Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
sreda, februar 19 2020 @ 01:14 AM UTC

OSEM STEBROV NESMRTNOSTI

TAO - FILOZOFIJAOSEM ZAKLADOV- vaje iz šole nesmrtnosti

Vaje usmerjanja energije Osmih Nesmrtnikov iz regije Huei Nang so nastale med dinastijo Han (206 pr.n.št -220 n.št). Njihov učinek je globok in daljnosežen. Predstavljajo učinkovit način povečevanja življenjske energije in podaljševanja naših let.

OSEM ZAKLADOV- vaje iz šole nesmrtnosti

Vaje usmerjanja energije Osmih Nesmrtnikov iz regije Huei Nang so nastale med dinastijo Han (206 pr.n.št -220 n.št). Njihov učinek je globok in daljnosežen. Predstavljajo učinkovit način povečevanja življenjske energije in podaljševanja naših let.
LEGENDA

Osem zakladov chi gong je osem skupin energetskih vaj, ki so jih razvili Tao mojstri nekaj tisoč let nazaj, da bi si zagotovili brezpogojno zdravje na poti duhovnega razsvetljevanja.
Legenda pravi, da je princ Liu An ali Huai Nan Zi (okrog 170 pr.n.št.-86 pr. n.št.) po vsej deželi iskal ljudi, ki bi ga bili pripravljeni učiti o umetnosti ohranjanja življenja - nesmrtnosti. Ker je bil princ iskren, vrlinske narave in se ni nikoli utrudil od učenja, ga je nekega dne obiskalo osem starcev. Ko so prišli do palače, jih je tam pričakal stražar. Povedali so mu, da so princu prišli predati znanje o nesmrtnosti. Stražar jih je odpravil, saj: »Princ pričakuje ljudi, ki ne bodo nikoli stari, so zelo močni in se ne bojijo smrti, vi pa izgledate stari in govorite kot neizobraženi. Kako le bi se lahko princ za vas zanimal.« Osem starcev se je nasmehnilo in obrnilo. Čez nekaj trenutkov je pred stražarjem stalo osem lepo oblečenih ljudi starih med 15 in 18 let. Stražar je odtekel do princa, ki je učitelje navdušeno sprejel. Vsak izmed osmih nesmrtnikov mu je pokazal vaje, ki vodijo do duhovnega dosežka. Princ Liu An je te vaje zapisal v knjigo "10.000 velikih zakladov" in se kasneje tudi sam dovršil. Vaje osmih zakladov so odtlej prenašane skozi tradicijo nesmrtnosti. V kitajščini so imenovane »Shen jia ba duan jin« kar pomeni osem skupin vaj iz šole nesmrtnosti, nekateri pa jih tudi imenujejo »Ba gong dao yin«, kar pomeni vaje osmih spoštljivih za usmerjanje življenjske energije.

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20071006094013102

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

nedelja 08-Jun


četrtek 05-Jun


torek 03-Jun


torek 06-May


nedelja 04-May


torek 22-Apr


ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb

SVEŽE NOVOSTI

No New Items