Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
torek, julij 07 2020 @ 05:49 AM UTC

UČENJA ANGELOV

ANGELIUČENJA ANGELOV


Da "doživljamo to, kar izražamo", misel, ki so mi jo angeli že več let skušali dopovedati. Nenadoma sem razumel, da nam v našem življenju ni treba ustvarjati dram in tragedij. Izbira je naša.

Angeli so nas prišli opomnit, da prav nič - nobeno doživetje - nima moči nad nami. Vsakemu svojemu doživetju podelimo moč s svojo svobodno izbiro. Kakšno moč in kakšen pomen bomo doživetju podelili, se odločimo na podlagi tega, kar smo se v preteklosti naučili od svojih staršev, od svoje religije, ali na podlagi prepričanj naše kulture ali vzgoje. Toda nobeno doživetje nima moči ali pomena, dokler se mi ne odločimo, koliko moči in kakšen pomen mu bomo dali. Naj bo doživetje povsem nepomembno ali nadvse veličastno, življenju podeljujemo moč in pomen, odkar je svet, kakršnega poznamo, nastal. Odločamo se na podlagi številnih dejavnikov: našega doživljanja resnice in smisla življenja; preživetja; na podlagi tega, kar mislimo, da hočemo in da nas bo osrečilo; na podlagi tega, za kar mislimo, da nas bo zavarovalo pred našimi strahovi. Morda preprosto nekomu drugemu dovolimo, da sprejme odgovornost in izbere, kaj nam bo življenje pomenilo in koliko moči bodo imela različna doživetja v našem življenju. Ker naše odločitve vplivajo na vsak trenutek našega življenja in ker bomo očitno morali živeti s posledicami teh odločitev, morda ne bi bilo slabo, če bi se zavedali, za kaj se odločamo in zakaj se odločamo tako.
Z vsako odločitvijo neposredno izražamo, kdo smo
V moči izbire ni prav nič skrivnostnega. Izbiramo vsak dan. Neprestano se odločamo, pa naj se tega zavedamo ali ne. Včasih so odločitve preproste: bomo zavili na levo ali na desno, se bomo ustavili ali bomo šli dalje, bomo spali ali bedeli. Nekatere odločitve sprejemamo bolj na podlagi navad kot česarkoli drugega. To so odločitve, ki zadevajo naš način razmišljanja, naš pogled nase, na svoje življenje. Druge odločitve so pomembne in lahko za vedno spremenijo tok našega življenja.
Naj bodo naše odločitve drobne ali silno pomembne, zavestne ali nezavedne, vedno nam krojijo usodo. Lahko se odločimo, da bomo izražali ljubezen in svojo vlogo odigrali radostno, ali pa si izberemo, da bomo izražali strah, in hodili po svoji poti z muko, zaskrbljeni in napeti ter se izogibali vsem razen najlažjim odločitvam - ne glede na to, da se odločimo tudi takrat, ko se odločimo, da se ne bomo odločili. Ko odrastemo, nekateri dosežemo točko preobrata, ko se začnemo bolj zavedati, kako naše odločitve vplivajo na naše življenje, ter sklenemo, da bomo sprejemali le odločitve, ki bodo najboljše za nas. Ta moder pristop izvira iz jasnega spoznanja, da vsaka odločitev prinaša določene posledice. Ker moramo živeti s temi posledicami, bi bilo dobro, da bi posvetili več pozornosti temu, kaj izberemo in kako se za nekaj odločimo. Preden se za nekaj odločimo, pomislimo, kakšne posledice nam bo prinesla odločitev.
Odločitve so lahko omejene ali neomejene, odvisno od našega prepričanja. Nekateri so prepričani, da izpolnjujoče življenje, polno radosti in obilja, ni mogoče. Če ne verjamemo, da je takšno življenje možno, si ne dovolimo izbrati situacij, ki bi nam pomagale izkusiti in izraziti to prepričanje - naša nevera postane prerokba, ki se izpolni. Izberemo si trpljenje in strahu podelimo moč. Verjamemo, da si moramo vse, kar "dobimo", zaslužiti. Tudi če z neko naključno pravo potezo dokažemo, da smo izpolnili svoj del pogodbe in si zaslužili radostno in bogato življenje, dobimo tisto, kar POTREBUJEMO, in le redko tisto, kar si ŽELIMO.
Angeli trdijo, da iščemo rajski vrt, medtem ko živimo v njem. Pravijo, da je to peklenska izkušnja.
Zaradi revolucionarnih preskokov v razumevanju, ki se trenutno odvijajo, si lahko s pomočjo angelov izberemo, da bomo življenje doživljali in izražali na povsem nov način. Pravijo nam: "Prišel je čas, ko lahko sodelujemo z vsemi kraljestvi in z vsemi bitji, ko se lahko vsi združimo v Eno in se neposredno povežemo z Bogom, s svetim, z dobrim."
Angeli nam lahko pomagajo pri odločanju
Angeli nam lahko mojstrsko pomagajo pri odločitvah, ki so namenjene našemu najvišjemu dobremu, kajti nikoli niso izgubili svojega notranjega vedenja o Bogu. Ko začnemo zavestno sodelovati s temi nebeškimi bitji, v naša srca vlivajo up in težnje, zaradi katerih se začnemo zavedati možnosti, na katere morda še nikoli nismo pomislili. Ko začnemo soustvarjati z angeli, se pojavljajo razburljive nove možnosti v neštetih oblikah. Določene ljudi srečamo v točno pravih trenutkih in to nam lahko odpre neslutene nove možnosti. Angeli lahko usmerijo našo pozornost na stvari, ki so okoli nas, in nam na ta način odprejo um za nove zamisli. Na ta način pogosto vplivajo na Thomasovo življenje. Pogosto nenadoma začuti spodbudo, naj potegne knjigo iz omare in jo na slepo odpre. Besede, ki jih prebere, mu odgovorijo na vprašanje, ki ga je morda mučilo že več dni. Ali prižge radio in prisluhne pesmi, ki ga zdrami in mu ponudi povsem nov pogled na težavo, ki ga muči.
Angelsko kraljestvo je tu, da nam pomaga življenje videti iz lažjega ali bolj prosvetljenega zornega kota - iz zornega kota, kjer sebe ne doživljamo ločene od Boga ali angelov ali katerekoli žive stvari. Ko sebe doživimo takšne, kakršni v resnici smo, in bežno ugledamo svojo božansko naravo, se pred nami pojavijo neštete izbire. Angeli nas skušajo opomniti, da nas Stvarnik ni zmožen zapustiti, saj smo narejeni po Njegovi podobi in smo, kar je On. Včasih potrebujemo celo življenje, da se spomnimo, kdo smo in zakaj, za božjo voljo, smo prišli sem. Delo si lahko olajšamo tako, da svojo zavestno pozornost odtegnemo od klepeta v naši lobanji, od naših razumskih razlag, in jo prenesemo v srce. Resnico lahko doživimo v srcu. Srce ve, kdo smo. Srce ve, da smo ljubljeni bolj, kot si lahko kdajkoli zamislimo, da nikoli nismo bili sami in da tudi nikoli ne bomo. Samo v srcu in nikjer drugje kot v srcu lahko sprejemamo odločitve, ki temeljijo na resnici. Če um prosimo, naj sodeluje z nami in naj nam pomaga sprejeti odločitve tihega in drobnega glasu našega srca, naše odločitve koreninijo v tem, kar si resnično in iskreno želimo doživeti, in v tem, o čemer že od nekdaj sanjamo, da bi izrazili.
Srce se ne pokorava logiki in razumu. Srce je zelo blizu ljubezni. Če mu dopustimo, nas lahko močno navdihne. Še več, če prisluhnemo glasu srca, lahko slišimo petje angelov. Odločitve, ki izhajajo iz srca, so vedno ljubeče in nas vedno podpirajo - a ne samo nas, temveč tudi druge. Odločitve, ki temeljijo na razumu in izhajajo iz logičnega, razumskega dela uma, so običajno enostranske. Pogosto so sebične. Sprejmemo jih glede na to, kaj je najbolj praktično, in glede na to, kako v tistem trenutku gledamo na svoje življenje. Življenje se nenehno spreminja, zato odločitve, ki izhajajo iz razumskega dela našega uma, niso zanesljive, saj se bodo podrobnosti scenarija, na katerem temelji razum, sčasoma spremenile. Ko se podrobnosti spremenijo, se spremeni tudi razum.
Angeli nam lahko pomagajo videti, da je življenje popolno takšno, kot je, ne glede na to, kako zmedeno, osiromašeno ali omejeno je. Pomagajo se nam sprijazniti z dejstvom, da smo, kjer smo. Čeprav to morda zveni preveč preprosto ali celo absurdno, angeli to vedno znova poudarjajo. Zelo pomembno je, da se vam življenje, kakršnega zaznavate in doživljate v tem trenutku, zdi v redu. Sprejmite ga z vsemi njegovimi izzivi in se prenehajte upirati. Kadar doživetja ne sprejmemo, se odločimo, da bomo živeli neskladno namesto skladno. Smo zmedeni, krivi, obsojajoči, skrušeni, žalostni in težki, čeprav nam nobeden teh občutkov ni potreben.
Angeli nam pomagajo dvigniti se nad življenje
Ko se na tak način predamo in prepustimo, lahko umu velimo, naj preneha s svojim nenehnim klepetom, kajti um žlobudra, ker življenja ne sprejemamo, kakršno je. Takrat nam angeli lahko pomagajo, da se dvignemo nad zmedo. Odločitve, ki bodo pripomogle k našemu najvišjemu dobremu, lahko sprejemamo le v tem stanju sprejemanja in predajanja. Te odločitve bodo bolj ljubeče, vodile bodo v radost in obilje, pomagale nam bodo doživeti in izraziti našo pravo naravo.
Ko s pomočjo petih čutov vsrkamo vase vtise o življenju okrog nas, svojemu umu naročimo, naj jih presodi. Temu bi lahko rekli "gledanje skozi zatemnjeno steklo". V stanju predajanja vidimo "iz oči v oči", in to, kar zaznavamo s petimi čuti, se spremeni. Nemški pisatelj in pesnik Johann von Goethe je zamisel predajanja najbolje opisal: "Stvar ni v tem, da bi nekdo sedel v kotu in tuhtal, če nekaj drži, dokler ne bi prišel do sklepa, da res drži. Stvar je v tem, da človek dozori in pusti, da mu življenje samo pokaže odgovor."
Ko nam življenje pokaže pravi odgovor, vidimo z očmi srca.
Toda predati se ne moremo na silo. Ne moremo se prisiliti k predaji, lahko si le dovolimo predati se. Ne moremo se boriti za mir, lahko le dovolimo, da zavlada mir. Predajanje življenju dovoli, da nam razkrije resnico. Osvobodimo se uma ter njegovih sodb in mnenj in se odločimo, da bomo življenju dopustili, da nas uči, tako da bomo ljudem, stvarem in dogodkom dovolili govoriti in razkriti svoje skrivnosti našemu srcu. Osvobodite se svojih prepričanj, kako mora biti ali kako naj bi bilo, ter prepričanj in pričakovanj, kako se bo nekaj končalo. Svoj način izražanja si izberite glede na vaše pravo bistvo, glede na vaše "seme zadovoljstva", in opazujte, kako se vam sanje uresničujejo.

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20070803012708214

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

img_0017aa
Browse Album

STAREJŠI ČLANKI

nedelja 08-Jun


četrtek 05-Jun


torek 03-Jun


torek 06-May


nedelja 04-May


torek 22-Apr


ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb

SVEŽE NOVOSTI

No New Items