Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
sreda, februar 21 2024 @ 07:09 AM GMT

KRISTAL KARNEOL

KRISTALI

 TEŽKO SPREJEMAM ODLOČITVE – pomagaj si s kristalom »Karneol«
Karneol: pomaga nam osredotočiti se na sedanjost in naše trenutne potrebe.Opis: oranžen do rdeč kremenčev agregat, barvo mu daje železo. Rdečerjavi karneol imenujemo sard.


Tradicionalna uporaba: V starem Egiptu je veljal za varovalni kamen, ki je ščitil pred uroki, deloval proti jezi, ljubosumnosti, zavisti in odpravljal depresijo. Karneol so pri postopku balzamiranja polagali na grlo mumije, da bi zaščitili dušo pred vsemi zlimi vplivi, ki jo lahko doletijo na poti v onostranstvo.

Sveta Hildegarda je pri pogostih krvavitvah iz nosu priporočala pitje karneolovega vina; vino pogrejemo in vanj za nekaj časa položimo karneol; tu gre pravzaprav za homeopatski učinek (zdravljenje enakega z enakim), saj je znano, da krvavitve iz nosu povzroča preveč energije elementa ognja.


 


Zdravilni učinek: Eliksir izboljša krvno sliko, zagotavlja prekrvavitev organov in tkiva.
Krepi vse telo, žile, oči, zastrupitev krvi, ožilje, črevo, turi, koža, pljuča, boleče menstruacije, vranica, krvavenje iz nosu, ledvica.

Umivanje s karneolovo vodo pa deluje proti aknam. Dlesni okrepi splakovanje ust s karneolovo vodo ali pa ga damo kar v usta. Karneol krepi telo, žile, oči, preprečuje zastrupitev krvi, pomaga pri bolečih menstruacijah in krvavenju iz nosu ter spodbuja prebavo.
Stimulira tudi seksualne impulze.

Psiha: Primeren je za plahe ljudi, saj nošen na predelu pleksusa poveča pogum. Velja za odličen kamen politikov in menagerjev.

Njegova vibracija krepi  entuziazem, stvarnost, veselje do življenja, izboljšuje kreativne sposobnosti in nam pomaga pragmatično reševati probleme, zato se hitreje odločamo in ukrepamo. 

Zelo je primeren za programiranje proti pomislekom, s katerimi "hranimo" svoje strahove.

Ta kristal ima lastnosti  sonca in lune. Odpira spolno čakro in našo kreativnost in moč razsojanja.

Zato tistemu, ki nosi nakit iz karneola prinaša uspeh v življnju. Krepi razumljivost  in slikovitsot sanj in pomaga pri pomnenju detajlov.   Hkrati krepi našo percepcijo.

Uravnava kreativnost in mentalne procese ter spodbuja pogum in sposobnost premagovanja statičnega mišljenja.

Pri težkem dihanju zaradi alergij,  položi karneol na  pljuča.

Uporabljamo ga tudi za čiščenje zavesti pri meditaciji in za doseganje  višjih ravni  zavedanja  (še posebej v družbi  ametista ali roževca), ker uravnoveša, hkrati  krepi  moč izražanja, lajša  govor (posebno pri otrocih).

Vliva pogum; krepi celo telo, ugodno deluje na pljuča, oči in kožo, ureja menstruacijo, krepi dlesni; ustavlja krvavitve (v primeru krvavitve iz nosu položimo karneol na tilnik); ureja in blaži menstruacijo; vrača veselje do življenja in pripomore k stvarnosti in ozemljitvi pogledov na svet.

 

 

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/2010122308142693A

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

topolova_kolobarnica_6
Browse Album

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items