Magnetne kartice

karticaMAGNETNE KARTICE

Magnetne kartice vsebujejo kodirani grafični zapis različnih energij, substanc in stanj. Kartice delujejo na principu radionike in vibracijskega zdravljenja. Če si dvignemo vibracijsko energijo, se telo zdravi samo!

● samodejno oddajajo zdravilne informacije - energije
● dvigujejo nivo vibracij v našem telesu
● zdravijo in harmonizirajo energije telesa, duše in duha
● pomagajo pri odpravljanju težav, bolezni in problemov
● preprosta uporaba
● lahka priprava homeopatskih zdravil

Uporaba kartic je popolnoma preprosta, saj samodejno oddajajo le zdravilne energije in dvigujejo nivo vibracij v našem telesu. Višji nivo pa pomeni boljše zdravje in počutje.
Pri uporabi kartic delujejo te zdravilne energije v povezavi z energijskimi sistemi človeškega telesa in pomagajo vzpostaviti fizično, čustveno, mentalno in duhovno ravnovesje. V stanju ravnovesja telo lažje odstrani toksične snovi in negotovosti, ki ovirajo telesne procese. Kartice pomagajo, da energije spet pravilno stečejo. Telo zna samo najbolje poskrbeti zase, ko ga izpostavimo zadostni meri zdrave energije.

S karticami lahko informiramo tekočine in hrano, lahko pa jih uporabljamo za zdravljenje živali in rastlin.

Voda je izjemen medij za shranjevanje informacij, ki jih oddajajo magnetne kartice. Priporoča se uporaba eliksirjev s polaganjem kozarcev vode na kartico vsaj 15 sekund. (Čas ni omejen). Lahko se istočasno uporabi več kartic tako, da kozarec z vodo prestavljamo iz ene kartice na drugo. Na ta način si lahko pripravimo različne "koktajle".

Če na kartico postavimo posodico s sladkornimi globulami za približno 6 minut, lahko tako informirane globule ponudimo tudi svojim znancem in prijateljem. Z uporabo kartic številnih zdravilnih vod izboljšamo lastnosti pitne vode, ki je dostikrat že mrtva in brez okusa. Po uporabi se njene lastnosti bistveno spremenijo, postane živa, okusna, polna zdravilnih vibracij. Imamo jih lahko pri sebi, v žepu, torbici, na mizi itd.
NA ZDRAVJE!


SEZNAM NEKATERIH MAGNETNIH KARTIC

Pred vami je opis in razlaga nekaterih kartic, ki se stalno dopolnjuje.
Obstaja že zelo obširen celoten seznam kartic, ki se tudi neprestano širi. V seznamu boste našli kartice za zdravljenje različnih bolezni, težav in stanj, izboljšanje počutja, za dvig kvalitete vašega življenja, za osebno rast, zviševanja zavesti itd.. S karticami boste dvigovali nivo svojih vibracij ter tako prispevali k boljšemu zdravju in počutju. Pri uporabi kartic se nam razvije tudi individualen pristop oziroma intuicija, katere kartice oziroma vibracije potrebujemo pri našem zdravljenju in razvoju. Kartice nam pomagajo tudi, da pridemo v stik z različnimi ravnmi naše notranjosti, in so lahko izjemno učinkoviti pripomočki v kombinaciji s samoanalizo in osebno odgovornostjo. Uporaba kartic ni v nikakršnem nasprotju z istočasnim zdravljenjem po metodah uradne medicine. Vendar zdravljenje z metodami uradne medicine lahko odstrani posledice bolezni, samega vzroka bolezni pa ne more vedno odstraniti.

NOVO !!!!

Važno obvestilo, ki je zelo koristno. Prosim, dodajte vibracije kartic
NM45 atomska radiacija in SR324 x-žarke
v alkohol, ki ga uporabljate za informiranje vibro-preparatov. To ščiti globule, esence, vse homeopatske preparate pred vsemi vrstami sevanja (npr. TV, video, mobilni telefon, računalnik, sonce, kava itd.). To je novo odkritje in deluje zelo dobro. Verjamemo, da varuje pred največjim številom sevanj. Sedaj smemo piti kavo in brez skrbi lahko pustimo globule poleg mobilnega telefona.


Opis 4 novih kartic Sanjeevini

1. Prema (Božanska ljubezen, čista ljubezen, vsemogočna ljubezen)
2. Satya (Resnica) Absolutna resnica
Nespremenljiva, absolutna Resnica. Daje nam moč, da najdemo absolutno nespremenljivo resnico o Bogu, ki je povsod in vedno enaka.
3. Dharma* Pravičnost (pravilno delovanje v pravem trenutku)
Ta karta odgovarja karti DS 113 Shakti (Božanska energija). Kartica Dharma Sanjeevini ima torej enako kodiranje kot karta Shakti DS 113 Sanjeevini. Kadar ravnamo v skladu z Dharmo, smo v soglasju z Bogom, svetom in energijo. Po Sai Babi lahko razlikujemo osebno in socialno Dharmo. Osebna Dharma pomeni živeti v skladu s petimi človeškimi vrednotami. Za socialno Dharmo velja: »Kar imaš rad, da drugi tebi storijo, naredi to tudi drugim«. »Pomagaj vedno, prizadeni nikoli«.

*Dharma je pravilno delovanje v pravem trenutku. Pravilno delovanje pomeni, da v danem trenutku storimo to, kar je moralno in v skladu z zavedanjem, da smo vsi eno. Ni nujno, da je pravilno delovanje vedno tudi to, kar je všeč nam. Ko delujemo dharmično, si pridobimo svobodo. Takrat ni slabih posledic našega delovanja in ni karme. Vsa dejanja smo predali Bogu, ki nas ščiti, zato se počutimo svobodni. Bistvena razlika med dharmo in vsakdanjimi dolžnostmi je ljubezen do Boga, ki je razlog in posledica pravilnega delovanja.

4. Honesty - Poštenje - Odkritosrčnost
Kartica poštenje nam pomaga v vsakodnevnem življenju, da
stojimo za tem, kar trenutno prepoznamo kot resnico.To pa lahko spreminjamo na osnovi našega spoznanja in zavesti.

ČISTE ENERGIJE

SK Subtilne energije
V2 Orgon
oziroma orgonska energija predstavlja kreativno silo narave. Orgon je eter, je vseprisoten, univerzalen ocean kozmične energije, ki napolnjuje in poganja celotno vesolje, energetska polja organizmov, meteorološke razmere v atmosferi, galaktične premike. Vse se ujema v nenehnem pretoku vitalne energije, ki povezuje makro in mikrokozmos. Izraz je uvedel Wilhelm Reich, ki je to energijo odkril. Ta specifična energija ima sledeče karakteristike: Nima mase, je prisotna vsepovsod, je medij za pojav elektromagnetizma in gravitacije, nasprotuje zakonu entropije, tvori enote, ki so žarišča kreativne aktivnosti, iz nje se lahko tvori materija, je odgovorna za življenje, itn. Različni viri orgonske energije se med seboj združujejo, lahko jo upravljamo z orgonskimi napravami. Uporaba kartice deluje izredno močno na zdravje in počutje.

V3 Tahion
Tahionska energija ojača energetsko polje, ki je direktno povezano s fizičnim telesom, in tako okrepi sestavo celic. Energija je bila potrjena leta 1966 (Dr. Gerald Feinberg). Nosilci energije so subatomski delci, hitrejši od svetlobe. Kartica vpliva na zdravljenje saj:

• Uravnoveša zdravje skozi magnetna polja
• Izboljša mikrocirkulacijo z uravnovešanjem energije "či" v telesu
• Odpravlja blokade
• Na splošno izboljša počutje
• Vitalizira pitno vodo in hrano
• Spodbuja vitalnost, delujejo protistresno in proti utrujenosti
• Harmonizira čakre
• Spodbuja naravno zdravljenje

ZDRAVILNE VODE

V1 LURŠKA VODA
Lurška voda je dobila ime po kraju Lourdes v Franciji. Tam naj bi se Bernardki, ko je bila stara 14 let, v skalni votlini Massabiele 11. februarja 1858 prikazala Marija z rožnim vencem v rokah. Kasneje se ji je prikazala še sedemnajstkrat. Marija je Bernardki naročila, naj ob votlini zgradijo cerkev. Tam je začel teči studenec z zdravilno vodo. Voda iz tega studenca je ozdravila številne tudi pred tem neozdravljive bolnike. Pitje vode naj bi dejansko učinkovito izboljšalo zdravje in počutje.

V 28 TLACOTE VODA
Je zdravilna voda, ki jo je ustvaril Maitreja v bližini svojih prikazovanj. Vrelec je obiskalo več kot tri milijone ljudi in mnogi resni bolniki trdijo, da so ozdraveli. Voda naj bi zdravila številne bolezni: diabetes, epilepsijo, artritis, rak in celo AIDS.

V58 Voda Nordenau
Je ena od številnih zdravilnih vod, ki so povezane z Kristusom. Zdravilni vrelec so odkrili leta 1991. Zdravilnost vode so raziskovali številni znanstveniki, med drugim tudi prof. Shirahata, japonski molekularni biolog. Ugotovil je, da ima voda antioksidacijske lastnosti, ki varujejo pred različnimi boleznimi vključno z rakom. Voda je bila testirana tudi na mednarodnem inštitutu v Neussu v bližini Düsseldorfa. Raziskave so potrdile, da ima voda posebne biofizične in bioenergetske lastnosti. Poznan je primer starejšega moškega s tumorjem v grlu in rakom želodca. Njegova prognoza je bila zelo slaba in ni ga več bilo mogoče operirati. Po pitju vode Nordenau je ozdravel in izginili so vsi znaki raka.

V65 Hunza voda
je zdravilna voda iz področja Himalaje, kjer živi največ stoletnikov. Zdravilna voda ima negativen ORP potencial. Zdravilni učinek naj bi povzročali predvsem drobceni minerali velikosti v premeru komaj 5 nanometrov, torej 2000 krat manjši od rdečih krvnih telesc.

V72 Primordial M voda
je naravna pitna voda, ki je bila transformirana na osnovi božanske geometrije in vsebuje zdravilne vibracije. Običajno se pije razredčena. Že po pitju manjše količine se bistveno spremeni avra. Voda je izredno zdravilna in pomaga pri številnih boleznih in ohranja zdravje:
• Poveča absorbcijo in izrabo hranil
• Poveča izkoristek kisika v celicah
• Poveča razstrupitev celega telesa
• Omogoča popolnejšo reprodukcijo celic

98 CORE M VODA
Kartica vsebuje podobne vibracije kot Primordial M water, vendar so te še dodatno ojačane. Priporoča se pitje vode v kombinaciji s Primordial M vodo, kar pomeni, da kozarec vode postavite najprej na kartico Primordial M vodo, nato pa še na kartico Core M vodo.

V 99 M VODA SUPER OJAČEVALEC
Kartica vsebuje podobne vibracije kot Primordial M voda, vendar še dodatno ojačane. Priporoča se pitje vode v kombinaciji s Primordial M vodo, kar pomeni, da kozarec vode postavite najprej na kartico Primordial M vodo, nato pa še na kartico - M voda super ojačevalec.

V 100 MEŠANICA ZDRAVILNIH VOD
Kartica vsebuje vibracije iz mešanice najbolj zdravilnih vod iz celega sveta.

V 101 VODA ŽIVLJENJA OD ARCHANGELA MICHAELA
Z uporabo omenjene kartice se v trenutku povežete s strukturo nove DNK in frekvencami Kristusovega srca, kar je darilo Arhangela Mihaela. Vibracije odražajo energije sedmih žarkov, povečajo vaš svetlobni količnik in širijo zavest. Uporablja se lahko eliksir, lahko pa kartico držite v rokah in osredotočite vaše misli na manifestacijo vsega, kar si želite.

V 102 ZDRAVILNA VODA FATIMA
Kartica vsebuje zdravilne vibracije vode iz Fatime, ki je znana po prikazovanju device Marije trem pastirjem: desetletni Luciji dos Santos, njenemu devetletnemu bratrancu Frančišku Marto in sedemletni sestrični Hijacinti Marto. Slednjo je papež Janez Pavel II. prištel leta 2000 med blažene. Fatima je bila v času prikazovanj vas, ki je štela pribl. 2500 prebivalcev in leži 125 km severno od Lizbone. Prikazovanja so se dogajala v času med grozotami prve svetovne vojne in tik preden se je zgodila slavna oktobrska revolucija. Marija se je hotela še posebej predstaviti svetu, opozoriti na to, da je posrednica vseh milosti, tudi vsakršnega miru, da je Kraljica miru. Na univerzi v Milanu, kjer so vodo testirali, so na podlagi testov z zlato koloidno raztopino in kristaliziranja ugotovili prisotnost subtilnih energij. Z uživanjem vode, ki ima povišano prevodnost in oksi redoks potencial, se poveča elektromagnetno polje v celicah. Poročajo o številnih ozdravitvah po pitju vode.

V 103 ZDRAVILNA VODA MEDJUGORJE
Kartica vsebuje zdravilne vibracije vode iz Medjugorja, ki je znano po prikazovanju device Marije. Obstajajo številni primeri čudežnih ozdravitev po pitju omenjene vode. Voda vsebuje subtilno energijo višjih dimenzij.

V 105 VODA IZ VODNJAKA SVETEGA PETRA V VATIKANU
Kartica predstavlja vibracijo zdravilne vode iz vodnjaka Svetega Petra v Vatikanu.

LJUBEZEN IN ZAŠČITA

V16 KRISTUSOVA ZAVEST
Je energija kozmičnega Kristusa, poznana tudi kot Kristusovo načelo; za nas jo uteleša Kristus (Maitreja); sedaj se prebuja v srcih milijonov ljudi po vsem svetu; je sama energija duhovnega razvoja.

V 19 KOZMIČNA ZAVEST
Preko kartice vzpostavimo stik z univerzalno kozmično zavestjo, s pomočjo katere širimo tudi našo zavest in bolj ko smo uglašeni z univerzumom, bolj smo uglašeni sami s sabo, smo zdravi, srečni, kreativni, zadovoljni in predvsem polni ljubezni.

V 106 LJUBEZEN SAI BABE
Sathya Sai Baba je visoko cenjen duhovni voditelj in svetovni učitelj. Njegovo življenje in sporočilo sta spodbuda milijonom ljudi po vsem svetu, ki jih vodi želja po iskanju notranje resnice in duhovno življenje. Njegovi univerzalni nauki, ki so primerni v vsakem času, za vsak način življenja in po katerih živi tudi sam, navdihujejo iskalce resnice vseh religij sveta. Sathya Sai Baba si v konceptu enosti vseh ver prizadeva, da to enost udejanja skozi delo v Sai centrih. Spodbuja nas, da postanemo boljši sledilci v svoji religiji. Njegovo delo ni usmerjeno v katero od religij, temveč v spoštovanje in spoznavanje religije, v kateri smo bili vzgojeni. Največji čudež, ki je povezan z njim, pa je zagotovo njegova velika ljubezen, ki daje enkratno izkušnjo človeškega z božanskim. Z uporabo kartice začutimo vibracijo ljubezni, ki se se neovirano preliva.
Ljubezen kot Misel je Resnica.
Ljubezen kot Dejanje je Pravilno Obnašanje.
Ljubezen kot Razumevanje je Mir.
Ljubezen kot Občutek je Nenasilje.

H37 Brezpogojna ljubezen
S18 Sveta zaščita
SK Veselje doma

H37 Brezpogojna ljubezen
S18 Sveta zaščita
SK Veselje doma

ANTISTRES

V 95 ČUSTVENI STRES
Je stres, ki je povezan z našimi čustvi. Največkrat ga povzroča ločitev od oseb ali živali, na katere smo navezani, posebno obremenilno pa je nezdravo in hladno družinsko ozračje.

V 96 CELOKUPNI STRES
Kartica deluje pri vseh oblikah stresa in nas pomirja.
Stres lahko preprosto definiramo kot odziv organizma na potencialno škodljiv dejavnik. Ta je lahko zunanji (denimo telesni napad, ropot, blisk) ali notranji (žalost, bolezen, pomanjkanje kisika ali glukoze v krvi). Ne glede na vrsto ogrožujočega dejavnika, to je stresorja, pa se organizem nanj odzove vedno na enak način s tako imenovano alarmno reakcijo, ki jo slikovito imenujemo tudi reakcija "boj ali beg". To pomeni, da ta reakcija v organizmu steče zmeraj, ko neko dogajanje ocenimo za obremenjujoče, ogrožujoče, ne glede na to, ali smo pravkar srečali leva ali nas je razjezila nesposobnost mimovozečega šoferja ali pa nas skrbi za otrokovo zdravje ali lastno službo... Ko naši možgani neko dogajanje zunaj ali znotraj telesa prepoznajo kot potencialno nevarno ali škodljivo, hipotalamus preko hipofize (to sta posebna, izjemno pomembna dela možganov) spodbudi nadledvični žlezi, da povečata izločanje hormonov (adrenalina, noradrenalina in kortizola).
Kronične izpostavljenosti neobvladljivim stresorjem vodijo v bolezni. Od dejavnikov tveganja za bolezni srca in ožilja kronični stres značilno neugodno deluje na krvne maščobe - dviguje skupni in slabi (LDL) holesterol ter trigliceride, povečuje neobčuljivost (rezistenco) tkiv na insulin, povzroča nihanja srednjega krvnega tlaka, nalaganje maščevja okoli pasu (visceralna debelost je močan dejavnik tveganja za bolezni srca in ožilja), motnje menstrualnega ciklusa in libida (potence), sindrom razdražljivega črevesja in pogostejšo zgago in ulkusno bolezen, s stresom pa so povezani tudi nezdravi vedenjski vzorci in razvade (alkoholizem, kajenje, basanje s hrano...). Na drugi strani pa stalni stres povzroča tudi nič manj pomembne duševne težave kot so panični napadi, depresija, apatija, motnje spanja (takšen človek težko zaspi, se pogosto zbuja sredi nočni in potem dolgo ne more zaspati), razdražljivost - vzkipljivost, slabše spominske funkcije, občutek stalne izčrpanosti ...
Poleg tega lahko kronični stres z značilno podaljšanim in premočnim stresnim odzivom poslabša ali sproži zdravstveno težavo, h kateri smo nagnjeni, pa se dotlej še ni razvila (npr. astma, alergija, glavoboli, sladkorna bolezen, sindrom angine pektoris, motnje srčnega ritma itd). Predvsem pri ženskah sorazmerno pogosto pride do t.i. nevrovegetativne distonije, ki nastane zaradi ponavljajočih se psihičnih stresorjev (žalost, strah, zaskrbljenost, jeza). Pogosti simptomi te izredno neprijetne motnje so nespečnost, notranji nemir z drhtenjem, kronična utrujenost, znojenje, slabši tek in zmanjšanje libida. Takšna oseba je nemirna, razdražljiva, črnogleda in raztresena ter pozabljiva, pogosto jo spremljajo občutki manjvrednosti, preobremenjenosti in brezizhodnosti. Stresni sistem je zelo zapleteno omrežje žičnih in hormonskih povezav. Posledice neobvladanega, kroničnega stresa se odražajo na celotnem organizmu.

V 97 ŽIVČNI STRES
Je posledica živčnih težav. Značilna znamenja so potrtost, hud občutek manjvrednosti, utrujenost, izguba zanimanja za stvari, ki so se zdele prej dragocene in pomembne.

V97 STRES - Živčna napetost
Odpravlja posledice živčnih težav. Značilne karakteristike le-teh so izčrpanost, občutek manjvrednosti, izguba zanimanja in pozornosti, zmanjšana koncentracija.

V74 Alergije – vse
Alergijo povzročajo alergeni. To so sicer neškodljive snovi iz okolja, na katere pa človek iz še neznanega razloga postane preobčutljiv. V organizem jih vnesemo skozi dihala (npr. cvetni prah, hišne pršice, mačjo dlako ...), lahko pa jih zaužijemo (npr. pšenično moko, jajca, sojo...). Alergeni takoj po vnosu pri preobčutljivi osebi sprožijo alergijsko reakcijo. Magnetna kartica uspešno odpravlja vse simptome alergij.

V52 STRAH

V88 KRONIČNA UTRUJENOST
Nastane ob daljšem trajanju akutne utrujenosti, ki jo povzroči nezadostni oz. neustrezni počitek, in privede do apatije, izčrpanosti, pomanjkanje apetita, bolečin v mišicah, znižanja aktivnosti prebavnega trakta, sprememb pri srčnem utripu, telesni temperaturi, krvnem tlaku, izgubi moči in mišičnega tonusa… Uporaba kartice učinkovito odpravlja omenjene simptome.

ODPRAVLJANJE TEŽAV

SK Genitalije
SK Ženski problemi
SK PMS in menstrualne težave
V70 Osteoporoza
V24 Eliminira ciste iz dojk

SK Moški problemi
V66 Impotenca
V63 Povečana prostata
V4 Viagra

V25 Proti gubam na obrazu
SK Koža - tkivo
SK Zobje
V26 Zadah iz ust

V 90 PARADONTOZA
V ustih imamo ogromno različnih mikroorganizmov. Ti se lepijo na zobe in dlesni. Če jih vsakodnevno ne odstranjujemo, povzročijo vnetje dlesni - so torej glavni povzročitelji parodontalne bolezni. S kopičenjem bakterij na zobeh nastajajo mehke zobne obloge ali zobni plag, v katerem so ugodni pogoji za njihovo razmnoževanje. Bakterije s svojimi strupi poškodujejo mehka tkiva. Poleg tega se ob vnetnem procesu aktivira človekov zaščitni, imunski sistem, ki sicer na eni strani poskuša omejiti vnetje, na drugi pa z vnetnimi mediatorji, ki se sproščajo ob tem, povzroči propad lastnih tkiv. Kot prvi znak vnetja dlesni se pojavi krvavitev. Uporaba kartice pomaga pri zdravljenju te bolezni.

SK Ravnovesje krvnega tlaka
SK Cirkulacija
SK Sečila
SK Kosti

V57 Sladkor v krvi
V 8 GEROVITAL - H3

Je sredstvo romunske znanstvenice Ane Aslan proti staranju na osnovi Procaina. Deluje kot antioksidant. Vzpodbuja bioenergetiko osnovne molekule za proizvodnjo energije ATP. Vzpostavlja ravnovesje nevrotransmiterjev v možganih. Zavira staranje kože.

V 23 DEPRENYL
predstavlja preizkušeno zdravilo proti staranju. Po 45. letu začenja nivo dopamina v možganih upadati, kar se odraža v številnih starostnih boleznih (Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen itd.). Deprenyl, ki deluje tudi antioksidacijsko, deluje kot selektivna zaščita pri stabiliziranju staranja in ohranjanju optimalnih nivojev dopamina.

V 39 NADH
je vitalni celični koencim, ki ima zelo pomembno vlogo pri proizvajanju celične energije. Nahaja se v prav vsaki celici telesa! Deluje direktno na metabolizem, da ustvari več energije v celicah. Povečana energija odpravlja utrujenost v mišicah ter vzpodbuja živčne celice k večji fizični in mentalni aktivnosti. Povečuje energijo v možganih in izboljša reakcijski čas. Vpliva tudi na razpoloženje, ker ima pomembno vlogo pri tvorbi dopamina in serotonina.

V 89 PARKINSONOVA BOLEZEN
Parkinsonova bolezen je posledica spremenjenega delovanja nekaterih delov osrednjega živčnega sistema. Bolezen se navzven kaže s številnimi simptomi. Najbolj značilne so motorične spremembe, kot sta tresenje in rigidnost. Kartica deluje preventivno in odpravlja simptome.

V 29 HERB MAK
je ajurvedsko zdravilo na osnovi rastlin (Maharishi Amrit Kalash). Deluje proti prostim radikalom, povečuje sposobnost imunskega sistema, varuje kardiovaskularni sistem, pomaga v borbi proti raku ter ščiti pred stranskimi učinki kemoterapije in drugih toksinov. Deluje proti staranju in izboljša počutje.

V 44 UKRAIN
je zdravilo proti raku, ki je že dalo pozitivne rezultate - med drugim ga je sprejel Ameriški nacionalni inštitut za onkologijo, mnogi onkologi po svetu ga zelo priporočajo. Zdravilo je narejeno na rastlinski osnovi (iz krvavega mlečka).

ANTIDOTE
Kartica predstavlja vibracije antimikrobioloških peptidov, to so majhne beljakovine oziroma skupine aminokislin v različnih konfiguracijah. Taki antimikrobiološki peptidi sestavljajo naravni imunski sistem pri krokodilih, ki deluje kot prva obrambna linija proti bakterijam, virusom in glivicami. Obrambni sistem povzroči luknjo v membrani bakterij in jih tako oslabi, da razpadejo, pri tem pa normalnih celic ne poškoduje. Kot kažejo najnovejše raziskave, ne obstaja noben organizem, ki bi se lahko upiral delovanju Anidote. Medicina si zato obeta vrsto uspešnih zdravljenj številnih bolezni, ki jih povzročajo virusi in bakterije - AIDS, rak , itd...

SPOMIN IN KONCENTRACIJA

SK Izpitna mešanica
SK Motivacija
V34 Izboljšaj spomin – ukaz
V35 Povečaj spomin - ukaz
V 49 OČI
V 50 VID

V 32 HYDERGINE
je priznano zdravilo za zdravljenje senilne demence. Ima sledeče učinke:
• Poveča preskrbo možganov s krvjo
• Poveča količino kisika v možganih
• Vzpodbuja metabolizem možganskih celic
• Zaščiti možgane pred nezadostno oskrbo s kisikom
• Upočasni nalaganje starostnega pigmenta lipofuscina v možganih
• Preprečuje poškodbe možganskih celic zaradi prostih radikalov
• Poveča intiligenco, spomin in učenje.

V 62 NEVROTRANSMITER DOPAMIN
Molekule dopamina so nevrotransmiterji: prenašajo sporočila od ene živčne celice do druge. Možganske celice, ki proizvajajo dopamin, so aktivnejše, kadar se zgodi nekaj prijetnega - kot je npr. zaužitje okusne hrane. V obratni situaciji, kadar je hrana nepričakovano neokusna, se tvori manj dopamina. Na ta način dopamin omogoča možganom povratno vez z zunanjim svetom. Prijetni doživljaji, ki vzpodbujajo tvorbo dopamina, pomenijo za ljudi določeno motivacijo, da počnejo stvari, ki omogočajo obstanek: hranjenje, spanje in drugo v določenem trenutku. Kartica vpliva na razpoloženje, sposobnost koncentracije itd.

V 69 NEVROTRANSMITERJI
Možgani in živčevje so sestavljeni iz omrežja nevronov, posebnih celic, od katerih je vsaka sposobna ustvariti na desettisoče povezav z drugimi. Mišljenje je vzorec aktivnosti v tem omrežju. Pri takšnih aktivnostih ali signalih sodelujejo nevrotransmiterji, kemični posredniki dražljajev v možganih. Ko razmišljamo, spreminjamo delovanje nevrotransmiterjev. Ker tako možgani kot nevrotransmiterji temeljijo na hranilih iz prehrane, lahko logično sklepamo, da vse, kar pojemo, vpliva na našo umsko dejavnost. Kartica uravnava nivo nevrotransmiterjev ter tako neposredno vpliva na umske sposobnosti oziroma sposobnost koncentracije, zbranosti, razumevanja in lažjega učenja.

IDEALNA TEŽA

SK Telesna teža - hujšanje
V61 Zmanjšanje apetita do zdravega nivoja
SK Idealna teža
SK Celulit - odpravljanje

ELIKSIRJI

SK Eliksir mladosti

V46 Golden C
Predstavlja eliksir iz posebnega izredno redkega "zlatega" kunzita. Eliksir deluje izredno zdravilno:
• Uravnava čakre in meridiane
• Čisti auro
• Deluje kot generator negativnih ionov
• Odpravlja stresne emocije in negativne miselne oblike
• Odpravlja vso negativno energijo iz hrane, ljudi itd.
• Zmanjšuje jezo
• Krepi imunski sistem
• Izboljša mentalno koncentracijo
• Izboljšuje vitalnost
• Odpravlja alergije

V71 Salagrama Sila eliksir
Predstavlja eliksir izredno redkega (fosilnega) kamna črne barve. Kamen častijo v hinduizmu kot direktno inkarnacijo Boga (Višne). Kamen kot tudi eliksir naj bi torej imel božansko moč. Pravijo, da samo dotik pristnega kamna Salagrama Sila osvobodi grehov milijon rojstev.

V 104 BELO PRAŠNATO ZLATO
Kartica predstavlja vibracije monoatomnega zlata. Monoatomno zlato v obliki belega prahu je enkratno po svoji obliki in delovanju. Obnaša se popolnoma drugače kot kovinsko zlato (ni kovinskih vezi). Poznale so ga stare civilizacije v Lemuriji, Egiptu itd., ki so poznale spiritualno biokemijo. Ponovno ga je odkril David Hudson. Monoatomno zlato je biosuperprevodnik in skupaj z monoatomnim rodijem/iridijem pospešuje pretok energije skozi telo praktično brez upornosti - tako se tudi svetloba širi brez dodatnega zunanjega potenciala. Monoatomno zlato obstaja naravno v naših telesih in tudi v zeliščih ter hrani, ki vzpodbuja imunski sistem in regeneracijo telesa. Monoatomno zlato ima fantastične zdravilne učinke. Stimulira zgornje čakre telesa, poveča našo zavest, povečuje koncentracijo in miselno čistost, poglablja meditacijo, harmonizira obe hemisferi, poveča tvorbo alfa valov pri ljudeh z dominantnostjo beta valov, povečuje kreativnost. Znanstveniki si veliko obetajo od uporabe monoatomnega zlata pri zdravljenju raka, AIDSa in drugih bolezni. Ugotovili so, da deluje tudi pri obnavljanju poškodovane DNK.

V 15 CETYL MYRISTOLEATE (CMO)
je ester maščobne kisline z enakimi lastnostmi kot esencialne maščobne kisline, linolenska kislina in alfa-linolenska kislina, le da je ta učinek precej močnejši in traja dalj časa. Pokazalo se je, da CMO izboljša simptome in pripomore k izboljšanju bolezni kot so artroza, artritis, revmatoidni artritis, ankilozni spondilitis, Reiterjev sindrom, Bechetov sindrom, Sjogrenov sindrom in luskavica. Pri številnih bolečinah v hrbtu pride do olajšanja. CMO popravlja osnovni vzrok artritisa tako, da izbriše spomin slabo programiranih T-celic spomina. Ko se propadanje sklepov ustavi, začne telo samo neovirano obnovitveni proces in sklepi se začnejo regenerirati. Čeprav se glavni učinki pojavijo takoj, se manjša izboljšanja nadaljujejo še več mesecev po prenehanju uporabe CMO. Ko je vnetje pozdravljeno in bolečina odgnana, začnejo sklepi delovati popolnoma normalno. Kljub škodi, ki nastane na kosteh kot posledica dolgotrajne bolezni, se normalno delovanje sklepa običajno postopoma vrača. Učinki se pokažejo po nekaj tednih, pri nekaterih pa šele po več mesecih. Pri večini prizadetih bolnikov je potrebno uporabljati CMO samo nekaj tednov, pa so rešeni simptomov artritisa za vedno, brez dodatnih zdravil in brez dodatnega CMO. Starost bolnikov pri zdravljenju ne igra nobene vloge, saj se dobro odziva tako pri mladih kot pri starejših bolnikih.

V 18 CITRUS PECTIN
Kot dodatek se uporablja pri zdravljenju raka, saj uspešno zavira rast metastaz, znižuje holesterol ter odvaja toksične kovine iz telesa. Deluje tudi proti diareji.

RT V 45 VITAMIN B15
ima antioksidacijske lastnosti. Deluje kot zaščita pri onesnaženem zraku, podaljšuje življensko dobo celic, stimulira imunski sistem, znižuje holesterol, ščiti jetra, preprečuje utrujenost, sodeluje pri uravnavanju hormonov ter izboljšuje spomin.

V 59 ACTIVE H
Kartica Active-H predstavlja grafični zapis Flanaganovega kremenovega prahu, obogatenega z vodikom. V osnovi je to silicijev hidrid (SiOH-). Je sredstvo za oživitev vode. Študije so pokazale naslednje učinke Active-H:

1. Podaljšuje življenje celic do dvakrat. V laboratorijskih preizkusih strokovnjakov z univerz v Minnesoti in Bloomingu so ugotovili, da celice živijo v vodi, ki so ji dodali Active-H, do dvakrat dlje kot običajno.

2. Daje najvišjo raven antioksidacijske zaščite. Po dosedanjih izsledkih je Active-H najboljši antioksidant. V univerzitetnih laboratorijskih poskusih, ki jih je vodil dr.C.J. Stephanson, so preverjali, kako razni antikosidati ščitijo celice pred močno dozo prostih radikalov, ki običajno pomori skoraj vse celice (preživi le 0,6% celic). Z dodatkom Active-H v koncentraciji, ki bi pri odraslem človeku ustrezala 4 kapsulam dnevno, je "napad" prostih radikalov preživelo kar 91,6% celic - to je precej več kot pri dodajanju drugih antioksidantov. Pri povečanju koncentracije, ki bi pri človeku ustrezala 5,2 kapsulam Active-H dnevno, pa so v laboratoriju dosegli skoraj popolno zaščito celic pred prostimi radikali. Preživelo je namreč 99,9% celic.

3. Je povsem neškodljiv. Preizkusi v neodvisnih laboratorijih so pokazali, da Active-H ne moti procesov v celicah niti v koncentracijah, ki so več kot 500 krat večje od doz, ki jih priporoča proizvajalec.

4. Povečuje telesno energijo. Active-H pripomore k sintezi NADH-, snovi, ki je nujna pri produkciji ATP. Ta pa je gorivo vseh procesov v organizmu. Najpogostejši učinek, ki ga zaznavajo uporabniki Active-H, je prav več telesne energije. Prosti radikali so molekule, ki jim na zadnji orbitali manjka vsaj en elektron. To so najmočnejši strupi v našem organizmu, saj "kradejo" elektrone iz okolja, zato vsako celico neprestano napada na tisoče prostih radikalov. Povzročajo jih presnova hrane, negativna sevanja, psihofizičnični stres in drugi vzroki. Pred njimi se zaščitimo z antioksidanti - molekulami, ki imajo dodaten elektron (npr. vitamini ipd). Zaradi prostih radikalov, ki so dandanes najbolj preučevano področje v medicini, nastajajo mnoge bolezni, med njimi tudi arterioskleroza ter druge bolezni srca in ožilja, multipla skleroza, rakava obolenja, revmatoidni artritis, sladkorna bolezen, prezgodnje staranje in druge.

5. Povečuje celično hidracijo. Kar 70% organizma tvori voda. Pomanjkanje vode v celicah je v sodobnem svetu zelo pogosto. Celice ošibelega in ostarelega organizma se težko hidrirajo, čeprav pijemo veliko navadne vode. Celična hidracija se z uživanjem FHES bistveno izboljša. FHES namreč zniža površinsko napetost vode, ki postane bolj "močljiva" in zato lažje prodre skozi celično membrano.

6. Povečuje celično absorbcijo hraniv in izločanje strupov. Z Active-H se izboljšajo "transportne" sposobnosti vode v krvnih vodih, limfi in pri prehodu skozi celično membrano. Tako se izboljšajo tudi absorbcija hraniv in izločanje odpadkov. Živa voda in Active-H voda v živih organizmih se bistveno razlikuje od voda v naših potokih, rekah, jezerih in morjih. Na svetu so doslej našli le pet krajev, kjer je v potokih taka voda kot v živih organizmih. Vsi so znani po velikem številu stoletnikov. Gre za posebno ledeniško vodo, polno mineralov v zelo drobni, koloidni obliki in anionskega vodika (H-), ki daje vodi antioksidacijske lastnosti. Med njimi je najbolj znana voda iz himalajske doline Hunza. FHES je narejen po vzoru mineralov iz "Hunza vode".

7. Povečuje količino kisika v organizmu. Za celično presnovo je kisik bistvenega pomena. Z Active-H se poveča preskrba s kisikom, s tem pa se izboljšajo presnovni procesi.

Normalizira biološko okolje. Celice potrebujejo za svoje delovanje normalno medcelično tekočino. Po doktrini zdravega biološkega okolja (R. Greenberg in drugi) zadoščajo za ugotavljanje splošnega stanja biološkega okolja trije kazalci: pH, ORP (redoks potencial) in r (električni upor). Testi so pokazali, da uživanje FHES vpliva na normaliziranje njihovih vrednosti.
Anionski vodik (H-) FHES vsebuje prav tak vodik (H-), kot ga vsebujeta surovo zelenjava in sadje, zlasti pa mladi poganjki. Tega s toplotno in kemično obdelavo hrane uničimo: hrana oksidira, kar se kaže v pozitivnih vrednostih ORP. Tudi navadna pitna voda je oksidirana (v Sloveniji približno +160 mV). Sveži sok iz biološko pridelanega korenčka ima do -120 mV, sok pšeničnih bilk do -230 mV. S FHES obogatena navadna voda ima ORP približno - 540 mV (meritve prof. dr. V. Barbiča). To pomeni, da dobimo iz kozarca vode, ki mu dodamo Active-H, več elektronov (v obliki H-) kot iz milijona kozarcev korenčkovega soka.

V 68 MORINDA CITRIFOLIA (NONI SOK)
Je sok, ki povečuje odpornost na naravni način. S PRO-XERONINOM in PRO- XERONASO, ki so glavni sestavni deli Noni soka, omogoča celici obnovo in razmnoževanje ter povečuje odpornost. Na naraven način se telo samo brani pred vplivi okolja in napadi bolezni. Zato NONI sok pomaga pri mnogih boleznih in stanjih oslabelega organizma.

V 91 POLY MVA
Omenjena formula pomeni paladijevo kompleksno spojino z alfalipoično kislino, vitamini in minerali. Spodbuja tvorbo celične energije in zelo izboljšuje zdravje pri rakavih bolnikih z nadomeščanjem določenih hranil, ki se lahko izčrpajo med kemoterapijo in obsevanjem. Ta enkratna kombinacija je pripravljena z namenom, da oskrbi telo z energijo s spremembo električnega potenciala in povečanjem gostote naboja DNK znotraj celice. Poly MVA je splošno uporaben, neškodljiv in uspešno deluje tudi v boju proti staranju. Z uporabo kartice boste branili svoje celice in tako nadzorovali bolezen. Obstajajo številni primeri uspešne ozdravitve raka z uporabo Poly MVA.

MEGAMIN
Aktivna substanca v Megaminu, ki ima zelo poudarjene lastnosti ionske izmenjave, je pridobljena iz vrste zeolita, ki je mikroniziran po posebnem postopku - tako ima veliko površino ter moč absorbcije in adsorbcije. Megamin zavira rast rakastih in drugih tumorjev. Zelo dobro ga prenašajo bolniki v času kemoterapije. Pri uporabi megamina se normalizirajo nekateri krvni in biokemijski parametri. Zelo hitro se normalizira LDH. Poveča se difuzijska kapaciteta pljuč in skrčljivost srčne mišice. Vidno se izboljša splošno stanje bolnikov ter zmanjša potreba po analgetikih. V večini primerih preneha depresija in nespečnost, volja do življenja se poveča. Megamin je močen antioksidant ter izmenjevalec ionov; s svojo aktivnostjo nevtralizira proste radikale v organizmu, ki nastanejo pri metaboličnih procesih, raznih vnetnih procesih ter pri delovanju nekaterih zunanjih faktorjev (sevanja, onesnaženje, kajenje itd.). Poznano je, da so prosti radikali vzrok staranja, prav tako pa so odgovorni za nastajanje najmanj šesdesetih kroničnih in degenerativnih bolezni kot so srčna in možganska kap, artritis, rak, katarakta, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, razširjene vene, revmatizem, stres in senilnost.
MEGAMIN s svojim delovanjem:
• izboljša kakovost življenja
• pomaga pri splošni revitalizaciji organizma
• pospešuje metabilizem
• okrepi telesne funkcije
• omogoča lažje prenašanje psihičnih in fizičnih naporov
• izboljšuje kakovost spanja
• lahko pomaga pri slabosti

TAMIFLU
Kartica predstavlja grafični zapis zdravila proti gripi, katerega aktivna substanca je oseltamivir. Tamiflu je sistemsko antivirusno zdravilo, ki deluje neposredno na viruse gripe (influence) tako, da zavira virusne encime na površini viriona. Ti encimi so bistveni za sproščanje novonastalih delcev virusa in s tem za širjenje virusov gripe v telesu. Namenjen je zdravljenju gripe odraslih in otrok od 1 leta naprej, ki kažejo tipične simptome in ko je virus prisoten v okolici. Učinkovitost so dokazali pri zdravljenju, ki se prične najkasneje v dveh dneh po prvem nastopu znakov gripe. Uporablja se tudi za preprečevanje gripe po predhodni izpostavljenosti virusu pri odraslih in mladostnikih.

IMUNAL AMERIŠKI SLAMNIK
Kartica se uporablja za povečanje odpornosti organizma za preprečevanje in hitrejše okrevanje po prehladu in gripi, za lajšanje bolezenskih znakov pri lažjih virusnih in bakterijskih okužbah dihalnih poti (izcedek iz nosu, vnetje žrela, kašelj, utrujenost) - ob dolgotrajnem zdravljenju kroničnih okužb z antibiotiki. Immunal je naravno zdravilo za povečanje odpornosti organizma. Škrlatna ehinaceja ali ameriški slamnik vsebuje učinkovine, ki zvečujejo nespecifično odpornost organizma - povečujejo število belih krvnih telesc (granulocitov) in aktivirajo njihovo fagocitozno sposobnost ter s tem pospešijo uničevanje mikroorganizmov, ki so vdrli v telo. Dokazano je tudi protivirusno delovanje škrlatne ehinaceje na viruse gripe in herpesa.

ČAJ OJIBWA INDIJANCEV
Kartica vsebuje grafični zapis vibracij zdravilnega čaja po tradicionalnem receptu kanadskih Indijancev Ojibwa za ohranjanje in izboljšanje zdravja. Zelišča v mešanici delujejo v sinergiji in ponovno uravnovesijo naš organizem. Zelišča v mešanici vsebujejo učinkovine, ki pomagajo krepiti imunski sistem in blago, a temeljito očistijo organizem raznih škodljivih snovi, ki se nabirajo v organih, sklepih in celicah. Zelišča vsebujejo veliko antioksidantov, ki ščtijo naš organizem pred škodljivimi vplivi toksičnih snovi iz okolja. Indijanci Ojibway so bili prepričani, da bolezni povzročajo strupene snovi v telesu in duhu, ki porušijo ravnovesje med organizmom in " Velikim duhom ", ki je prisoten povsod. Za ozdravitev je bil potreben proces očiščenja (detoksikacije) telesa in duha. V ta namen so uporabljali zeliščni čaj in opravljali rituale za ponovno vzpostavitev ravnovesja. Čaj so imenovali " sveta pijača", ki nas spravi v ravnovesje z "Velikim Duhom".
SESTAVINE ČAJA:
NAVADNA KISLICA - RUMEX ACETOSELLA
Druga imena: kisavec, njivska trava, Kleiner Ampfer (nemško ime), oseille (franscosko) Imenujejo jo tudi kisla trava. Vsebuje velike količine vitaminov skupine A in B, C, D, E, K,P in U, mineralov kot so kalcij, klor, železo, magnezij, silicij, žveplo, baker v sledovih, jod, mangan in cink. Mala kislica vsebuje tudi vitalne elemente kot so klorofil, karoten in številne organske kisline. Klorofil, ki daje rastlinam zeleno barvo, je podoben hemoglobinu v človeškem telesu in kot tak prinaša kisik vsaki celici v organizmu. Ugotovljeno je bilo, da klorofil zavira poškodbe kromosomov in tako uspešno ustavi napredovanje raka, poveča odpornost proti rentgenskim žarkom, odstrani klice in preprečuje rast škodljivih bakterij, zmanjšuje škodljive učinke radioterapije, stimulira obnovo tkiv, očisti jetra in omili vnetje trebušne slinavke, občutno poveča raven kisika v celičnih tkivih, očisti stene žil in jih učvrsti ter tako izboljša delovanje srca, prebavil, pljuč, maternice in krvnega obtoka. V 30. letih je Otto Werbur dokazal, da se rak v prisotnosti kisika ne širi hitro. Trdil je celo, da je rak posledica spremembe celic, ki ga povzroči pomanjkanje kisika na celični ravni. Iz tega je sklepal, da mora terapija proti raku, če želi biti učinkovita, povečati količino kisika v krvi. Ker ima klorofil to lastnost, lahko pomaga celicam, da se uprejo raku. Klorofil je zaradi velike količine kisika zelo učinkovit tudi pri drugih boleznih imunskega sistema kot so aids in druge bolezni povezane s HIV. Vitalni element v klorofilu je karotenoid. Madžarski znanstveniki so odkrili, da vsebujejo listi navadne kislice med 8 in 12 % karotenoida. V jetrih se beta karoten spremeni v vitamin A. Ta vitamin okrepi imunski sistem tako, da poveča tvorbo belih krvnih teles, ki so sposobne uničiti karcinogene celice. Beta karoten je antioksidant, to pomeni, da kontrolira razvoj škodljivih prostih radikalov, ki lahko spremenijo gene in poškodujejo celične stene. Vse karotenoide, še posebno pa beta karoten, so preizkušali v številnih raziskavah, da bi potrdili njihovo učinkovitost pri krepitvi imunskega sistema. Dr. Harinder Gareval iz Centra za tumorje v Tucsonu je odkril, da se predkarcinogene rane na ustnici zmanjšajo za 70 %, če dobivajo bolniki le 30 mg karotena na dan. Navadna kislica je bogata z oksalno kislino, ki se združi s kalcijem in tako olajša asimilacijo hrane, stimulira delovanje črevesne peristaltike in ima morda tudi zasluge za boljše strjevanje krvi. Z uporabo same navadne kislice so ugotovili izboljšanje pri zlatenici in gastritisih.

REPINEC - ARCTIUM LAPPA
Druga imena: repuh, repivec, kloš, Grosse Klette (nemško), racine de bardane (francosko). Že stoletja je zdravilcem poznan kot močno čistilo krvi. V drugi polovici 20. stoletja je pritegnil pozornost raziskovalcev raka na Madžarskem in Japonskem. Leta 1984 so nekateri japonski znanstveniki iz univerze Nagoya odkrili, da ta rastlina vsebuje sestavino, ki je sposobna zmanjšati genetske mutacije. Ta lastnost se jim je zdela tako pomembna, da so jo imenovali "faktor B ". Repinec deluje kot čistilo in odstranjuje zamaške v krvnem, limfnem in dihalnem obtoku in v sečnem traktu. Pomaga odstranjevati odvečne in toksične substance ter tako omili težave z jetri in izboljša prebavo. Pomaga pri izločanju žolča in odstrani strupene snovi iz ledvic in žolčnika. Kitajci trdijo, da ima repinec pomlajevalne lastnosti. Vsebuje veliko vitamina E in P ter vitamine skupine B, precej elementov kot so krom, kobalt, železo,magnezij, fosfor, silicij, cink, natrij in kalij, ogljikove hidrate, precejšen del inulina ( 25-45%), koencim Q 10 (ubikinon), škrob in sluzi ( 5-12%) ter nekaj sladkorja. Inulin, ki je glavna sestavina repinca, ima dokazano močne terapevtske učinke: okrepi organe in s svojim naravnim sladkorjem regulira presnovo sladkorja v krvi. Raziskave so potrdile, da je inulin močan imunski regulator, ki se veže na bela krvna telesca in okrepi njihovo delovanje. Študija K. Morita, objavljena v Mutation Research (raziskava mutacij - leto 1984) dokazuje, da repinec preprečuje mutacije v celicah, ki so bile izpostavljene kemičnim snovem.

RDEČI BREST -ULMUS RUBRA
Druga imena: ulmus fulva, Indian elm ( angleško), Rote Ulme (nemško). Je eno najbolj znanih zdravilnih zelišč na svetu. Glavna sestavina bresta so sluzi: to so tekoča vlakna, ki nastajajo v rastlini. Sluz v brestu je podobna tisti v lanenem semenu. Brest je eno izmed čudežnih naravnih čistil. Njegove lepljive substance raztapljajo sluz, ki se je odložila v tkivih organov, žlezah in živčnih kanalih. Deluje kot olje in ščiti ter mehča membrane v celem organizmu, še posebej poškodovane in vnete dele. Ker je viskozen, maže kosti in sklepe, pobira toksične odpadke, ki so se odlepili od določenih organov in pospeši njihovo odvajanje iz telesa. Ko potuje skozi prebavne organe, jih prekrije s tanko zaščitno plastjo in tako omili vnetja, občutljivost na kisline in grenčice, predvsem pa upočasni vdor škodljivih kemikalij. Brest pomaga odpraviti bolečine pri ulkusu in ga tudi zdravi, tako da povrne razdraženemu tkivu njegovo normalno zaščitno plast. S sluzmi prodre v rane in jih prekrije. Čisti abrazije, ulkuse in abscese. Vsebuje antibiotične in antibakterijske lastnosti.

NAVADNA VODNA KREŠA - NASTURTIUM OFFICINALE
Druga imena: Nasturtium aquatica, Watercress( angleško), Wasserkresse (nemško). Prihaja iz rodu križnic; vsebuje esencialna olja, vitamine A, C, E, D in B2, karotene, minerale. Je zelo hranljiva rastlina. V številnih delih sveta se uporablja kot naravno zdravilo pri vročinskih stanjih, pri težavah z jetri in ledvicami, žolčnih kamnih, astmi, bronhitisu, ekcemu in hepatitisu. Leung (1984) in Heinerman (1988) sta v svojih člankih priporočala juho iz korenja in navadne vodne kreše proti cistam in tumorjem.

RJAVA ALGA - LAMINARIA DIGITATA
Najdemo jo na obalah Atlantika v Severni Ameriki in je vrsta morskega plevela, ima skupno ime „kelp“. Aktivne sestavine rjave alge so minerali in elementi v sledovih (kalij, fosfor, železo, baker, magnezij, cink, kalcij), vitamini A, C, B2 in B3, vitamin E, karoteni, vlaknine, maščobne kisline, saponini, ogljikovi hidrati. Rjava alga učinkuje pri naslednjih težavah : debelost zaradi nezadostne aktivnosti ščitnice, izčrpanost, tuberkuloza, menstrualni krči, rak na jajčnikih, težave s prostato, težave v menopavzi, artritis, težave s kožo, multipla skleroza, zaprtje, vnetje debelega črevesa, krči v nogah, celulit. Posebna natrijeva spojina v algah preprečuje organizmu, da bi absorbiral radioaktivni stroncij 90. Ta se shranjuje v kosteh in je tesno povezan z levkemijo, kostnim rakom in Hodginsonovo boleznijo. Učinkuje samo preventivno.

BENEDIKTINKA - CNICUS BENEDICTUS
Druga imena: Kordabenedikta, Blessed thistle (angleško), Beneditenkraut (nemško). Vsebuje grenčice, flavonoide, tanine, smole, sluzi,vitamin B3, vitamin A, selen, kalcij, kalij, magnezij, krom, esencialna olja, fitosterole. Učinki: stimulira apetit, öisti kri, krepi živce, deluje antibiotično in antivirusno, stimulira izločanje sečne kisline, zmanjšuje napenjanje, deluje proti driski, zdravi rane, stimulira delovanje jeter in jajčnikov.

ČRNA DETELJA - TRIFOLIUM PRATENSE
Druga imena: Rotkleeblüten (nemško), trefle rouge (francosko). Vsebuje tanine, fenole, flavonoide, selen, esencialna olja, kalcij, krom, magnezij, vitamin B1 (tiamin), niacin (vitamin B3), vitamin C, fosfor, baker. Uporablja se pri degenerativnih stanjih, ki jih povzročajo nakopičene toksične snovi v organizmu (npr. pri protinu). Pomaga pri aknah, ekcemih, psoriazi, pri hudem kašlju, bolečinah v prsnem košu, vnetju mlečnih žlez, zastrupitvah organizma zaradi nakopičenih strupenih snovi, vnetju črevesne sluznice in artritisu. Črna detelja je eno izmed pomembnejših zelišč, ki se uporabljajo v boju proti raku. V svoji terapiji jo je uporabljal dr. Hoxsley. V raziskavah na National Cancer Institute so potrdili anti-tumorno delovanje črne detelje, predvsem zaradi prisotnosti antioksidanta tokoferola, ki je sestavni del vitamina E.

ANGELSKI KRISTAL- ELESTIAL
Kartica vsebuje grafični zapis energije angelskih kristalov. Angelske kristale poznamo v glavnem pod imenom skeletni kremen. S seboj prinašajo mnogo moči, predvsem moči za premagovanje človeških napak in obremenitev na emocionalnem področju. Vzbujajo občutek ravnovesja in ugodja. Angelski kristali stabilizirajo valovanje možganov in nevtralizirajo nekoncentrirane, skokovite in zmedene miselne oblike. S tem se aktivira kronska čakra, kar vodi k nadaljnjemu širjenju stanja zavedanja. To so kristali z zelo močnim delovanjem, ki lahko povzročijo zelo različne procese, odvisno pač od našega stanja zavedanja. Če nekdo potrebuje čiščenje, bodo razgalili vse njegove egoizme in osebne šibke točke. Kdor je notranje čist in centriran, mu bodo pomagali pri odpiranju kronske čakre. Angelski kremen se je pokazal tudi kot zelo uspešno pomagalo pri terapiji epilepsije in šizofrenije. Je tudi eden najbolj primernih kristalov za obdelavo stanja izčrpanosti po drogiranju. V biti angelskih kristalov je, da nas vodijo globoko v našo notranjost in nas povežejo z notranjo resnico, ki je izvir in osnova eksistence. Simbolizirajo tistega, ki se je duhovno uskladil z višjim jazom in je tako neposredno povezan z izvirom kozmične moči. Njihov dar je podajanje duhovne varnosti in resnice.
Preberite več o angelskih kristalih.

RADIONIKA TURNŠEK MARIJAN
KICAR 7/b, 2250 PTUJ, SLOVENIJA
GSM: 041 296 940 TEL: 059 088 057
miki.13@gmail.com