Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
ponedeljek, julij 13 2020 @ 06:02 AM UTC

SEVANJE IN ROŽE

Z E L I Š Č A

Moči rastlin

RASTLINE ODPRAVLJAJO SEVANJE V VAŠIH BIVALNIH PROSTORIH

Mnoge lepe sobne rastline so padle v nemilost, ker so se začele širiti govorice, da sevajo negativno energijo, kar je zelo posplošen pogled.
[slika1_desno Nekateri bioenergetiki celo odsvetujejo mnoge rastline, češ da oddajajo CO2. Tako so v nemilosti tudi rastline, ki menda zaradi ostrih listov, delujejo kot strupene puščice. Vendar so mnoge sobne rože v resnici ravno nasprotno, koristne in jih celo priporočamo.


Eden od takih primerov je preprečevanje sevanja in odpravljanje elektrosmoga v vaših bivalnih prostorih. Drugi primer pozitivnih in koristnih sobnih lončnic so rastline, ki tvorijo poleg kisika, ki ga oddajajo ustvarjajo tudi negativne ione. Vemo, da je zemlja nabita pozitivno, vesolje pa negativno. V kolikor imamo v bivalnem prostoru premalo kisika in negativnih ionov, prihaja do oksidacijskega procesa kot pri železu, ki pričenja rjaveti.
Tako so kot generatorji negativnih ionovtoka zelo cenjeni izdelki, kot so ionizatorji, solne lučke in ionske fonatane.

Ena od zelo koristnih sobnih lončnic je Benjamin, ki tvori negativne ione, vendar menda samo ponoči. Druga izjemno koristne lončnica pa je spatifilum (Spathyphyllum wallisii), poznana tudi pod ljudskim imenom mirni ljiljan. Lastnost te rože je, da se hrani z elektrostatičnim nabojem, ki ga oddaja TV zaslon ali PC monitor. Okoli tovrstnih naprav se nabira elektrostatični naboj, ki ga zajemamo oziroma se celotno ozračje okoli nas naelektri z nam nezdravimi ioni, ki so pozitivni in povzročajo motnje v delovanju našega telesa in organov. Ravno takšno sevanje pa je zelo dobrodošlo spatifilumu, ki ob bližini našega zaslona pospešeno uspeva in še raje cveti. Energijo, ki jo vsrkava, uporabi za lasten metabolizem.
Tako postaja ta lepa roža tudi izjemno koristna, saj nam deluje kot filter in prečiščevalec zraka. Ta lončnica uspeva tudi za naše pojme v slabo osvetljenih prostorih s premalo zraka. V zimskam času mu odgovarja ne previsoka temperatura, ki se giblje med 15 in 20 stopinj Celzija.
Spatifilum je ljubitelj vlage, zato ga je potrebno vsaj trikrat tedensko zalivati. V zimskih mescih je manj zahteven in potrebuje manj vlage, vendar se ne smejo korenine preveč posušiti. Pred začetkov vegetacije -februar, marecl, je pravi čas za razmnoževanje rastline z delitvijo, tako da odcepimo korenine in jih posadimo v drugi lonček. Spatifilum priporočamo, ne samo ljubiteljem rož, temveč tudi vsem, ki bi se radi znebili elektro smoga - tovrstnega sevanja in obogatili prostor z naravnimi ioni.

LILI.

TAO STUDIO- all rights reserved

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20031007052122970

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

nedelja 08-Jun


četrtek 05-Jun


torek 03-Jun


torek 06-May


nedelja 04-May


torek 22-Apr


ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb

SVEŽE NOVOSTI

No New Items