Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
četrtek, november 30 2023 @ 12:38 AM GMT

HRANA, KI UBIJA RAKA

PREHRANA IN ZDRAVJEHRANA, KI UBIJA RAKA

Rak je civilizacijska bolezen, ki je hkrati tudi zelo stara; strokovnjaki ocenjujejo, da kar
nekaj milijonov let. Rak je ime za skupino bolezni, za katere sta značilna nenadzorovana celična delitev in rast spremenjenih celic, ki napadajo druga tkiva.

Te rakave celice sosednja tkiva napadejo, tako da se vanje vrastejo ali pa se rakave celice kopičijo v organu. Večina telesne strukture je sestavljena iz tkiv, različnih vrst celic, in vsaka izmed teh celic lahko postane rakava, če živimo nezdrav način življenja. Večina znanstvenikov se strinja, da je velika večina primerov raka neposredno povezanih s prehrano.1. Najučinkovitejše kapusnice v boju proti raku so brokoli, zelje, cvetača in brstični ohrovt. Brokoli je zelenjava z najmočnejšim preventivnim delovanjem proti raku širokega črevesa.

Posebne snovi, ki delujejo proti raku so fitokemikalije - sulforafani in indoli.
Sulforafan je izredno močna snov, ki učinkuje preventivno proti številnim vrstam raka. Sulforafan povečuje količino encimov, ki telesu pomagajo, da se znebi rakotvornih snovi, uničuje nenormalne
celice in telesu pomaga omejiti oksidacijo - proces, ki povzroča številne kronične bolezni- na ravni celic. Indoli se proti raku borijo tako, da vplivajo na hormon estrogen. Blokirajo receptorje estrogena v rakastih prsnih celicah in tako ovirajo na estrogen občutljivega raka dojke.

2. Sveže stisnjen česen je do sedaj najboljši vir za protirakave mešanice.

3. Zeleni čaj vsebuje veliko količino katehinov, ki se ponašajo z mnogimi protirakastimi lastnostmi.

4. Jejte veliko brusnic.

5. Za povečanje omega-3 maščobne kisline je potrebno jesti "mastne" ribe (sardine, losos in skuša) enkrat ali dvakrat tedensko oziroma dodajte v vaš zajtrk s kosmiči eno žličko lanenih semen. Laneno seme je v zadnjem obdobju postalo zelo popularno, saj predstavlja bogat vir Omega-3 esencialnih maščobnih kislin, poznanih tudi kot Alfa Linoleične (ALA). Raziskave so pokazale, da laneno seme deluje preventivno pred obolelostjo pred rakom.

6. Jejte dvakrat tedensko paradižnikovo omako (bolj učinkovita kot
surov paradižnik) in tvegaje za obolenjem raka na prostati se bo
zmanjšalo za 25 odstotkov.

7. Citrusi so bistvena hrana v boju proti raku, kajti delujejo direktno na rakaste celice. Topna prehranska vlaknina pektin, ki je tako učinkovit pri ohranjanju zdravega srca, deluje tudi kot snov, ki preprečuje raka. Topna prehranska vlaknina pektin, ki je tako učinkovit pri ohranjanju zdravega srca, deluje tudi kot snov, ki preprečuje raka. Vsebuje namreč zaviralce (antagoniste) rasti, ki se
bodo mogoče celo še izkazali kot zaviralci tumorjev.

8. Dnevno bi bilo potrebno zaužiti 50 g soje. Zdravilne učinke pripisujejo izoflavonom v soji, ki jim pravijo tudi rastlinski estrogeni ali fitoestrogeni. Fitoestrogeni delujejo podobno kot človeški
estrogeni, vendar v blažji obliki. Ti dve vrsti izoflavonov pomagata preprečevati tiste vrste raka, ki so povezane s hormoni, na primer raka na dojkah in na prostati.

9. Dnevno zauživanje 40 g temne čokolade (čokolada, ki vsebuje več kot 70 odstotkov kakava) ima pozitivne učinke na zdravje in naj zamenja ali zmanjša tiste sladkarije, ki nimajo fitokemikalij.

10.Ingver sodi med varovalna, za zdravje najpomembnejša živila. Je močan antioksidant, ki sodi med najučinkovitejša naravna zdravila proti raku.

11. Nove raziskave kažejo, da uživanje olivnega olja zmanjšuje tveganje za rak dojke in debelega črevesja.

Preberite še: Zeleni čaj ubija raka

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20080821211732825

Here's what others have to say about 'HRANA, KI UBIJA RAKA':

goed speelgoed from speelgoed
Goed speelgoed waar kinderen wat van leren en leuk vinden om mee te spelen! [read more]
Tracked on ponedeljek, september 27 2010 @ 09:46 PM GMT

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

GOLOBICA SKRLATNA
Browse Album

STAREJŠI ČLANKI

ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb


sobota 01-Jan


četrtek 23-Dec


petek 19-Nov


sreda 08-Sep


četrtek 24-Jun

SVEŽE NOVOSTI

No New Items