Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
sobota, maj 18 2024 @ 01:26 AM GMT

HIMALAJSKA SOL TRADICIJONALNA UPORABA

HIMALAJSKA SOL - NAJČISTEJŠA SOL NA PLANETU

 Človeško telo je sinteza vode in mineralov, ki se nahajajo tudi v soli. Za človeka je naravna morska sol izredno pomembna, saj brez nje ni osmoze, ki je pogoj za presnovo v celicah.Sol omogoča prenos impulzov po telesu. Brez nje se ne bi mogli ne gibati ne razmišljati. Naše telo je zapleten živčni sistem.Za svoje delovanje potrebuje tudi elektrolite, ki jih tvorita sol in voda. Le en odstotek svetovne proizvodnje rafinirane soli konča v vaši kuhinji kot jedilna sol, še 6 odstotkov zaužijemo z živili, v katerih je sol uporabljena kot konzervans; 93 odstotkov soli se porabi za industrijske namene. Sol je dober dodateke za mehčanje vode. Za industrijske namene in konzerviranje je potreben natrijev klorid. Ostanek, naravni elementi, so obravnavani kot nečistoče in jih, enako kot pri sladkorju, med predelavo odstranijo.Znanstveniki ugotovljajo, da ima ta čisti natrijev klorid precej škodljivih učinkov in zato velikodušno dodajajo soli dva od 84 odvzetih elementov: jod in fluor. Vendar, kot pravita Barbara Hendel in Peter Ferreira, doktorja medicine in avtorja knjige ” Voda in sol”, postane natrijev klorid zaradi obeh dodanih snovi produkt kemije in sitnetike. Seznam vprašljivih snovi, ki jih vsebuje naša kuhinjska sol, se s tem ne konča.

 Soli danes zelo pogosto dodajajo tudi sredstva za konzerviranje, sredstva proti strjevanju ali za izboljšanje lastnosti kot je sipkost: kalcijev karbonat, magnezijev karbonat ali aluminijev hidroksid. Le-teh ni treba napisati na ovojnini kot sestavine.Posledica uživanja takšne soli je nastanek edema ali povečanje tekočin v telesnem tkivu. Med drugim to povečuje zastajanje tekočin v telesu in povzroča celulit.Za gram natrijevega klorida, ki ga telo ne more izločiti, porabi za nevtralizacijo 23-krat več tekočine. Če je natrijevega klorida v našem telesu preveč, se v našem telesu zaradi zasičenosti, pričnejo ponovno oblikovati kristali. Iz beljakovin in soli nastane sečna kislina, ta pa se nalaga v kosteh in sklepih.Zaradi tega nastajajo različne oblike protina (t. i. putike) revmatoidnega artritisa, žolčni in ledvični kamni ... Skratka toliko, kolikor je pretirano uživanje navadne soli strup, je uživanje slanice kristalne himalajske soli zdravilo. Morsko sol (89 odstotkov proizvajalcev morske soli tudi morsko sol prečiščuje - "rafinira"), tako sol izropajo oblike in vsebine,tako ostane brez elementov, ki omogočajo soli v telesu njeno izvirno delovanje.Pri tistih redkih proizvajalcih, ki nam še ponujajo neočiščeno oz. nerafinirano morsko sol, je težava v tem, da morje, iz katerega so jo pridobili, že dolgo časa vsebuje mnoge odpadne snovi. Himalajska kristalna sol je periodni sistem elementov v malem. V njej je 84 elementov (vsi razen plemenitih plinov). Najpomembnejša razlika med rafinirano soljo in kristalno soljo je v tem, da je bila kistalna sol milijone let izpostavljena takšnim pritiskom, da je postala kristal. S tem se je njena kristalna zgradba izoblikovala do popolnosti.Dodatna poglavitna razlika med kameno in kristalno soljo je v tem, da so elementi v kristalni soli v koloidni obliki, to pomeni, da so tako majhni, da jih lahko naše celice zlahka vsrkajo in presnavljajo. Elementi v kameni soli so praviloma veliko večji in ne morejo preiti v celice, zato za telo niso uporaben vir teh dragocenih snovi.Zaradi svoje prepustnosti skozi celice in celoten naše celotno telo himlajska sol zelo spodbuja osmozo, kamena pa jo zavira. Uživanje slanice iz kristalne soli (rečejo ji tudi himalajska ali ajurvedska kristalna sol) je torej za telo podobna uživanju mineralne pijače. Rafinirana sol in sladkor zagotovo nista živili, ki bi ju telo potrebovalo v velikih količinah. Ob izbiri manj predelanih izdelkov pa njihove znane škodljive učinke precej zmanjšamo, včasih celo obrnemo v svojo korist.
Kaj je sol ?

Sol, ki jo sestavljajo kockasti kristali, delno vlaknasti agregati, se pojavlja v nahajališčih zrnaste mase skupaj s sadro in anhidritom in se v zemlji nalaga nekaj milijonov let. Kamena sol (halit) je brezbarven ali zaradi železovega oksida rdeč in rumen ali zaradi bitumena siv oz. zaradi kolodialnega natrija moder kubičen mineral in je po kemični sestavi NaCI (natrijev klorid) in običajno še KCl (kalijev klorid).

Pomen besede "sol" Beseda sol izhaja iz latinskega izraza sal.

Sol je sinonim besede sole, kar pomeni voda in solna raztopina (slanica) in je latinska beseda za sonce. Po definiciji iz mitologije sole pomeni tekoča sončna svetloba, torej tekoča materializacija sončne energije, tekoča svetlobna energija, povezana v geometrijsko strukturo, ki omogoča stvarjenje in ohranjanje življenja.

To dokazuje, kje se je začelo življenje na zemlji - v slani vodi prvotnih ocenanov. Keltska beseda za sol, hall ima iste korenine kot nemška beseda heilig, ki pomeni holy  = sveti, in tudi izhaja iz besede heil s pomenom whole = cel, prav tako pa hall označuje tudi zvok (nemško schall). Schall je zvok z dolgim zvenenjem, kar pomeni v nemščini odmev ali odmevnost z istočasno vibracijo.

Če bi se danes zavedali teh povezav, bi za šalo našega soseda pri mizi prosili takole: “Prosim, podajte mi vibracijo”, namesto: “Prosim, podajte mi sol.” Kot je napisal Peter Ferrai. Vprašati se moramo, ali so se Kelti zavedali dejstva, da sol vsebuje vse redno ponavljajoče se vzorce elementov, in tudi, ali je bila zanje hall osnovna vibracija za heil (health = zdravje) / wholesomeness = zdravilstvo).

Vsekakor pa so znali zdraviti bolezni in uravnavati pomanjkanje energije v telesu s soljo. Iz energijskega in tudi biofizičnega vidika bi lahko uravnavali pomanjkanje energije s soljo, ki vsebuje manjkajoči vzorec ali manjkajočo informacijo/energijo/življenjsko silo, včasih so to minerali v sledeh, ki nastopajo v izjemno majhnih količinah, vendar so neizogibno potrebnih tako kot iskra pri štedilniku, ki prižge plin.

Čista kristalna sol je geološko definirana kot halit, v kateri prepoznamo keltski besedi hall s pomenom sol in lit s pomenom svetloba. Svobodni prevod predstavlja kristalno sol ali halite kot svetlobno vibracijo.

Že stari Eseni so vpeljali pravilo: "Vsa svoja darovanja jedi moraš soliti; tvoji darovi naj ne bodo nikdar brez soli; pri vseh darovanjih žrtvuj sol."SOL VEČNO ZDRAVILO VREDNO KOT ZLATO


Sol je nujna snov za preživetje vseh živih bitij, posebno ljudi. Sol je "zdravilo", ki ga zdravilci uporabljajo že od zdavnaj. V nekaterih kulturah jo vrednotijo kot zlato in dejansko z njo tako tudi trgujejo.

Ljudje v puščavskih deželah se zavedajo, da je uživanje soli njihovo zagotovilo za preživetje.

Zanje so rudniki soli enakovredni rudnikom zlata. Sol je bila precej let na slabem glasu zaradi omalovaževanja nekaterih zdravstvenih strokovnjakov in njihovih medijskih papagajev. Končno pa smo pomembnost soli kot prehranskega dopolnila, predvsem Himalasjke soli, spet prepoznali in priznali.

Iz prakse življenja pa prihajajo izjemno pozitivne povratne informacije, ki govorijo o čudežnem zdravljenju s himalasjko soljo. Koliko soli lahko zaužijemo ?

Človek naj bi zaužil do 5 g soli / dan ali približna količina ene jušne žlice.

Količina zaužite soli je seveda zelo odvisna od telesne konstrukcije, fizične aktivnosti, podnebja, temperature, znojenja in mnogih drugih dejavnikov.

Dnevni vnos soli s hrano je večinoma večji od različnih priporočil, na primer v ZDA povprečno zaužijejo od 6 g do 20 g / dan. Zakaj je sol aditiv v prehrani? - Sol se uporablja v proizvodnji različnih živil kot dodatek v samem tehnološkem postopku. - ima pomembne funkcionalne lastnosti, na primer sol vpliva na mesne proteine tako, da ima mesni izdelek primerno teksturo. - je sredstvo, ki izboljša aromo in okus. - deloma deluje kot konzervans, ki zavira rast nekaterih patogenih mikroorganizmov in kvarljivcev; večinoma so v industriji uporabljene koncentracije soli premajhne, da bi sol kot sama delovala kot konzervans.

Primeri živil, ki se jim v proizvodnji dodaja sol: - mesni izdelki: kuhano razsoljeno meso (npr. delikatesna šunka), prekajeno meso (npr. prekajena šunka, vratina), klobase (safalada, šunkarica, hrenovka, jetrna pašteta, sušene salame (milanska salama,)), suho meso (pršut, panceta), - kislo zelje in kisla repa, - zelenjava v slanici (olive, gobe, koruza, fižol, …), - sušene in dimljene ribe, - slano pecivo, slani arašidi, čips, …, - kruh, siri.

Ocena dnevnega vnosa soli s hrano:
- soljena hrana 5 - 10 g soli /dan,
 - nesoljena hrana 3 - 5 g / dan,
- dosoljevanje pri mizi 8 - 15 g /dan.

Zanimivosti: Sol se velikokrat uporablja kot dodatek v proizvodnji živil, zato ni potrebno dosoljevanje teh jedi pred uživanjem. V 1 g kuhinjske soli je približno 40 % (400 mg) natrija in 60 % (600 mg) klora.

 Čajna žlička kuhinjske soli je približno 2,3 g ali 920 mg natrija 1380 mg klora.

V 1 l morske vode je približno 26 do 30 g soli. Slano je eden od 4 glavnih okusov (slano, sladko, kislo, grenko). V 1 l znoja je približno 1,5 do 3 g soli, odvisno od stopnje treniranosti. Klor je v pitni vodi, vendar ga ne sme biti več kot 100 mg Cl- / 1 l.

Klor iz vrele vode izhlapi, zato je dobro klorirano vodo vsaj enkrat prekuhati. Kuhinjska sol, kamena sol, halit Kuhinjska sol je eden prvih aditivov v zgodovini človeške prehrane. Kot mineral halit jo je prvi opisal Glocker leta 1847.

Ime izhaja iz grščine halos, ki pomeni sol in lithos, ki pomeni kamnina (kamen) in jo zaradi tega imenujemo tudi kamena sol. Mohsova trdota je 2, gostota 2,1 do 2,2 g/cm3. Kamena sol se pojavlja kot morsko- ali kamenosolna usedlina v skoraj vseh geoloških tvorbah, na površini kot skorjasta tvorba, v puščavah in stepah pa kot vulkanski produkt sublimacije. Kameno sol pridobivajo v rudnikih skupaj z ostalimi solnimi minerali, ki so prisotni v nahajališčih in jih nato tehnično predelajo v kuhinjsko sol, ki se med drugim uporablja kot jedilna sol, konzervirno sredstvo in surovina za kemično industrijo.

Halit kot mineral in čista sol Halit je mineral s kemično sestavo NaCl. Kristali se pojavljajo kot kocke s skoraj ravnimi ploskvami, redkeje kot ploskve oktaedra, pri čemer je značilna skeletna rast kristalov.

Kristali so prosojni do prozorni in zelo drobni ali pa dosežejo tudi 10 cm in več v premeru. Halit lahko nastopa v masivni obliki ali pa v zrnastih ter redkeje v listastih ali vlaknatih skupkih.
Običajno je brezbarven ali sivkast, redkeje rumen, rdečkast ali moder. Halit ima približno dvakrat večjo gostoto kot voda in spada med zelo mehke minerale.
Odlikuje ga predvsem okus, zaradi česar je med najpogosteje uporabljenimi minerali na našem planetu. Vendar pozor! Okusa pri mineralih ne preizkušamo z dotikom jezika, temveč podrgnemo s prstom po mineralu in šele nato preverimo okus na prstu.

 S tem se izognemo preveliki dozi okusa in predvsem morebitnim strupenim snovem, ki so v neznanem mineralu lahko prisotne. Iz morske vode se sol pridobiva z izhlapevanjem vode v naravnih ali umetno narejenih bazenih.

To je najstarejši postopek pridobivanja soli. Po starodavnih postopkih še danes v solinah ob morju, po vsem svetu pridobivajo kvalitetno in čisto morsko sol. V vsakem solnem kristalu je energijski zapis, to je shranjena potencialna energija ali struktura prerazporejenih atomov in elektronov. Pomembno je, da človek ponovno spozna skrite, skrivnostne moči solnih kristalov. Pri tem pa je treba vedeti, kako pozitivna in negativna nihanja vplivajo nanj, ga napolnijo z energijo ter kako se lahko zaščiti pred negativnimi nihanji.

Razglabljanje o pozitivnem in negativnem je zapleteno, saj je v naravi vse v toku in ravnovesju. Tako negativni ioni v resnici niso negativni, temveč zelo koristni in človeku potrebni. Vse okoli nas v resnici valuje, seva, biofizika gibanja elektronov je izjemno zanimiva.
Nekatera nihanja so za nas zdrava, druga zopet ne. Z naravnimi močmi mineralov in njihovih kristalov lahko povečamo telesno energijo in auro obogatimo s svetlobo in barvo. Včasih so ljudje delovali s pomočjo intuicije in izbirali hrano in delo, za katero so čutili, da jim ustreza. Danes s pomočjo sodobne znanosti prihajamo do znanstvenih raziskav in dognanj, ki so empirična. Človek je naučen in se zato zanaša na znanstvena dognanja ter tako prepogosto zanemarja lastne občutke.

Ljudje smo si različni in se nahajamo v različnih psihovizičnih stanjih. Vendar mislim, da prehajamo v neko obdobje, ko je potrebno sočasno uporabljati znanje in logiko, ter na drugi strani intuicijo in kreativnost. Čeprav so nas veliko učili in marsikaj napisali, je naše osebno počutje in odločitev o našem zdravju lastna vsakemu posamezniku. Vsak posameznik je specifičen unikat, odgovoren za sebe.
Dolžan se je seznaniti z znanjem, vendar je največje znanje v njem samem. Človek ima sposobnost, da prisluhne sebi in svojemu telesu, počutju in zdravju.

Mnogi ljudje verjamejo le to, kar vidijo ali še huje, tisto kar je nekdo znanstveno zapisal. Vsak človek naj bi razvijal sposobnost samoopazovanja in s tem preprečil vnašanje strupov v telo, oziroma nadzorovanje svoje telesne teže po pravi hrani. Peti element Poleg tega, da je sol osnovni označevalec enega od petih okusov predstavlja tudi peti element.

Soli nekateri pravijo tudi peti element, poleg vode, zemlje, zraka in zemlje, saj naj bi bile njene lastnosti primerljive z etrom, pravim petim elementom.

ZGODOVINSKI POGLED UPORABE SOLI

Že v prazgodovinskih časih so poznali pomen soli za organsko življenje. Potrebo po soli so pokrivali z izparevanjem morske vode oz. vode iz nahajališč soli.

V številnih kulturah so sol oz. nahajališča soli častili kot svetišča in jih posvečali bogovom.

 

Po razlagah starega testamenta je sol spadala k vsakemu darovanju bogovom. (3. Mojzes 2, 13)

Zaradi svoje močne odpornosti pred zavistneži in hudobnimi močmi, je sol pridobila posebno spoštovanje, saj je živila ščitila pred pokvarljivostjo in dom pred hudobnimi duhovi (boleznijo) in pred negativnimi vplivi energij in misli. V Bibliji (4. Mojzes 18, 19) je omenjena "solna zveza", ko se prijateljstva sklepajo pri skupnem uživanju soli.

Pomembnost soli je vodila tudi k uporabi izraza v prenesenem pomenu, med drugim izhajajoč iz biblijske sentence5 npr. za Jezusove učence; "vi ste sol zemlje" (Mt. 5, 13). Razsuta sol je znanilka nesreče in solz. Gostoljubnost se je izražala s postavitvijo soli na vidno mesto. Sol so povezovali z obrambo oziroma zaščito pred slabim.

Moč kristalov in še posebej njihovo zdravilno moč so poznala že mnoga ljudstva. Vrači pri Afričanih in Indijancih ter druidi pri Keltih so polagali posebej v zdravilne namene izbrane kristale bolnikom na telo.

Za Germane in Kelte pa moč kristalov ni bila le pripomoček za zdravljenje, temveč tudi pomemben pripomoček za shranjevanje in konzerviranje živil. Z njimi so lahko svoj lovski plen in ostala živila ohranjali sveža ter jih za daljši čas konzervirali.

Sol in solze sta povezana pojma, saj solze pogosto označujejo čiščenje, podobno je pri potenju, čistimo se in izločamo toksine ter odpadne snovi iz telesa. Tako so že v 4. stol. pr. n. š. imenovali sol, ki jo je Aleksander Veliki tovoril s Himalaje, v njegovem kraljestvu pa so jo smeli uporabljati samo pripadniki najvišjih družbenih stanov.

Sol je slovela tudi po zdravilnih lastnostih. Pozneje je dolga stoletja samevala pod debelimi plastmi himalajskih gora, dokler je v devetdesetih letih minulega stoletja niso znova odkrili ter začeli uporabljati v zdravilne in kulinarične namene.

O tako imenovani himalajski ali Aleksandrovi soli so v tujini napisali že veliko knjig in člankov, raziskovali so jo številni znanstveniki, podatki o njej pa so zares presunljivi.

Ta posebna sol je nastala, ko se je pred približno 260 milijoni let izsušil praocean. Tektonski premiki in drugi geološki dejavniki so spravili gmote soli pod debele plasti kamnin, kjer ji je visok pritisk spremenil kristalno strukturo.

V nasprotju z navadno morsko ali kameno soljo himalajska sol nima običajne kvadratne oblike; njeni kristali so blago razvejani, vendar brez ostrih robov. Najpomembnejše je, da kristal ni izoliran od spremljajočih kemijskih elementov.

Po analizah naj bi bilo teh elementov 84, njihovo razmerje v blagi slanici pa je zelo podobno razmerju elementov v maternični tekočini in vsebnosti mineralov v naši krvi. V današnjem času so se zelo razširile škodljive levosučne toksične sile (levosučna tekoča energija) iz kemične industrije.

Le-ta je človeštvu prinesla vrsto alergij, ne pa blagoslov, ki ga je v starih časih dala človeštvu sol. Močne desnosučne sile (desnosučna tekoča energija), ki se v veliki meri nahajajo v kameni in morski soli, predelani v kuhinjsko sol, oddajajo še dodatna energetska nihanja, ki jih danes spet izkoriščajo pri zdravljenju.

Človeško telo potrebuje za normalno presnovo najmanj 4 gramov soli na dan. Ob fizičnem delu in športnih aktivnostih pa telo dodatno izgublja sol in minerale, kar moramo nadoknaditi z zaužitjem približno 9 do 11 g soli. Pravzaprav jedi sploh ni potrebno dodatno soliti, saj je naravna vsebnost soli pri zelenjavi, klobasah, siru ipd. že dovolj visoka, da pokrijemo dnevno potrebo po soli.

Vendar tisti, ki so se odločili, da bodo zavestno delovali na svoje počutje, bodo tehtno in preudarno dozirali svojo prehrano na način in obliko, ki jim najbolj ustreza. 2. Sol v šegah, navadah in legendah Sol so od nekdaj imeli za darilo bogov. Kot takšno so jo tudi tako uporabljali. Od nekdaj je veljalo, da je sol zaščita pred negativnimi uroki ali zlim mislim in demoni.

 Tradicionalno veljajo običaji o kruhu in soli.Če se je nekdo preselil v nov dom, so mu znanci prinesli kruha in soli. S tem so mu simbolično zaželeli s kruhom blaginjo in s soljo zaščito oziroma ohranitev blaginje. Pri porokah so mladoporočence posipavali s soljo, s tem so jih obvarovali pred zavistneži in ljudmi s slabimi nameni. Posvečenim druidom in augurom so bile "božanske sile", torej bioenergetske sile, dobro poznane.

Desnosučna sol je bila božanska sakralna sol, ki jo je zaradi njenega izžarevanja možno občutiti. Večina religij je soli pripisovala določene svete lastnosti, ki so izhajale iz najrazličnejših motivov in namenov čaščenja bogov ali višjih sil, ki so jih intuitivno čutili. Za Grke in Rimijane je bila sol tisti del prehrane, ki je bila božanskega izvora.
V mitologiji je zapisano: "Boginja morja Nereida je podarila Peleju, Ahilovemu očetu, ob poroki sol." S tem je sol dobila svoj tradicionalni pomen darila bogov. Ker je bilo to dobroto treba bogovom nekako povrniti, je sol postala pomemben del vseh darovanj. Rimljani so izkazovali velike časti svojemu sodčku soli "salinum".

Veliko meščanov je imelo srebrn sodček, v katerem je bila "božanska" sol, katero so prenašali iz generacije v generacijo. Rimljani so dali besedi sol "sales" tudi poseben jezikovni pomen. Z besedo "sales" so označevali tudi duhovite govore. Latinsko besedo "salsus" (soljeno) pomeni duhovito, domiselno, šaljivo.

Tudi pri Keltih je imela sol svoj božanski pomen, ki so ga večinoma pripisovali lokalnim ženskim božanstvom. Posebej vodne izvire z vsebnostjo soli ali zdravilne izvire termalne vode so dali v varstvo boginje in kraj označili kot svet in nedotakljiv. V judovsko-krščanski religiji dobi tradicionalni pojem "božanske soli" zelo velik pomen. V starem testamentu se v več odlomkih omeni sol. Pri tem gre delno za simboličen pomen in delno za praktične možnosti uporabe.

Za Hebrejce sol ni bila darilo bogov, ampak, tako kot vsa narava, element stvarjenja. Sol ni smela manjkati pri nobeni daritvi bogovom. Sumerci so svojim bogovom darovali sol in kruh. Sumerski bog vetra Enlil je z zakonom določil, da noben bog, kralj, gospod in knez ne sme vonjati hrane brez dodane soli.

V starem Egiptu so ženskam pri posebnih daritvenih obredih glavo posipali s soljo.

Še v 19. stoletju so pri nekaterih afriških plemenih opazovali darovanje soli bogovom. Čolnarji, ki so v viharnem vremenu prečkali Tanganjiško jezero, so morali pomiriti jezerske duhove z darovi soli. Potresli so si glave s soljo in istočasno sol metali v jezero.

Pri Aztekih v Srednji Ameriki je bila za sol odgovorna posebna boginja Huixtocihuatl. Pri Kitajcih pa so častili boga soli, ki se je imenoval Phelo. Čaščenja so bila neke vrste posredniki med naravnim in nadnaravnim ter človekom in bogom, razumom in naravo. Sol zemlje« in »svetloba sveta« Odlomek iz Evangelija o Mateju govori o zelo pomembni vlogi krščanstva v svetu.

Evangelij navaja, da je Jezus za govoril vsem tistim, ki verjamejo vanj: ”Vi ste sol zemlje”, ”vi ste svetloba sveta”.

 
Spomnimo se, kakšno vlogo je igrala sol že včasih v smislu popravljanja okusa hrane in preprečevanja kvarjenja. Tako nam bo lažje razumeti Jezusove besede v duhovnem smislu. Naloga krščanstva naj bi bila ščititi od pokvarjenosti, razpadanja in gnitja. Kako? Krščanstvo bi moralo človeštvo opozarjati na zdrava, humana, splošna načela etike in morale, ki so nujna za vzdrževanje in napredek kulture življenja in ”civilizacije ljubezni”.

 Biti ”svetloba sveta” pomeni, vnašati upanje v brezup in smisel v nesmisel in resnico v laž. Če bi krščani želeli biti dosledni v izvajanju Jezusovih izjav, potem bi morali zelo prisluhniti temu:

Kaj svet išče?
Kje išče?
Kaj najde?

Tako bi mu skozi ta vprašanja morala kazati pot, ki je sol zemlje in svetloba sveta.
 Ekolško se kristalna sol imenuje »halit« kar izhaja iz keltskega izraza »hall« = tresljaj in izraza »lit« kar pomeni luč.


Tako lahko ti dve besedi prevedemo kot »nihanje luči«. V duhovnem smislu je tisti, ki prebuja ljudi,vedno na čelu kolone ljudi, z lučjo visoko dvignjeno nad glavo, ljudem razsvetljuje pot v prihodnost.

Sonce je od pra-časov do danes nosilec življenja. Predstavite si, koliko sončne energije je bilo potrebno, da so vode oceana izparele.

Vsa ta energija je naložena in shranjena v kristalih himalajske soli, ki je med vsemi vrstami kristalne soli najboljša in najmočnejša.

Ni naključje, da temeljni nauki in modrosti prihajajo od himalajskih mojstrov in svečenikov. Zakaj tisoči ljudi odhajajo po znanje v Himalajo? S teh potovanj se vračajo globoko duhovno spremenjeni!


Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20110220184848237

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items