Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
četrtek, november 30 2023 @ 12:33 AM GMT
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

ZDRAVILNE RASTLINE IN NAŠ ČAS

Z E L I Š Č ABREZPLAČNO PREDAVANJE O ZDRAVILNIH RASTLINAH
            Uporaba zdravilnih rastlin v našem času !      ,

KDAJ:
V četrtek 14.maja se bo ob 17.00 uri                                                                                                                                                                           
                                                                                                                                                                                                                              
KJE:

V predavalnici BIO trgovine EKOVITA, na Celovški 142, LJUBLJANA ŠIŠKA
 (Pri SLOVENIJA AVTO nasproti črpalke PETROL)    
Predavatelj:
Predaval bo znani in izkušeni poznavalec zelišč G. Majes iz ekološke kmetije Plavica v bližini Dolenjskih toplic, kjer je tudi zeliščni park, ki si ga je vredno ogledati.
G. Majes Jože je s svojimi predavanji in izobraževanji navdušil že tisoče ljudi po Sloveniji, ki se vedno znova radi udeležijo poslušanje njegove modrosti in vedenja o koristnosti teh majhnih  toda zelo pomembnih prebivalcev našega planeta

Poznavanje zelišč je znanje za sedanjost in prihodnost. Ni ga lepšega izleta kot sprehod po naravi v kateri nas pozdravljajo "zdravila" z vso svojo opojnostjo in očarljivostjo barv in vibracij. Žal smo mnogokrat slepi in nedovzetni za tovrstno razsežnosto, zato odprimo se za zdravilno znanje in lepote !
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

ČUDEŽNA STEVIJA

Z E L I Š Č AStevija - najslajša rastlina na svetu !

Stevija je tudi do 400 krat slajša od sladkorja. Primerna je tudi za vse tiste, ki hujšajo, saj skoraj ne vsebuje kalorij.
Prvotno rastišče stevie so gorska območja Paragvaja, kjer so jo Indijanci Guarani uporabljali že stoletja. Imenujejo jo \"kaa-he-e\", kar pomeni v njihovem jeziku sladka zel. Liste so uporabljali predvsem za sladkanje grenkega čaja mate in v medicinske namene. V devetnajstem stoletju je bila uporaba te rastline razširjena tudi v sosednjih deželah, predvsem v Braziliji in Argentini. Stevia je samorodni grmiček, večletna rastlina, ki zraste do višine 60 cm, na plantažah pa tudi do 90 cm. Rastlina ima veliko vejic, ki so porazdeljene po steblu s parnimi in mesnatimi listi. Liste stevie pobirajo v začetnem stadiju cvetenja, ko je tudi najslajša
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

aloja

Z E L I Š Č A

ALOJA VERA KRALJICA ZDRAVILNIH RASTLIN

 

,

Aloa vera je rastlina, ki so jo poznali že v antičnih časih in z njo krepili telo in duha. Na Japonskem velja aloja celo za kraljevo rastlino, saj vsebuje več kot 220 biološko aktivnih snovi, vitamini, encimi, proteini, aminokisline in polisaharidi. Aloja učinkuje tako, da v telesu spodbuja sproščanje naravnih snovi, ki krepijo imunski sistem. S tem krepi organizem in vrača življensko energijo, izboljšuje psihične in fizične zmogljivosti, uravnava prebavo in odpravlja kronično utrujenost. Aloe vera ima dolgo zgodovino. Uporabljali so jo že Sumerci ter Egipčani (4000 let pr.n.š.). Stari Egipčani so spoštovali rastlino, da so jo poimenovali kar "rastlina nesmrtnosti".

,
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

SEVANJE IN ROŽE

Z E L I Š Č A

Moči rastlin

RASTLINE ODPRAVLJAJO SEVANJE V VAŠIH BIVALNIH PROSTORIH

Mnoge lepe sobne rastline so padle v nemilost, ker so se začele širiti govorice, da sevajo negativno energijo, kar je zelo posplošen pogled.
[slika1_desno Nekateri bioenergetiki celo odsvetujejo mnoge rastline, češ da oddajajo CO2. Tako so v nemilosti tudi rastline, ki menda zaradi ostrih listov, delujejo kot strupene puščice. Vendar so mnoge sobne rože v resnici ravno nasprotno, koristne in jih celo priporočamo.

Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

ČAROVNIŠTVO RASTLIN

Z E L I Š Č A

Moči rastlin

Kako deluje čarovništvo rastlin. Vsi mi smo lahko čarovniki. če le imamo ustrezno znanje in veselje do čaranja v našem življenu, tokrat s pomočjo rastlin.

Osnovno vprašenja je, ali s tem lahko sebi ali drugim škodujemo.

Kakorkoli že, vprašanje je tehtno, zadovoljivega pojasnila pa nikoli ni.

 

Osnova rastlinskega čarovništva - in čarovništva nasploh - je moč. Ta moč je skozi stoletja nosila mnogo imen in oblik. V nekaterih obdobjih je bil celo njen obstoj skrivnost, v drugih pa so zanjo vedeli vsi.

Moč je ta, ki je ustvarila in ki ohranja univerzum. Moč povzroči, da semena vzklijejo, da vetrovi zapihajo in da se naš svet vrti. To je energija, odgovorna za rojstvo, življenje in smrt. Vse, kar obstaja, izhaja iz nje, jo vsebuje in se ji podreja. Z drugimi besedami, moč je življenjska energija, gradivo ustvarjenega. Je bit obstoja samega.

Oboževana in poosebljena je bila v tisoče bogov in boginj, duhov, demonov in drugih nezemskih bitij. Samo delno jo je mogoče znanstveno razložiti, kajti znanost jo še vedno odkriva in spoznava. Moč je imela pomembno vlogo v razvoju človeštva, v dobrem in slabem. Vse religije so jo vključevale z različnimi simboli in obredi in vsi čarovniki so jo uporabljali. Nad obredi, religijami in čarovništvom ostaja moč nespremenjena v svojem večnem spreminjanju. , Moč je v vsem in vse je v moči. (Problem nekaterih modernih religij je, da predstavljajo moč kot nekaj, kar je zunaj nas in ne v nas.) Imenujte jo, kakor hočete, predstavljajte si jo, kakor morete, moč je resnično moč. Definicija: Čarovništvo je povzročanje sprememb z uporabo moči, ki jih znanost še ni definirala ali sprejela. Spremembo lahko povzročim na povsem običajen način (kako gre prijateljici, lahko izvem tako, da jo pokličem po telefonu); to ni čarovništvo. Toda, če ne morem telefonirati ali pa se moja prijateljica ne oglasi, lahko naredim ogrlico iz tinujana, rmana in lovora, si jo privežem okoli vratu, umirim um ter uporabim svoje z rastlinami okrepljene psihične moči, da ugotovim, če je z njo vse v redu. , To je prednost čarovništva: uporabimo ga lahko, ko nam niso na voljo nobena druga sredstva.

 

 

 
   

    

      

 

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items