Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
četrtek, november 30 2023 @ 01:35 AM GMT
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

BIO RESONANCA

PREHRANA IN ZDRAVJE

 

 

Energija, človek in okolje

 

Vsaka oblika materije je sestavljena iz energije in oddaja vibracije in niha.

Okolje v katerem delujemo ravno tako oddaja vibracije, hran, tudi ljudje in delovno okolje

Organi nihajo različno. Ledvice nihajo drugače kot trebušna slinavka. Obolela tkiva nihajo drugače kot zdrava. Vsaka substanca, (celica, del telesa, virus, bakterija, pršica, toksini...) ima svoje elektromagnetno sevanje -specifično valovno dolžino, oziroma lastno frekvenco, ki je odvisna od njene sestave.

 

V bioresonanci to imenujemo frekvenčni vzorec. Vse žive celice oddajajo in sprejemajo elektromagnetna nihanja valovanja in z njimi komunicirajo. V zdravem telesu komunikacija poteka neovirano in vsak del telesa pravilno opravlja svojo nalogo.

. Celice med seboj komunicirajo s hitrostjo svetlobe. Informacije izmenjujejo na izbranih frekvencah.

Stres, vplivi toksinov, bakterij, virusov... lahko ovirajo ali prekinejo medcelično komunikacijo, kar povzroči nepravilno delovanje celic. To se sprva kaže v obliki nejasnih motenj,  preobčutljivosti, zmanjšanih zmogljivosti, kronični utrujenosti... Kasneje pa kot organske spremembe z različnimi simptomi, ki se običajno pojavijo tam, kjer je bilo telo že prej (pogosto dedno pogojeno) šibkejše.

Z bioresonančnim testom ugotovimo kaj ovira medcelično komunikacijo. Ko se dve valovanji ujameta pride do resonance. Resonanca nastane, ko celica sprejme takšno elektromagnetno valovanje, kot ga potrebuje. Z bioresonanco ne zdravimo simptomov, temveč poiščemo izvor obolenja in delujemo direktno nanj.

(Kvantna mehanika preučuje lastnosti delcev in valovanj atomov ter njihovo medsebojno valovanje).

 

 

 

Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

KEFIR IN JOGURT - ZDRAV ZAJTRK

PREHRANA IN ZDRAVJEZGODOVINA KEFIRJA


Beseda kefir prihaja iz turške besede "keif" - dobro počutje.

Po legendi so bila kefirjeva zrnca darilo Mohameda svojim vernikom, vendar dejanska starost kefirjeve kulture ni znana.

Znano je le, da so ga bila ljudstva v področju Kavkaza uporabljala že stoletja, preden se je nato pojavil najprej v Rusiji in pozneje tudi drugod po svetu.
Kefirjeva zrnca, ki služijo za pridobivanje kefirja, sestavlja okrog 30 vrst bakterij in 25 vrst kvasovk.

Znanstveniki doslej še niso uspeli ugotoviti, kako je tako kompleksna, svojevrstna združba bakterij in kvasovk sploh nastala, to, da ostaja v glavnem nespremenjena že mnoga stoletja, pa je sploh nekaj izjemnega.

Doslej so neslavno propadli vsi poskusi, da bi kaj podobnega spravili skupaj umetno, v laboratorijskih pogojih. Kefirjeva kultura, imenovana tudi kefiran, tako še naprej ostaja eden od znanstveno nerazložljivih čudežev narave.
Po nekaterih bolj metafizičnih razlagah se je kefirjeva kultura skozi stoletja evolucijsko aktivno prilagajala človekovim potrebam, kar pomeni, da so se ljudem koristne bakterije in kvasovke uspešno razvijale v smeri večje učinkovitosti za človekovo zdravje, medtem ko tistim, ki bi delovale škodljivo, dostop in razvoj v kefiranu ni bil dovoljen.


Skratka, kefirjeva kultura je svojevrsten bakterijski planet v malem, ki že stoletja živi v globoki simbiozi s človekom.

O nespornih zdravilnih učinkih kefirja najdemo ogromno podatkov na internetu, veliko tudi v slovenščini, še več pa seveda v angleščini. Kaj je kefir?


Kefir je eden najstarejših vrst fermentiranega mleka, ki izvira s Kavkaza. Danes je priljubljen mlečni napitek zaradi domnevnih zdravilnih učinkov na človeško telo in okolju prijazne proizvodnje. Zaradi svojih značilnih lastnosti je poznan tudi kot mlečna pijača ali mlečni šampanjec. Je kisel, rahlo alkoholen in osvežujoč napitek s probiotnčnimi lastnostmi. Ima rahlo penasto strukturo, ki jo povzročajo mehurčki CO2, ki v kefirju nastanejo kot produkt alkoholne fermentacije. Kefir proizvajamo s pomočjo mlečno-kislinske in alkoholne fermentacije, ki jo omogoča raznovrstna mikroflora kefirnih zrn.

Kavkaška ljudstva so kefir izdelovala iz kravjega, ovčjega ali kozjega mleka v vrečah iz živalskih kož, občasno pa so ga izdelovali tudi v glinenih loncih, lesenih čebrih ali hrastovih sodih. V mleko so dodali kefirna zrna in pustili, da je farmentacija potekala 24 ur pri sobni temperaturi. V hladnih dnevih so usnjene vreče čez dan pustili na soncu in jih zvečer prinesli nazaj v hišo. Imeli so navado, da je vsak obiskovalec ob prihodu in odhodu vrečo nežno zazibal in s tem premešal vsebino. Kefirna zrna so ločevali od nastalega kefirja tako, da so zrna zavozlali v enega od kotov usnjenih vreč. Tako nastali kefir, ki so ga prelili v posode, je bil namenjen takojšnjemu uživanju. Včasih so kefir še enkrat fermentirali, vendar brez kefirnih zrn. Svež kefir so dali v lesene sode, včasih pa so mu dodali tudi malo svežega kravjega mleka. Sodi so bili neprodušno zaprti. Te sode so pustili stati nekaj dni in dobili so pijačo z nekaj več alkohola ter CO2. Kefirna zrna so prehajala iz generacije v generacijo ljudstev Kavkaza. Ti ljudje so smatrali kefirna zrna kot znak bogastva, zato so tudi skrbno varovali skrivnosti izdelave kefirja, znanje in širitev.

Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

GRIGORI GRABOVOI

PREHRANA IN ZDRAVJEGrabovoi Grigorij Petrovič

ZNANSTVENIK IN ZDRAVITELJ IZ BODOČNOSTI


Grigori Grabovoi se je rodil 14. Novembra 1963 v vasi Kirovsky (ex vas Bogara)
Shimkent v republiki Kazahstan (prej del Sovjetske zveze). Diplomiral je na Taškentski državni univerzi, na fakulteti za uporabno matematiko in mehaniko.

Grabovoi Grigori Petrovič je:

- Akademik ruske akademije znanosti;
- Akademik mednarodne akademije za informacije
- Akademik ruske akademije naravnih znanosti
- Akademik italijanske akademije znanosti
- Častni akademik ruske akademije vesolja
- Doktor znanosti;
- Doktor filozofije;
- Doktor tehničnih znanosti;
- Pridružen član ZN;
- Profesionalni član lige psihoterapevtov
- Grand Master of World Science and Education;
- jasnovidec, zdravilec, itd …


In to še niso vsi njegovi naslovi in časti.
Med njegovimi sposobnostmi so:
- sposobnost da natančno opiše izgled in značaj človeka, če so mu poznane zadnja, prva in srednja imena
- sposobnost iskanja informacij med ljudmi ne glede na razdaljo in jezik
- sposobnost diagnosticirati tehnološke okvare na dolge razdalje
- sposobnost materializiranja in dematerializiranja različnih objektov
- sposobnost zdravljenja raka, AIDS-a in oživljanja mrtvih.

Učenje akademika, dr. matematike, fizike, aplikativne mehanike in medicine, Grigorija Petroviča Grabavoja je usmerjeno na vseobče odrešenje in usklajen razvoj vseh nas. Njegovo delo je bilo predvsem usmerjeno na preprečevanje globalnih katastrof. S  svojo jasnovidnostjo in konkretnimi smernicami je zaustavil mnoge katastrofe jedrskih central.
Obstaja veliko knjig kot konkreten dokaz, da je država od njega naročila posle, ki pa jih je reševal vedno 100% /diagnostika letala in jedrskih reaktorjev/,  kot tudi dokazi o ozdravljenih od zadnjih stadiumov raka in aidsa, obnavljanje kirurško odstranjenih organov kot tudi na tisoče ljudi, ki so vstali od mrtvih, katere je osebno povrnil v življenje tu in sedaj.  Teleportira predmete in ljudi, gleda skozi čas, razdalje in pregrade, gradi sedanjost in prihodnost …
Vse, kar dela, dela s 100%-tnim rezultatom. Dela preko informacijske stopnje, preko katere dela tudi Stvaritelj. O tem poučuje ljudi s svojimi knjigami, predavanji in rednimi koncentracijami, ki jih dela z vsemi od 22 do 23 ure vsak večer. Kaže na nesmiselnost ubijanja in umiranja. Definiral je nove zakone matematike in ostalih ved.
 O učenju Grabovoi-a

Nauk Grigorija P. Grabovoja “O rešitvi in harmoničnem razvoju« je registriran v
ZN kot neodvisen nauk. V Rusiji pa je registriran v resorjih Ministrstva Ruske vzgoje.

Nova tehnologija zavedanja, ki jo je razvil G .Grabovoi,. je v veliko pomoč pri zdravljenju mnogih bolezni in stanj, podobnih boleznim.

Grabovoi poudarja, da je človeška zavest sposobna odsevati realnost preko zaznav in občutkov.

Zavest lahko postane kreativna substanca, preko katere je človeško bitje lahko postane sam svoj kreator.

Temeljna predpostavka Grabovoi-evega učenja je božanska kreacija vesolja.

Po Grabovoi-u je stvarstvo osnovni vir in bistvo vsega. Veselje, svetloba in ljubezen so osnova za kreiranje vesolja. Pravo razumevanje sveta s poudarkom na veselju, svetlobi in ljubezni, bo omogočilo
srečno življenje. Duhovna rast zavesti je prava pot k Bogu in prepoznavanju njegove kreacije. Za tiste, ki so sposobni doseči višji nivo zavesti, je pot do resnice odprta.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

ČRNAM KUMINA - novo odkritje

PREHRANA IN ZDRAVJEOLJE ČRNE KUMINEŽe od davnin so seme vsako leto cvetoče rastline Nigella Sativa častili zaradi
njegovih zdravilnih lastnosti. V preteklosti so mu dajali imena kot npr. rimski
koriander, črni sezam, črni blagoslov, danes pa mu pri nas rečemo črna kumina ali
črno seme, ki je tudi najbolj točen opis njegovega videza.

Najzgodnejši zapisi gojitve in rabe črne kumine izvirajo iz starodavnega Egipta.

Olje črne kumine so našli celo v grobnici egipčanskega faraona Tutankamona, ki naj bi
bila stara okoli 3.300 let.

V Arabskih kulturah je črna kumina znana kot Habbatul
barakah, kar pomeni
Seme blagoslova.

Pravijo, da ji je Islamski prerok Mohamed
rekel "zdravilo za vse, razen smrti".

Opis
Kvalitetna črna kumina polnega in ostrega okusa. Dodajamo jo kruhu, zelenjavi, rižu, jajcam in slanem pecivu. Dobro se ujema tudi s perutnino. Za začinjanje azijskih jedi lahko semena pred uporabo kratko prepražimo na vroči ponvi.

Črna kumina vsebuje veliko olja (predvsem omega-6 in omega-9), aminokislin ter drugih mineralov in vitaminov.Leta 1996 je tako centralna uprava za kontrolo zdravil v ZDA odobrila, da se olje črne kumine lahko uporablja pri zdravljenju rakotvornih boleznih, za krepitev imunskega sistema in za lajšanje in preprečevanje neželenih učinkov kemoterapije, ker dokazano spodbudi nastanek interlevkinov, ki imajo pri rakavih obolenjih izredno pomembno vlogo, saj obnavljajo imunski odziv in spodbujajo celično rast. Številne študije, ki pa so prav tako znanstveno potrjene dokazujejo, da spojine iz semen pomagajo proti najrazličnejšim drugim boleznim.

Olje črne kumine se pridobiva iz semen s hladnim stiskanjem.

Njen okus je grenak in pekoč, deluje pa hladilno. V Egiptu in v Grčiji so olje črne kumine uspešno že stoletja uporabljali za odpravljanje težav povezanih z alergijami.

Olje je bilo najdeno tudi v Tutankamonovi grobnici, znano pa je da ga je uporabljala tudi Kleopatra za negovanje telesa. Zelo primerno je tudi za nego ran in opeklin, saj zelo hitro obnavlja tkivo. Olje nima nobenih znanih stranskih učinkov.

Uporaba olja črne kumine pa se ne priporoča otrokom do treh let starosti in pa nosečnicam.

Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

HIMALAJSKA SOL IN NAŠE ZDRAVJE

PREHRANA IN ZDRAVJESOL IN NAŠE ZDRAVJE

Voda, sol in kalij skupaj uravnavajo količino vode v telesu.
Če hočemo razumeti delovanje lastnega telesa, moramo razumeti nekaj osnov.
V naših celicah sta dva vodna oceana, eden znotraj celic in drugi zunaj ali med celicami.
Naše zdravje je odvisno od nadvse občutljivega ravnovesja med velikostjo obeh oceanov.

To ravnovesje vzdržujemo z našim načinom žviljenja in prehranjevanja. Zato mora biti naša prehrana bogata z obilico kalija iz njegovih naravnih virov v sadju in zelenjavi, ravno tako pa tudi z naravnim virom soli.

Voda mora doseči vse dele našega telesa, obiskati mora sleherno celico, odplakniti toksične snovi in odpadke celične presnove.

Regulacijo vode v celicah uravnava kalij, saj se v celicah veže nanjo in jo tam zadržuje - sorazmerno s količino kalija v notranjosti celic.


Kadar vode ni dovolj, da bi prosto prehajala v celice, jo telo filtrira iz zunanjega slanega oceana in vbrizgava v celice, ki so kljub pomanjkanju vode preobremenjene. Ta sekundarni, krizni način za oskrbo pomembnejših celic z vbrizgavanjem vode je ob hudi dehidraciji razlog, da organizem zadržuje sol in nastanejo edemi - da bi ustvarili večje zaloge vode za filtriranje in vbrizgavanje v celice.

Zakaj nastane povišan krvni tlak ?

Ko pomanjkanje vode v telesu doseže bolj kritično raven in ko postane dostava vode v celice z vbrizgavanjem glavni način za oskrbovanje vse večjega števila celic, je potreben tudi višji vbrizgalni tlak.
Znatnejši dvig tlaka, ki je potreben za vbrizgavanje vode v celice, se vidno odrazi in mu pravimo “hipertenzija" ali visok krvni tlak.

Sol povzroča osmozno zadrževanje vode, kar pomeni, da prisili nekaj vode, da ji dela družbo zunaj celice in na tak način vzdržuje ravnovesje.


Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

RAK - KUGA SODOBNEGA ŽIVLJENJA

PREHRANA IN ZDRAVJEJon Hopkins, o raku in njegovi nasveti!

Že leta govorijo strokovnjaki, da je kemoterapija edini način pri poizkusu (poizkusu je pravi izraz) za odpravo raka.

John Hopkins pravi, da obstaja tudi kak drug način. Kako živeti z rakom in ga odpraviti, kot pravi Jon Hopkins?

1. Vsak človek ima v svojem organizmu tudi celice raka.
Le te pa se ne morejo prepoznat z običajnimi testi, dokler ne nastane okrog milijarde celic. Ko rečejo zdravniki pacientu, da ni več malignih celic po terapiji, to samo pomeni, da jih ne najdejo z običajnimi testi.

2. Celice raka se pri človeku pojavijo 6 do 10 krat v življenju.

 3. Ko je imunski sistem človeka dovolj močan, se celice raka same uničujejo in njihovo razmnoževanje je preprečeno.

4. Ko ima človek raka, to pove, da je prišlo pomanjkanja hranljivih snovi v celicah.
 Razloge lahko iščemo v genetiki, življenjski sredini, hrani ali načinu življenja.

5. Če hočemo to nadoknaditi, je nujno treba spremeniti način prehranjevanja, da se ojača imunski sistem.

6. S kemoterapijo razumemo, da le-ta uničuje raka, ampak prav tako kemoterapija uničuje zdrave celice v kostni substanci in prebavnem traktu, kakor tudi okvara jeter, ledvic, srca, pljuč, itd.

7. Z obsevanjem se poleg uničevanja rakovih celic okvarijo tudi zdrave celice in organi.

8. V začetku se s kemoterapijo ali obsevanjem zmanjšuje velikost tumorja. Z daljšim uporabljanjem tega načina zdravljenja pa ni več kakih posebnih rezultatov pri odpravljanju tumorjev.

9. Ko nastane preveč toksinov zaradi kemoterapije in obsevanja, postane tudi imunski sistem slaboten in uničen. Tako človek postane podvržen raznim vrstam okužb in drugih težav.

10. S kemoterapijo in obsevanjem lahko pride do mutacije celic, ki so odporne in jih je še težje uničiti
. Operacijo je prav tako lahko vzrok širjenja rakovih celic.

 11. Priporoča se, da celic raka ni treba hraniti in tako spodbujati njihovega razmnoževanja.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

MOČ CITRUSOV

PREHRANA IN ZDRAVJECITRUSI IMAJO NARAVNO MOČ IN ODLIČNE LASTNOSTI


Avtor: Boris , julij 2008


Ste vedeli, da so izvirni citrusi le trije? In da sta limona in pomaranča le križanca? Ter da besedi Citrus in citrus ne pomenita enako? Berite naprej.


Sama beseda Citrus označuje najbolj razširjen rod agrumov iz družine Rutaceae, ista beseda citrus (vendar napisana z malo začetnico) pa lahko pomeni bujno zimzeleno drevo z belimi dišečimi cvetovi ali pa le sadež tega drevesa. Citrusov je več deset različnih vrst, vendar pa so po nedavnih raziskavah prišli do zaključka, da so izvirni citrusi le trije, med katere so strokovnjaki uvrstili mandarino, pomelo in citrono, medtem ko se ostali (limona, pomaranča, limeta …) uvrščajo med hibride oz. križane citruse. Kot zanimivost lahko povem, da pomarančo strokovnjaki uvrščajo v križance med Citrus maxima (pomelo) ter Citrus reticulata (mandarina).

Citruse so dolgo časa gojili v jugovzhodni Aziji, kjer so jih uporabljali za pridobivanje dišečih olj, šele kasneje, ko so začeli uživati sadeže, pa so se citrusi pričeli gojiti tudi v ostalih delih sveta. Dandanes je razširjenost citrusov omejena predvsem na subtropski pas, saj je le tam dovolj sonca in vlage, prav tako pa za primerno rast citrusov potrebujemo visoko temperaturo, ki preko celega leta ne sme pasti pod ničlo.

Citrusi so zimzelena drevesa, ki lahko dosežejo tudi 15 metrov višine, zelo prijetnega videza, zaradi česar jih včasih gojijo v okrasne namene. Vendar je velika večina dreves izkoriščena za pridobivanje sadežev. V ta namen se rastline načrtno cepijo, kar je pri družini Rutaceae normalen postopek, saj nekatere vrste niso uporabne brez cepljenja, spet druge so pa koristne samo kot cepi.

Citrusi pa imajo tudi neverjetne lastnosti. Čistijo kožo, dajejo lasem lesk ter so sovražnik celulita. Zelo zanimiva pa je tudi pripoved, ko naj bi bili prav citrusi rešitelji mornarjev, saj so jih rešili smrti zaradi skorbuta. Pol tisočletja nazaj so se mornarji na dolgih potovanjih velikokrat izgubili ter pogosto umrli zaradi pomanjkanja hrane. V osemnajstem stoletju pa je James Lind odkril, da zadostna dnevna količina citrusov lahko rešuje življenja mornarjev. S tem odkritjem se je smrt zaradi skorbuta občutno zmanjšala, dandanes pa uživanje citrusov posledično zmanjšuje tveganje pred kapjo.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

JETRNA OBOLENJA-ŽOLČ

PREHRANA IN ZDRAVJEJETRNA OBOLENJA-ŽOLČ

Za jetrna obolenja in žolč, pa se po knjigi priporoča predvsem naslednje čaje, odvisno seveda tudi za katero obolenje točno gre, ker pri jetrih je veliko vrst raznih obolenj.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

HRANA, KI UBIJA RAKA

PREHRANA IN ZDRAVJEHRANA, KI UBIJA RAKA

Rak je civilizacijska bolezen, ki je hkrati tudi zelo stara; strokovnjaki ocenjujejo, da kar
nekaj milijonov let. Rak je ime za skupino bolezni, za katere sta značilna nenadzorovana celična delitev in rast spremenjenih celic, ki napadajo druga tkiva.

Te rakave celice sosednja tkiva napadejo, tako da se vanje vrastejo ali pa se rakave celice kopičijo v organu. Večina telesne strukture je sestavljena iz tkiv, različnih vrst celic, in vsaka izmed teh celic lahko postane rakava, če živimo nezdrav način življenja. Večina znanstvenikov se strinja, da je velika večina primerov raka neposredno povezanih s prehrano.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

DIETA PROTI CANDIDI

PREHRANA IN ZDRAVJEDIETA PROTI CANDIDI

Kako lahko glive kvasovke povzročajo toliko problemov. V bistvu so glive kvasovke prisotne v vsakem od nas vendar v različnih količinah. Živijo v črevesju.

Problem nastane, ko se glive kvasovke namnožijo čez normalno mejo, kar se zelo pogosto zgodi po uporabi antibiotikov.

Prav tako je ta pojav povezan z oralnimi kontracepcijskimi sredstvi, kortikosteroidi ali zdravili za zdravljenje razjed, kot je recimo Tagamet ali Zantac, ali celo zaradi preveliko sladkorja v prehrani.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

OLJNA TERAPIJA S SONČNIČNIM OLJEM

PREHRANA IN ZDRAVJE
OLJNA TERAPIJA S SONČNIČNIM OLJEM

Z oljno terapijo se dandanes zdravi že zelo veliko ljudi. Doslej nismo zasledili nobenega stranskega učinka in nobene ontraindikacije.

Takšno zdravljenje priporočamo tudi tistim, ki so prepričani, da so popolnoma zdravi, ker sproti odpravlja strupe iz telesa.

To je izredno pomembno, kajti dandanes uživamo industrijsko osiromašeno, manjvredno, ekološko onesnaženo hrano in v velikih mestih, a tudi industrijskih krajih, dihamo nezdrav zrak, poln strupenih snovi.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

ČIŠČENJE JETER

PREHRANA IN ZDRAVJEOČISTIMO JETRA … A S KRTAČO?

(Objavljeno kot članek v reviji 7D dne 6. 8. 2001)

Jetra so eden najpomembnejših organov, saj s čiščenjem krvi in izločanjem prebavnih sokov opravljajo vitalne funkcije v telesu. Zaradi nepravilnega delovanja jeter nastanejo številne bolezni v prebavi in ožilju, poleg tega pa obstaja možnost raznih drugih težav, kot so oteženo dihanje, napetost v trebuhu in na hrbtenici, slabotnost itn.

Eden temeljnih vzrokov slabega delovanja jeter je holesterol. Na ostankih odmrlih bakterij in zajedavcev se začnejo v jetrnih kanalih nabirati kristali holesterola, ki postopoma rastejo in vedno bolj mašijo jetra. Mnoge grudice postopoma zdrsijo v žolčnik in od tod v prebavni trakt, mnoge pa ostanejo nekje vmes. Nekatere se v žolčniku obložijo s kalcijem in tako nastanejo žolčni kamni (šele ti so vidni pod rentgenom), številne grudice holesterola pa ostanejo v jetrih, kjer lahko narastejo tudi do velikosti polovice palca. Ker grudice in kamni močno ovirajo delovanje jeter, je ta priporočljivo redno čistiti in jesti manj nezdrave hrane, ki vsebuje veliko holesterola.
Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran

BOLEZNI SO DOMA V ČREVESJU

VEČINA BOLEZNI V TELESU IZVIRA IZ ČREVESJA, Helena Golenhofen


V članku so podana spoznanja o boleznih, ki izvirajo iz zakisanosti našega telesa, predvsem črevesja in opis flore potrebnih bakterij, ki jih naše telo potrebuje za zdravo prebavo in življenje.

I. Bolezni so doma v črevesju

Že staroegipčanski in grški zdravilci so ugotovili, da je vzrok številnih bolezni skrit v črevesju. Zdaj jim s svojimi dognanji pritrjujejo sodobni znanstveniki, zdravniki in zdravilci.
Zakaj se torej zdravljenje teh bolezni ne začne najprej z zdravljenjem črevesja? Kako lahko laiki prepoznajo, ali je vzrok za njihove bolezni v črevesju?
Ali je vzrok naših težav in bolezni v črevesju, najpreprosteje ugotovimo tako, da ocenimo kakovost blata. Naše telo je namreč tako zdravo, kot je zdravo naše črevesje. Zdravo blato bi moralo izpolnjevati pet kriterijev:

1. Odvajamo ga enkrat dnevno.
2. Iztrebljanje blata poteka brez večjega pritiskanja in dolgega sedenja na školjki.
3. Blato je kompaktno, v obliki klobase (konici sta zaobljeni).
4. Iztrebljanja ne spremlja močan in kisel smrad.
5. Danka se ne umaže (zadostuje samo enkratna uporaba papirja).

Če več kot dva izmed teh kriterijev nista izpolnjena, ste lahko prepričani, da vaše črevesje kot celota ne funkcionira več najbolje. Pri tem pa je čisto vseeno, ali že imate kake telesne težave ali ne oziroma jih še niste zaznali. Vsekakor nekaj ni dobro.

Naloge črevesnega trakta

Razgrajuje hrano, da jo telo lahko absorbira (to je predvsem naloga tankega črevesa)
Razgradnja hrane se začne že v ustih zaradi encimov, ki so v slini. Nadaljuje se v želodcu in tankem črevesu, kjer sodelujejo prebavni sokovi trebušne slinavke in žolča. Za pravilno razgradnjo hrane je odločujoča sestava te kompleksne kaše. Če je flora črevesne kaše spremenjena, lahko pride v črevesju do vretja in gnitja.
Pri vretju se sladkor (nastane z razgradnjo ogljikovih hidratov) spremeni v alkohol, gnitje pa nastane zaradi ne dovolj prebavljenih beljakovin. Pri obeh motnjah nastanejo plini, ki se kažejo kot vetrovi, pri čemer so vetrovi zaradi vretja razmeroma brez vonja (včasih tudi kislega vonja), pri gnitju pa izjemno smrdijo.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items