Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
četrtek, november 30 2023 @ 01:34 AM GMT
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

Feng shui

TAO - FILOZOFIJAPreprost način pridobitve ubranih energij v stanovanju in/ali poslovnem prostoru

Harmonični bivalni prostori

[image6_right]

Bistvo zdravega načina življenja je, da smo v harmoniji s seboj in z okoljem v katerem živimo.

Kako vemo, da smo v harmoniji?

To se da zlahka ugotoviti, saj oddajamo pozitivne vibracije, ki se jim preprosto le prisluhne. Umirjenost, preprostost, iskrenost, prijaznost, dobra volja, naravno srčen nasmeh na obrazu, z veseljem opravljeno delo, otroška igriva radovednost in ponižna hvaležnost, so zadosten dokaz harmoničnega življenja.

Qi (či) energija je vseprežemajoča in življenjskega pomena. To je večplastna energijska danost morja energij. Če je pravilno zagotovljen njen permanenten dotok v bivalni prostor, bodisi stanovanjski ali poslovni, nam omogoči energetsko ubranost. Začuti se ugodje in prijetno bivanje, ker je tak prostor harmoničen. To pomeni, da je doseženo jin jang ravnovesje upoštevajoč osem smeri neba in energije oseb, ki bivajo v tem prostoru.

Energetsko ravnovesje dosežemo potem, ko sprejmemo in redno uveljavljamo nasvete iz skrbno in strokovno izdelanega celotnega feng shui elaborata za bivalni prostor in osebe.

Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

SEKSUALNA ENERGIJA IN NAŠ RAZVOJ

TAO - FILOZOFIJASEKSULNA ENERGIJA IN TAI ČI

Ko se pričnemo ukvarjati z nego energij v našem polju življenja, se prične alkimistični proces. Prvi korak je prepoznavanje naših senc in ovir pri doseganju popolnejšega načina življenja, spopadamo se z vprašanjem kako raztopiti ali urediti in modificirati čustva prav tako pa najti način, kako odpirati višja in ob tem očistiti vsa nižja čustva. Nižja čustva so lahko osnovna: sovraštvo, ljubosumje, depresija, jeza, pohlep, maščevalnost, želja po neprestani sreči, želja po grobih/surovi navezanosti, v ljubezni pa posesivnost, podrejanje in uveljavljanje moči.

Vsa ta osnovna čustva je potrebno najprej prepoznati in si priznati njihov obstoj ter sprejeti odločitev, da jih želimo preseči. Tako se lotimo tega, da poiščemo njihove korenine - v fizičnem telesu, potem se lotimo energijskih kanalov telesa, kjer se nahajajo in končno jih raztopimo znotraj organizma/sistema. S tem se sproži preoblikovanje čustev, ki segajo izven fizičnega telesa. Vaše osebno polje ima sposobnost segati dobesedno do meja Univerzuma.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

OSEM STEBROV NESMRTNOSTI

TAO - FILOZOFIJAOSEM ZAKLADOV- vaje iz šole nesmrtnosti

Vaje usmerjanja energije Osmih Nesmrtnikov iz regije Huei Nang so nastale med dinastijo Han (206 pr.n.št -220 n.št). Njihov učinek je globok in daljnosežen. Predstavljajo učinkovit način povečevanja življenjske energije in podaljševanja naših let.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

PRIŽGITE NOTRANJI OGENJ

TAO - FILOZOFIJAMinljivost žviljenja in večnost vesolja

Univerzum nikoli ne umre, ker vzdržuje svojo večno konstanto, vsa bitja umirajo, ker dovolijo okolici, da nenehno spreminja njihovo naravo in njihove vrline. Mnoge ljudi privlači zunanji svet in ne čutijo zadovoljstva znotraj lastne narave. Sledijo tistemu, kar jih privlači, želijo biti nekaj ali nekdo drug, zato se ločijo od svoje originalne dobre narave. Vsak trenutek, ko se ločimo od svoje prave narave, je trenutek umiranja. Vsak trenutek, ki se ga zavedamo in v katerem kultiviramo energijo, je za nas novo življenje.
Dolžina vsake stopnje posameznikovega življenja ni določena z dolžino časa. Namesto tega določa dolžino časa trajanje energije jang. Navadno življenje je časovno uokvirjeno v letih življenja, toda leto je samo oznaka za čas. Dejansko ne predstavlja preživete situacije osebe. Ko jang ali subtilna energija presuši, se življenje preneha. Zatorej je v namenu vzdrževanja življenja potrebno kultiviranje subtilne energije, pozitivnih čustev, vrlin. Enostavno ni druge poti. To je osnovni pogled starodavnih razvitih posameznikov-taoistov. Podaljševanje prvine jang v življenjskem ciklu dejansko pomeni podaljševanje življenja.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

TAO REVITALIZACIJE

TAO - FILOZOFIJATao obnavljanja življenja

Njegov namen ni trening za tekmovanje: ne zahteva gibov, ki utrujajo in zato nedvomno povzročajo stres, napetost in izgubo energije - torej vse tisto, kar krajša naše življenje. Tao ni niti borbena veščina. Za razliko od kung fuja, karateja in podobnih veščin, Tao ne vključuje napetosti in gibov, ki utrujajo, čeprav so gibi Tai Chi Chunga videti počasni, ustvarjajo napetosti, saj je bil Tai Chi na začetku predviden kot borilna veščina. Vendar je enotnost telesa in duha , eden od namenov Tai Chija, ki ga približuje Tao revitalizaciji. Končno pa Tao revitalizacije ni niti joga v strogem pomenu besede, ker od telesa ne zahteva krčenja, upogibanja, položaje zvijanja in iztegovanja. Tao ni niti oblika meditacije, saj je cilj najpogostejših oblik meditacije "izpraznitev" oziroma "deaktiviranost" duha.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items