Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
sobota, maj 18 2024 @ 12:32 AM GMT

JOSIP BROZ TITO

V ČAST - SPOMINU NA RDEČEGA KRALJA


Globoko verujamem v Tri  resnične in zdrave energije.: Jezusa, Tita in Nikolo Teslo.

Jezus,  Nebeški Kralj, je lahko s svojo energijo samo z eno besedo ustvarjal življenje. Koliko bila lahko šele zlatnikov predelal zase in za druge. Pa tega ni storil. Hodil je po svetu bos in svojo vero širil pod vedrim nebom .
Zato, pa so cerkveni 'velemožje' skozi stoletja  Cerkev preoblikovali v holding in s pomočjo svojih cerkvenih managerjev agresivno tržili vero v Jezusa in seveda pri tem ustvarjali profite za sebe in za svoj lobi.  Tako je Cerkev svojo vlogo organizma, sestavljenega iz vernika, pretvorila v organizacijo, katero sestavljajo duhovniki-komercialisti, bančniki, politiki, diplomati , katerih dejanja temeljijo na biblijskih zgodbah, ki je prirejena tako kot jim to ustreza v določenem času.Nikola Tesla, Kralj strele in 'elektrike' je zadnja leta svojega življenja  preživel v izolaciji, odmaknjeno, v skromni sobici plačani z denarjem, ki so ga zbirali ljudje iz njegove domovine. Odpovedal se je astronomsko visokim številkam, ki bi mu pripadale, če bi vnovčil vse pravice iz naslova  svojih patentov.Bill Gates bi tako bil revež v primerjavi s tem kar bi imel  Nikola Tesla, v kolikor bi 'Kralj strele' imel samo enega managerja, izmed tistih, ki jih ima Cerkev. Od vsake prižgane žarnice na katerikoli točki našega planeta, bi Nikoli Tesli in njegovim dedičem kapljali cekini v mošnjiček.

Tito – Rdeči kralj komunistov in revolucije, je bil bolj kraljevski kot  katerakoli kronana glava iz evropskih palač.
Tito je, tako kot  vse karizmatične osebnosti v zgodovini človeštva, bil in ostal večna  uganka.
Pripoveduje nekdo, ki je bil zelo blizu Tita, da je v veseli silvestrski noči, leta  1976, po nekaj kozarcih šampanjca Tito rekel dr. Matunoviču:
»Vem, da ves čas vohunite za menoj in tudi vem, da veste o meni več kot vedo drugi. Pa kljub temu ne veste kdo je Tito, toda ne boste nikoli zvedeli. Nihče Tita v resnici ni spoznal in ga tudi ne bo, ker  on je  Faust. Ne Goetov Faust, temveč Faust vseh Faustov .«
 
Ne glede na to, ali je bil tujec, Slovenec ali Hrvat, množice so ga imele rade. Ne glede na to, ali smo ga imeli  radi ali ne, ali ga imamo radi ali ne,  ne moremo vplivati na dejstvo , da  smo ga enako spoštovali vsi, tako njegovi privrženci,  kakor tudi njegovi nasprotniki.
Zgodilo se mi je, da sem pred nekaj leti, na neki visoki planoti gorovja Atlas, v Maroku, ki se ga civilizacija ni preveč dotaknila, skušala pojasniti skupini maroških prijateljev , od kod prihajam in kje se nahaja Slovenija. Pa mi ni uspelo. Ko pa sem omenila ex Jugoslavijo so me začeli objemati in vzklikati Titovo ime. Bilo je neverjetno doživetje in od takrat sem začela na mojo preteklost in dejstvo, da sem se rodila in odraščala v času Tita, gledati s ponosom in sprejemati tisto obdobje mojega življenja kot neizmerno bogastvo.
 
Vsem, ki poznajo zgodovino 2. svetovne vojne in politično sceno po končani vojni, je znano, da se je Tito postavil  1948 leta, po robu Stalinu in  odločno rekel »NE« njegovim ukazom.
Po Staljinovi smrti so v predalu njegove pisalne mize našli 3 pisma:
Pismo neke ženske, katero je ljubil v mladosti, nekega politika in Titovo pismo, v katerem mu je napisal:
»Tovariš Staljin, ujel sem še enega tvojega plačanca, ki me je skušal ubiti. Če še enkrat ujamem kakšnega,  ti bom jaz poslal svojega in prisegam, da ne bo potrebno poslati še enega.«

Koliko poguma  je imela oseba, ki je poslala tako jasno pismo enemu od takrat najmočnejših državnikov na svetu, pred katerim so imeli povešene oči in ponižen glas voditelji velikih držav.      
       Mi, ki smo bili rojeni v času Titove vladavine, smo Tita imeli radi, vendar smo dojeli njegovo veličino šele po njegovi smrti. V pičlih 10 letih po njegovi smrti je razpadla Socialistična federativna republika Jugoslavija, njegovo življenjsko delo.

Koliko je bilo to delo vredno, nam veliko pričajo dogodki po razpadu Jugoslavije. Brato -morilska  vojna na prostorih, kjer smo prisegali na bratstvo in enotnost, zaprte in porušene tovarne in razprodano premoženje najboljšim ponudnikom – tujcem in vsem tistim, ki so bili pripravljeni plačati najvišje provizije novim voditeljem, za ropanje narodnega blaga.
 
Ali smo resnično poznali našega pokojnega predsednika, našega Rdečega kralja.  Kdo je bila oseba, ki je uspela združiti toliko različnih energij od Triglava do Gevgelije in jih 40 let držati skupaj v  miru in blaginji?
 
4.maja 2009  je 29 obletnica Titove smrti. Vsako leto na ta dan začutim globoko žalost in le zavedanje na razumski ravni,da nič ni večno in, da vsako bitje , ki se rodi mora tudi umreti, ublaži mojo bolečino.

Ena od ugank, ki me nekaj zadnjih let mučila kot astrologinjo  je bilo vprašanje  resničnosti datuma Titovega rojstva. Njegov osebni biograf  Dedijer je  uradno zapisal, da se je rodil  7.maja 1892 v Kumrovcu  in je v knjigi »Nove priloge za biografijo J.B.Tita »  objavil tudi faksimil njegovega rojstnega lista z opombo, da je datum 07.05.1892 , v matični knjigi župnijskega urada Tuhelj, bil naknadno popravljen. Sam Tito je na vprašanja glede njegovega  rojstva,  v različnih prilikah izjavil le, da se je rodil maja meseca v vasi Kumrovec. Kot astrologinja sem analizirala oba datuma rojstva, vendar niti eden od njih ni zadovoljil mojo astrološko radovednost. Na koncu sem na podlagi lastne intuicije in  znanih podatkov o Titovem življenju ustvarila lastno vizijo njegovega rojstva .Če koga zanimajo podrobnosti , na koncu tega članka prilagam natalno karto na datum 1. maj 1893 ob 10,15 zjutraj v Kumrovcu.
Astrologi se velikokrat srečujemo z situacijami, ko nimamo natančnih  podatkov in si moramo pomagati z  dodatnimi izračuni. V tem primeru sledimo kronologijo življenja te osebe , kakor tudi resničnim,  preverjenim in dokazljivim podatkom iz njegovega življenja. Če  je že datum  7.5.1892 , ki je vpisan v matični knjigi v Kumrovcu  falsificiran in  če je datum  25. maj spoznan za njegov nov rojstni datum , ki izhaja iz simbolike desanta na Drvar, ko je Tito bil ranjen sem tudi sama z  veseljem izbrala nov rojstni datum  in sicer  Prvi maj – praznik delavcev , ki jih je imel tako rad in za katere se celo svoje življenje boril.

Ni bilo težko poiskati še druge znane elemente v podporo te moje trditve. O njemu se je veliko govorilo v času njegovega življenja, še več po njegovi smrti. Zgodovinarji so pridno brskali po njegovem življenju in vsak dan je privrel na površje nek nov podatek, ki je šokiral javnost v plus ali v minus, odvisno od tega, kdo je podatek podal v javnost in, kakšen je bil njegov namen.
Tudi sama se nekaj let prebirala vse kar mi je prišlo pod roke, da sem lahko ustvarila o njemu astrološko mnenje, ki temelji zgolj na elementih, ki ustrezajo  resnični Titovi osebnosti v njegovi zemeljski prisotnosti v obdobju zadnjih 50 let njegovega življenja. Skušala sem se izogniti lastnemu, subjektivnemu gledanju nanj in spoštovanju, ki ga čutim do Rdečega kralja.

Tito je bil veliki diplomat, dober vojni strateg, zmagovalec v vojni in v miru,  večni optimist, veliki humanist, revolucionar in komunist, ki je imel rad vse ljudi, predvsem delavce. Rad je imel življenje, oblast in je bil hedonist.
Kljub temu, da je bil veliki 'deloholik',  je  znal tudi uživati v luksuzu, dobri hrani in pijači. Bil je estet, gurman, rad je bil lepo oblečen, v družbi lepih žensk  in obdan z umetniškimi predmeti. Bil je prijazen, olikan, gosposkega vedenja, dober ljubimec  in dober poznavalec ženske narave. Mnoge uspešne in lepe ženske, od kraljic do kmetic so ga  za večno shranile v svojih srcih. Rad je imel glasbo, opero, lov, zabavo in šport. Igral je klavir, bilijard, šah, tenis, govoril je tekoče več tujih jezikov. Tako kot je bil spreten mečevalec je bil spreten in oster tudi na jeziku. Bil je spoštovan s strani velikih državnikov kakor tudi s strani navadnih in revnih ljudi.
Vse to lahko najdete  v njegovi natalni karti  na dan rojstva 1.5.1893 ob 10:15 , v Kumrovcu.  

Ascedent- podznak  v Levu.na , 4 stopinji

MC na 15 stopinji Ovna i

Stelium v 10. hiši : Sonce na 11 stopinji Bika, Venera – 10 stopinja Venere, Jupiter na 8 stopinji Bika in Severno lunino sečišče na 28 stopinji Bika

11. hiša:  Neptun na 9. stopinji Dvojčka, Mars na 21 stopinji Dvojčka, Pluton na 8.stopinji Dvojčka


9. hiša – Merkur na 14 stopinji Ovna

3. hiša – Saturn na 7. stopinji Tehtnice

4. hiša – Uran na 8. stopinji Škorpijona, Luna na 15. stopinji Škorpijona

7. hiša -  točka sreče na  9. stopinji Vodnarja
 
Danes pravijo nekateri, mladi samovšečni politiki , da smo živeli v diktaturi. Kako to vedo, saj so takrat  le-ti  z plenicami hodili okoli, ali pa sploh niso bili še rojeni. Vprašajmo njihove starše , ki so rojeni po  2. svetovni vojni. Ne spomnim se, da nam je bilo ukazano pod prisilo kazni, da moramo iti na ulice pozdraviti Tita.

V času Titovega življenja je njegova slika bila obešena na steni skoraj vsake javne ustanove.
 »Zato , ker smo se ga bali » - pravijo novopečeni republikanci.
Zakaj so bile njegove slike na stenah kot okras v marsikateri dnevni sobi in kuhinji majhnih in skromnih družin? Saj to ni bilo z zakonom predpisano in v njihove domove niso zahajali ovaduhi.
Kdo nas danes sili, da še vedno praznujemo Dan mladosti? Ali veste, koliko si samo prebivalcev Ljubljane nadene rutke in plave čepice z rdečo zvezdo 25. maja in, kako so ponosni in radostni, ko zapojejo »Druže Tito, mi ti se kunemo« .Ne ozirajo se na  Ðorða Balaševiča in njemu podobne, ki na situ moralnosti ne bi šli skozi, pa četudi bi luknje bile  1 m2 velike. Poleg  Balaševiča  je še mnogo drugih, ki imajo težave s spominom. Pozabili so, da jim je ravno življenje v času Tita omogočilo, da so se izšolali in si ustvarili kariere. Ni majhno število tistih, ki so z rdečimi potnimi listi  in American karticami potovali po celem svetu in na vseh mejah bili sprejeti s spoštovanjem. Gibali smo se svobodno po celotni Jugoslaviji, po dnevu in po noči, lahko spali v gozdu  in imeli odklenjena vhodna vrata v stanovanjih.


Danes nam kljub trem ključavnicam po dnevu oropajo stanovanje, ukradejo avto, izpraznijo bančne sefe in  po šesti uri zvečer nisi več varen, da greš na sprehod po parku v svoji domači soseski, ker te lahko pretepejo. Imamo predsednike in ministre, ki jih  kljub obtožbam za korupcijo in prevare, še vedno volimo in jim dajemo naš glas podpore.


Pred 60 leti se je pod vodstvom Rdečega kralja istočasno odvila socialistična  revolucija  in osvoboditev od fašizma. Po končani vojni je s skupnimi močmi 20 milijonov ljudi, pod njegovo taktirko na porušeni in  s strani bivšega kralja izropani zemlji zgradilo imperij, ki je bil za zgled tako vzhodu kot zahodu.
Rdeči kralj ni bil zagovornik revščine. Rad je videl, da je njegov narod živel v velikih, svetlih stanovanjih, da so se delavci in njihovi otroci izobraževali in je vlagal maksimalne napore, na področju socialne politike. Na vprašanje nekega ameriškega novinarja, kaj bi delal, če ne bi bil predsednik Jugoslavije.»Bogati ameriški kapitalist« je odgovoril. Tito
To je tudi želel za svoj narod in vse svoje življenje je tem cilju posvetil.
Druga plat medalje, da mu še 30 let po njegovi smrti pripisujejo dela in dejanja, za katera ni vedel in, za katera ne more biti odgovoren.
Za  ilustracijo kratka anekdota iz 1978 leta, ko so na Petrovi gori imeli VII smotro SIJ-a.
Na poti do Vojnič vasi so se znašli na ograjenem prostoru v gozdu., ki naj bi bilo Titov lovski rejon. Eden od prisotnih je pripomnil lovskemu čuvaju:
»Kakšna srečo imate, ker pogosto srečujete Tita«
»Tita nisem srečali vseh 30 let -to je toliko časa, kolikor skrbim za to lovišče . Ostalo družbo iz državnega vrha in mnoge druge osebe, srečujem pogosto« - je odgovoril čuvaj.
Ni bilo majhno število tovarn , ki so zaposlovale po nekaj deset tisoč delavcev in so vse  delale v 3 izmenah. Plača je vedno bila izplačana na isti datum.
 
Na tleh bivše skupne države imamo danes  3 'banana' države in  4 druge , ki so v imenu demokracije pokradle premoženje svojih narodov . Vse tisto premoženje , za kar so milijoni delavcev vstajali ob petih zjutraj in udarniško delali noč in dan, z voljo, verovanjem in  vizijo v boljše jutri, se je razdelilo med nekaj deset ljudi.

Če smo v času življenja Rdečega kralja, morali počastiti dan mladosti, ker nam je bilo ukazano, kdo nam danes ukazuje, da se veselimo vsakega  25. maja – praznika mladosti, saj je naš 'diktator' že 3 desetletja pod zemljo. Zakaj je Tito bil in ostal simbol dobrega življenja in to ne samo za ljudi, ki so živeli v njegovem času?  Zakaj vsak dan narašča  število mladih ljudi, pa ne samo na prostorih bivše  Jugoslavije, temveč tudi v  ostalih državah na svetu, ki so sprejeli  Tita – našega Rdečega kralja za svojo ikono.

Pa še nekaj anekdot iz  življenja Rdečega kralja Tita:
Vprašal je vnuk dedka, če so res v času njegove mladosti, vsi bili rdeči.
»Zlati, ne rdeči« - je odgovoril dedek.

Titov pogreb je bil med največjimi v zgodovini človeštva. Na pogrebu Winstona Cherchila . je bilo samo 110 državnikov.  Na Titovem pogrebu jih je bilo 123.
Na  Tito's home page lahko najdete seznam vseh odlikovanj in priznanj, ki jih je naš Rdeči kralj dobil v svojem dolgem in plodnem življenju.
Najmanj jih je prejel v svoji domovini: samo 16.
Iz ostalih  60 držav pa preko 80.

Impresivno.Rdeči kralj je v svojem duhovitem slogu  skromno komentiral to veliko število prejetih priznanj in medalj:
»People enjoyed giving me decorations and orders. I enjoyed it too.«

Kjerkoli si sedaj Rdeči kralju, pozdravljam te. Težko boš počival, ker se vsak dan  24 ur po internetu sprehaja nekaj sto tisoč ljudi in išče informacije o tebi. Nekateri to počno iz sovraštva do samega sebe, ker so izdali svoje ideale, nekateri iz sovraštva do tebe, ker si imel
energijo, ki jo sami nimajo. Večina pa, zato ker te občudujejo in upajo, da se bo kmalu rodila nova Titova zavest.
V devetdesetih letih je bilo možno Titovo sliko najti le v sedežih nekaterih svobodnih medijev, v majhnih trgovinah,  polpraznih brivnicah in kakšni kmečki gostilni, bogu za hrbtom. Omenjati kakršnokoli naklonjenost do Tita je bilo nevarno.
Masovno so spreminjali imena  mest in ulic z njegovim imenom.
Danes je že drugače.
Glas ljudstva je močnejši od glasov skorumpiranih univerzitetnih profesorjev, prodanih zgodovinarjev, nacionalističnih politikov, farizejev, lopovov, zlobnih in podlih novinarjev.
Glas naroda se bo slišal tudi danes, na obletnico njegove smrti.
Opozicija Urana – ki predstavlja prihodnost in Saturna, ki predstavlja preteklost bodo rodile nove sadove, ki bodo zrasli na koreninah Titove doktrine.
Novi jutri in nova prihodnost se ne bodo zgodile brez participacije idej delavskega samoupravljanja in fundamentalne doktrine Gibanja neuvrščenih, kar je bila misel vodnica Josipa Broza Tita. 


Astrologi dobro vemo, kakšna je moč  planetov na 8. stopinji.


Rdeči kralj ima Plutona na 8. stopinji Dvojčka, Urana na 8. stopinji Škorpijona , Jupitra na 8. stopinji Bika .

Večna ti slava, Rdeči kralj.

Anama, gibanje Apis
Ljubljana, 03.05.2009.

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20090504214936534

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

RAZMIŠLJAJMO
Browse Album

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items