Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
četrtek, november 21 2019 @ 11:25 AM UTC

ČAROVNIŠTVO RASTLIN

Z E L I Š Č A

Moči rastlin

Kako deluje čarovništvo rastlin. Vsi mi smo lahko čarovniki. če le imamo ustrezno znanje in veselje do čaranja v našem življenu, tokrat s pomočjo rastlin.

Osnovno vprašenja je, ali s tem lahko sebi ali drugim škodujemo.

Kakorkoli že, vprašanje je tehtno, zadovoljivega pojasnila pa nikoli ni.

 

Osnova rastlinskega čarovništva - in čarovništva nasploh - je moč. Ta moč je skozi stoletja nosila mnogo imen in oblik. V nekaterih obdobjih je bil celo njen obstoj skrivnost, v drugih pa so zanjo vedeli vsi.

Moč je ta, ki je ustvarila in ki ohranja univerzum. Moč povzroči, da semena vzklijejo, da vetrovi zapihajo in da se naš svet vrti. To je energija, odgovorna za rojstvo, življenje in smrt. Vse, kar obstaja, izhaja iz nje, jo vsebuje in se ji podreja. Z drugimi besedami, moč je življenjska energija, gradivo ustvarjenega. Je bit obstoja samega.

Oboževana in poosebljena je bila v tisoče bogov in boginj, duhov, demonov in drugih nezemskih bitij. Samo delno jo je mogoče znanstveno razložiti, kajti znanost jo še vedno odkriva in spoznava. Moč je imela pomembno vlogo v razvoju človeštva, v dobrem in slabem. Vse religije so jo vključevale z različnimi simboli in obredi in vsi čarovniki so jo uporabljali. Nad obredi, religijami in čarovništvom ostaja moč nespremenjena v svojem večnem spreminjanju. , Moč je v vsem in vse je v moči. (Problem nekaterih modernih religij je, da predstavljajo moč kot nekaj, kar je zunaj nas in ne v nas.) Imenujte jo, kakor hočete, predstavljajte si jo, kakor morete, moč je resnično moč. Definicija: Čarovništvo je povzročanje sprememb z uporabo moči, ki jih znanost še ni definirala ali sprejela. Spremembo lahko povzročim na povsem običajen način (kako gre prijateljici, lahko izvem tako, da jo pokličem po telefonu); to ni čarovništvo. Toda, če ne morem telefonirati ali pa se moja prijateljica ne oglasi, lahko naredim ogrlico iz tinujana, rmana in lovora, si jo privežem okoli vratu, umirim um ter uporabim svoje z rastlinami okrepljene psihične moči, da ugotovim, če je z njo vse v redu. , To je prednost čarovništva: uporabimo ga lahko, ko nam niso na voljo nobena druga sredstva.

 

 

 
   

    

      

 

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/200308240154099

No trackback comments for this entry.

0 komentarjev.

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

nedelja 08-Jun


četrtek 05-Jun


torek 03-Jun


torek 06-May


nedelja 04-May


torek 22-Apr


ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb

SVEŽE NOVOSTI

No New Items