pa da hodite po zelo drseči glini, večkrat na dan stresite roke in prste, spustite brado na prsi in stresite obrazne mišice in tako začutite gravitacijo in tako odpravljate napetosti v telsu in na obrazu.

V nekem krogu prijetnega klepeta, je nekdo sprožil vizijo o ustekleničenih osbnostih in od takrat zelo rad to ponavljam. V tretji fazi je zelo koristno, da se lotimo razmišljanja z asociacijo, da smo kot ustekleničen ego, ki brani svoje nalepe, etikete -title, letnice rojstva, poreklo.... in vse kar je del "deklaracij" naše nižje osebnosti. Spustimo duha iz ustekleničenega ega naše majhne osebnosti, naj se razširi skozi vesolje in preko omejitev, ki nas pogojujejo.

Zelo koristno je, da spremenimo tudi način "trdega" razmišljanja, kar ne pomeni, da nehamo načrtovati ali, da opustimo naše cilje.

Ravno nasprotno, naši cilji postajajo vedno bolj jasni in kristalni, dovoljujemo jim da rastejo, načrti so vedno natančnejši, toda dovoljujemo jim nenehne rebalanse in dojemajmo poteze, ki jih vleče narava okoli nas - dovolimo naravi, da opravi svojo vlogo.

Kar je najpomembnejše, dovolimo si živeti sedaj, ne razmišljamo, da bomo dobro živeli, ko bomo dosegli cilje, naš cilj je tukaj, biti v ravnovesju in vsak hip občutiti "balans", zadovoljstvo s tem kar delamo, kako dihamo, koliko radosti in smeha spuščamo v svoje trenutke "sedaj". jejmo "danes" za danes in ne preobremenjujmo skladišča ali naše čute z zasvojenostjo.
Skratka vibrirajmo v polnosti pravega "zvena" !

Pa še to, mi vsi smo otroci, ki se prerojevajo in iz idgio otrok postajamo oktarinski, iz ekcentričnih postajamo bol skladni z neko drugo  ureditvijo vesolja, kot ureditvijo kristalov, ki so to kar so, energijska forma že obstaja, nam ni treba veliko telovaditi, da postanemo ta forma, potrebno ja je veliko napora, da se znebimo "ustekleničenosti", ki nam daje navidezno varnost in deluje velikokrat kot zavora pred transformacijo (rastjo).


 Vprašanja in odgovori:

Ali lahko pijemo vodo osvetljeno s soncem in koliko? Vode popijete glede na vašo žejo. Ni nobene sugestije koliko jo popiti. Pijete samo takrat ko ste žejni. Če boste pili, ko ne boste žejni, se bodo poškodovale vaše ledvice. 15 minut lahko gledate življensko neskončno, samo da so varne ure sončnega vzhoda in zahoda. Čim boste enkrat dosegli 45 minut, lahko za minuto skrajšate. Ko počasi napredujete lahko dodajate 10 sek potem pa vpadate za eno minuto. In dosežete v enem mesecu zopet petnajst minut. In potem to nadaljujete kadarkoli želite do konca vašega življenja. To lahko prakticirate kadarkoli, ker zrenje v sonce nikoli ne pride v nasprotje z nobenimi drugimi tretmaji. To vam lahko samo pomaga da ozdravite.

Vprašanje: Ali je kakšna razlika, če zrem v sonce zjutraj ali pa zvečer?
Odgovor: Ne ni nikakršne razlike. Otroci, ki so stari pet let in to razumejo, lahko začnejo izvajati to prakso. Ko bodo dosegli pet minut ne stopnjuj.

Vprašanje: kako je z zrenjem v sonce v oblačnih dnevih?
Odgovor: Če ob oblačnih dnevih dobite vsaj malo sonca je to v redu, če ni možno pač izpustite in nadaljujete, ko je to možno.

Vprašanje: Ali je možno zaustaviti izpadanje in sivenje las?
Odgovor: Prvotnega pomena je, da si ustvarite mentalno zdravje in da je sekundarnega pomena izpadanje in sivenje las.

Vprašanje: Če zremo v sonce tri mesece in imamo čez zimo pavzo ali je možno naslednje leto nadaljevati?
Odgovor: Pavzo imate lahko kadarkoli, toda zime so pravzaprav zelo priporočljive za zrenje v sonce. Pozimi lahko zrete v sonce katerokoli uro skozi ves dan, saj je takrat zelo nizka vsebnost ultravioletnih žarkov. In sonce se pokaže velikokrat tudi pozimi. Najbolje je, da ohranite to prakso tudi preko zime.


Vprašanje: Če ni možno gledanje v sonce zjutraj ali zvečer ali moramo potem zreti v odsev sonca v vodi točno ob 12h?
Odgovor: Refleksijo sonca boste lahko videli le opoldne, ko je sonce na vrhu. Pri tem načinu se poslužite isti praksi.

Vprašanje: Ali lahko gledamo direktno ali z očali?
Odgovor: To prepuščam vam, to je vaša odločitev. Lahko gledate ditektno, če pa je svetloba premočna in vas to moti.. Oči nekaterih ljudi so zelo občutljive in tisti ljudje uporabljajo te zaščite. Očala lahko uporabite kadarkoli želite.

Vprašanje: Ali gledamo samo enkrat na dan ali dvakrat?
Odgovor: Lhko gledate zjutraj in zvečer, toda v tem primeru razdelite prakso  na dva dela. Polovico časa zrite zjutraj, preostalo polovico pa zvečer. Ampak ne ponavljajte zrenja v sonce dvakrat.

Vprašanje: Koliko časa naj pustimo vodo na soncu?
Odgovor: Voda naj bo na soncu cel dan.
   
Vprašanje: Kdaj naj začnemo piti vodo?
Odgovor: Zvečer, ko sonce zaide jo začnete piti.

Vprašanje: Koliko časa je ta voda dobra za pitje?
Odgovor: Dokler ima sončno energijo. 24 ur in sicer od prvega večera do naslednjega večera. Vsak dan si pripravite svežo vodo saj sončna energija v njej ostane 24 ur. Če boste pili to energitizirano vodo si ne boste šli v trgovino po Red Bull.

Vprašanje: S čim naj pokrijemo to vodo?
Odgovor: S čemerkoli, s krpico, z zamaškom.

Vprašanje: Ali se to prakso lahko nadaljuje več kot 270 dni?
Odgovor: Ko dosežete 45 minut v 270. dneh prekinete, lahko pa za življensko obdobje nadaljuješ s petnajstimi minutami na dan. Ni pa priporočljivo več kot 15 minut dnevno.

Vprašanje: Ali lahko ponavljaš zrenje v sonce od začetka, se pravi vseh 270 dni?
Odgovor: To je praksa 270. dni. Lahko traja eno leto dve leti, ne skrbite glede tega koliko časa jo boste izvajali. Ko pa enkrat dosežete teh 270 dni, prakse ni potrebno ponavljati.

Vprašanje: Kaj pa v primeru, da je voda nekje v stanovanju in jo sonce ne doseže cel dan?
Odgovor: To vodo lahko prestavljamo iz police na polico kjer je pač obsijana s soncem. Če ne pa postavite to vodo v svoj avtomobil na sprednjo stran sedežem. Če je ta obsijan ves dan bo tudi voda:). 

Vprašanje: Kaj pa če ima nekdo resne težave z očmi?
Odgovor: Za resnejše težave z očmi kot so glavkom, razne mrene imejte dva meseca zaprte oči in jih ogrevajte z blago sončno svetlobo. 10 minut na dan in to dva meseca. Obsijano vodo s soncem uporabljajte kot kapljice za oči. Nekajkrat na dan kanete nekaj kapljic na oči. Po 60 ih dneh lahko z odprtimi očmi pričnete vašo prakso.

Vprašanje: Glede na to, da živimo v svetu dualnosti, v principu jin in janga ali ne bi bilo potemtakem bolj naravno, da bi pustili vodo zunaj tudi ponoči, kaj menite o tem? Ali ni potrebno, da sta jin in jang energiji v ravnovesju?
Odgovor: Ne. tega ne počnite. Ženska energija lune izniči sončno energijo, zato je potrebno to vodo ponoči umaknit, da ne sije nanjo luna. Enostavno, naj se voda napolni z energijo preko dneva na soncu.Solar Healing Center: na tej strani ga je možno tudi kontaktirati.

Vprašanja o zrenju v sonce:

Če imate osebno kakšna vprašavnja v zvezi z zrenjem v sonce ali HRM jih prosim naslovite na tale elektronski naslov:  hrmanek@solarhealing.com

Nevljudno pa je postavljati vprašanja katera lahko najdete na spletu ali so povezana z izdelki.


Ko sem letos obiskal Pašman in predavanja v kempu Harmoni, me je veliko ljudi spraševalo za izkušnje in kipeli so od potrebe, da nekimu posredujejo svoje. Vsi so želeli podeliti rezultate in izkušnje, tako dobre, kot tudi, tiste, ki so jih pogrešali.
V kolikor tudi visodite med site, i bi radi podelili svoje izkušnje, se lahko javite na mail: devet9@gmail.com.

Lp
Boris

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20100624070129311

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items