Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
četrtek, november 30 2023 @ 02:13 AM GMT

BIO RESONANCA

PREHRANA IN ZDRAVJE

 

 

Energija, človek in okolje

 

Vsaka oblika materije je sestavljena iz energije in oddaja vibracije in niha.

Okolje v katerem delujemo ravno tako oddaja vibracije, hran, tudi ljudje in delovno okolje

Organi nihajo različno. Ledvice nihajo drugače kot trebušna slinavka. Obolela tkiva nihajo drugače kot zdrava. Vsaka substanca, (celica, del telesa, virus, bakterija, pršica, toksini...) ima svoje elektromagnetno sevanje -specifično valovno dolžino, oziroma lastno frekvenco, ki je odvisna od njene sestave.

 

V bioresonanci to imenujemo frekvenčni vzorec. Vse žive celice oddajajo in sprejemajo elektromagnetna nihanja valovanja in z njimi komunicirajo. V zdravem telesu komunikacija poteka neovirano in vsak del telesa pravilno opravlja svojo nalogo.

. Celice med seboj komunicirajo s hitrostjo svetlobe. Informacije izmenjujejo na izbranih frekvencah.

Stres, vplivi toksinov, bakterij, virusov... lahko ovirajo ali prekinejo medcelično komunikacijo, kar povzroči nepravilno delovanje celic. To se sprva kaže v obliki nejasnih motenj,  preobčutljivosti, zmanjšanih zmogljivosti, kronični utrujenosti... Kasneje pa kot organske spremembe z različnimi simptomi, ki se običajno pojavijo tam, kjer je bilo telo že prej (pogosto dedno pogojeno) šibkejše.

Z bioresonančnim testom ugotovimo kaj ovira medcelično komunikacijo. Ko se dve valovanji ujameta pride do resonance. Resonanca nastane, ko celica sprejme takšno elektromagnetno valovanje, kot ga potrebuje. Z bioresonanco ne zdravimo simptomov, temveč poiščemo izvor obolenja in delujemo direktno nanj.

(Kvantna mehanika preučuje lastnosti delcev in valovanj atomov ter njihovo medsebojno valovanje).

 

 

 


Metodo zdravljenja z magnetno bioresonanco oziroma bioinformacijo sta razvila nemški zdravnik dr. Morelli in inženir Rasche v sedemdesetih letih minulega stoletja. O zdravljenju na podobnih temeljih so razmišljali že ruski in drugi strokovnjaki. Napravo BICOM 2000 (okrajšava za biokomunikacijo) so že v prvih letih uporabljali za zdravljenje alergij.

 

Z bioresonančnim testom ugotovimo, kaj ovira medcelično komunikacijo. Ko se dve valovanji ujameta, pride do resonance. Resonanca nastane, ko celica sprejme takšno elektromagnetno valovanje, kot ga potrebuje. Z bioresonanco ne zdravimo simptomov, temveč poiščemo izvor obolenja in delujemo direktno nanj.

 

 Z bioresonančnim aparatom je mogoče zajeti elektromagnetna nihanja iz pacientovega telesa, jih poslati v aparat, tam jih spremenimo in spremenjene vrnemo v pacientovo telo. Za telo pomeni takšno nihanje nek dražljaj, na katerega reagira z energijsko regulacijo. Če je terapijski dražljaj pravilno izbran, je tako močan, da telo spodbuja k delovanju v »normalni » vibraciji.

Pomembna predpostavka za delovanje tega terapevtskega dražljaja je, da pride poslano nihanje v resonanco z lastnimi nihanji v telesu. Zato imenujemo to terapijo bioresonančna terapija (bios – življenje).

 Ljudje smo vse bolj obremenjeni s kemičnimi dodatki iz hrane, sevanji, zdravili, stresom, elektrosmogom in številnimi drugimi za zdravje škodljivimi dejavniki. Zato samozdravilne sposobnosti telesa oslabijo.

V bioresonanci se na telo gleda holistično. Princip zdravljenja je zasnovan na temelju tradicionalne kitajske medicine. Z bioresonanco se ne zdravi simptomov, ampak se poišče izvor obolenja in se nanj deluje direktno.

Zdrav človek živi v zdravem okolju in se prehranjuje naravno. Hrana z veliko konzervansov in pesticidov, uživanje poživil in neharmonične ali nenaravne hrane, stres in sevanje v okolici, zmedejo naše telo in destabilizirajo  ubrano delovanje našega organizma.

Najprej odpove imunski sistem in takoj za njim najšibkejše točke. S tem se odprejo vrata mnogim negativnim škodljivcem in tudi dogodkom.

Ko je človek v sozvočju s svojim življenjem, je srečen in zdrav. Ko se pričnejo težave ali disonance, nezadovoljstva z delovnim mestom, družbo, neprilagojena prehrana …, se resonančni nivo človeka spremeni. Lahko bi rekli, da notranja melodija v človeku ne deluje.

Bioresonančno zdravljenje alergije je danes uspešno v več kot 80 procentih primerov.

Pri naslednjih kroničnih boleznih je mogoče s pomočjo BRT ugotoviti vzroke za nastanek: nevrodermitis, luskavica, ekcemi, migrene, multipla skleroza, ALS, vse vrste prebavnih težav, Crohnova bolezen, kolitis, seneni nahod, astma, fibromialgija, MCS (preobčutljivost na kemične snovi), revmatične težave, artroza, artritis, rak, vnetje sinusov, tinitus, vnetje mehurja, ginekološke bolezni, osteoporoza ...

Bioresonanca kot podporna terapija je primerna za vse vrste zdravstvenih težav, saj odstrani dejavnike, ki ovirajo samozdravilne moči organizma. Najpogosteje pa se uporablja pri sledečih skupinah težav:

• alergije vseh vrst (astma, seneni nahod),
• krepitev imunskega sistema,
• akutna prehladna obolenja (nahod, gripa),
• obremenitve z glivicami, virusi, bakterijami,
• obremenitve z elektrosmogom, sevanji,
• bolezni prebavnega in urinarnega trakta,
• bolečine v sklepih in hrbtenici,
• poškodbe (opekline, zvini, zlomi),
• kronična utrujenost, depresija, stres,
• redukcija telesne teže,
• menopavzalne in druge hormonske težave,
• odvajanje od kajenja,
• glavoboli, migrene,
• podporna terapija pri tumorjih.

 

Iščemo vzroke in ne simptome

S takšnim natančnim testiranjem je mogoče pri skoraj vseh kroničnih boleznih odkriti prave vzroke za nastale težave. Za paciente je rezultat testiranj pravo razodetje! Veliko ljudi ima namreč stalne ali ponavljajoče se bolečine, krče, vnetja ali druge težave, pa z medicinskimi preiskavami ne morejo odkriti vzroka. Zdravniki pošiljajo paciente na različne specialistične preglede, ki pa jim ne pomagajo. Ko zdravniki obupajo in svojci pritiskajo, kroničnim bolnikom velikokrat predpišejo zdravljenje s psihofarmaki, čeprav njihovo psihično zdravje ni vzrok za nastenek bolezni (kar zelo dobro poznajo pacienti z fibromialgijo). Medicina išče posamezne povzročitelje in poskuša pozdraviti naše simptome tako, da bo zdravi povzročitelja bolezni.

Pomembno je gojišče, ne povzročitelj.

V sodobni medicini ponavadi predpostavijo, da eno bolezen povzroča samo en povzročitelj. Takšen način mišljenja deluje pri akutnih boleznih. Na primer pri vnetem grlu lahko s pomočjo brisa določimo bakterije, ki povzročajo vnetje in jih uničimo z antibiotiki. Pri kronično vnetem grlu pa takšen način zdravljenja več ne deluje: takoj ko prenehamo jemati antibiotike, se zopet pojavijo povzročitelji in vnetje se ponovi. Pri terapevtu, ki zdravi celostno, je pri kroničnem vnetju grla manj pomemben povzročitelj. Bolj ga zanima okolje, ki podpira nastanek ponavljajočih se vnetij. Zanima ga gojišče, na katerem povzročitelj sedi. Zato zdravilci niso zadovoljni, če uničijo povzročitelja, ampak želijo pozdraviti vzroke. Pri tem jim je v veliko pomoč testiranje z BRT, ki bi lahko na primer pri pacientu s kronično vnetim grlom pokazalo, ali so tudi druge sluznice v telesu oslabljene in zakaj. Mogoče je vzrok močna prehranska alergija ali/in napačna črevesna flora, ki vpliva na grlo. Mogoče pa kronična vnetja povzroča gnijoči zob, ki nenehno proizvaja bakterije in slabi imunski sistem. Možnosti je veliko, kot smo tudi ljudje zelo različni.

Zdravilci pri kroničnih boleznih simptomov ne dušijo z antibiotiki ali kortizolom, ampak telo krepijo.

Krepijo ga tam, kjer je najbolj šibko, to pa je lahko na čisto drugem mestu od tistega, kjer so se pojavili simptomi. Telo postaja med zdravljenjem vedno močnejše, zato se terapevt ne loti reševanja največje težave na začetku, ampak na koncu. Pogosto pa se zgodi, da na koncu zdravljenja največja težava ni več največja (zaradi večanja življenjske energije) in jo je mogoče sorazmerno preprosto premagati.

Pri težkih kroničnih bolnikih z multiplo sklerozo in Crohnovo boleznijo najde terapevt ponavadi tri do deset glavnih obremenitev. Če jih drugo za drugo vestno zdravi, so rezultati pri zdravljenju obeh težkih boleznih odlični. Da pa lahko telo sploh zadostno reagira na nihanja, mora pacient radikalno spremeniti način življenja. Začeti se mora zdravo prehranjevati, piti veliko dobre vode, dovolj spati in telo aktivno razstrupljati. Samo pod temi pogoji je mogoča ozdravitev pri kroničnih boleznih. Brez teh ukrepov je telo pogosto prešibko in ne more zadostno izkoristiti zdravilnih nihanj. Terapevt s pomočjo BRT določi terapijo in spremljevalne ukrepe, pacient pa jih sprejema oziroma izvaja. Terapevt je samo spremljevalec pri procesu zdravljenja, zdravi pa se pacient sam. Zato mora pacient razumeti, zakaj je prišlo do bolezni, da bo lahko našel pot iz težav. Pacient potrebuje za to veliko pojasnil in razlag, pri tem pa mu je v veliko pomoč BRT s fantastičnimi diagnostičnimi možnosti.

Čas trajanje terapije, frekvence in amplitude nihanj, ki jih naj dobi pacient, se določijo pred vsako terapijo čisto individualno. Pred vsako terapijo lahko terapevti tudi preizkusijo, kakšno je stanje pacienta in kakšen je bil uspeh prejšnje terapije. Potek terapije lahko na ta način stalno nadzorujejo. Kontrole vzamejo terapevtu nekaj časa (zopet problem v prenapolnjenih zdravniških ordinacijah), so pa neobhodno potrebne. Na takšen način se terapevt in pacient povežeta v tim in imata skupen cilj; trajno ozdravitev.


Helena in Dominik Golenhofen
Članek je bil v podobni obliki objavljen v Deloindom


VIRI:

http://www.wds-global.com/info/bio-resonance.aspx
www.golenhofen.si
info@golenhofen.si

http://www.bioresonanca-zdravje.si/?gclid=Cj0KEQiAkdajBRCJ_7_j6sCck7wBEiQAppb2i0BC87qzky05roHaSSgdGQHFfENkFHl--pbtlaxVPAwaAhZd8P8HAQ

 

http://www.lahmedikal.si/bioresonanca_scio

 

http://med.over.net/forum5/read.php?136,5084115

http://www.periasis.net/#!bioresoanca

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20141127214554518

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items