Registriraj se
Prijava
Dobrodošli na EZOTERA
ponedeljek, januar 25 2021 @ 03:48 AM GMT

NEKAJ JE OKOLI NAS

ANGELIAli se zavedamo okolja v katerem smo.
Vsepovsod so energije in ustvarjene misli, ki se želijo izraziti in manifestirati.
Čakajo priliko, da padejo na plodna tla ali da se združijo z enakovrstnimi vibracijami.
Lahko padejo na nas ali pa jih naključno posrakamo v svoj energetski sistem.
Zato bodimo pozorni kakšno obliko magneta oblikujemo znotraj nas, kakšne so naše misli in kaj v resnici privlačimo, kajti to kar potegnemo se vsidra v nas in postaja nov vzrok, ki lahko povzroči popolno ciklanje.
Ker imamo svobodno voljo -

* pričnimo dan z nasmehom
* vdihom za boljši in srečen dan
* s pozitivnim odnosom do sveta.


Privabljajmo in se družimo s pravimi energijami !
KDO SO ANGELI

Nekateri pravijo, da so sli (beseda angelos izhaja iz hebrejske besede malakh, ki jo prevajajo kot "sel" ), veličastna bitja svetlobe, ki prinašajo modrost in ljubeče misli, da bi nam vzbudili domišljijo in nam ponujajo popolnejšo sliko božanskega načrta. Drugi pravijo, da so vodniki, ki so nas pripravljeni učiti in usmerjati proti našemu višjemu jazu. Nekateri jim pravijo varuhi in trdijo, da so prišli, da bi nas varovali in nas varno pospremili do doma.

V resnici so angeli le izraz božjega hotenja in načrta. Angeli so nam na razpolago, če le razumemo božji načrt in našov vlogo v njem.
Veselijo se našega dela z njimi in razvoja, ki ga spoštujemo in v njem sodelujemo skupaj z angeli.

Njihova telesa so iz etra in imajo oblike, v kakršnih se nam pojavljajo, le zato, da lahko opravljajo svoje zemeljske naloge.

Kakorkoli že, prav tako "resnični" so kot mi in po našem sončnem sistemu se gibljejo, da opravljajo naloge, ki jim jih je zaupal Bog.
Pravijo, da angeli pripadajo drugi smeri evolucije kot človek .

Angeli si želijo to izkušnjo in ker tako določi Izvir, včasih pojavijo na našem planetu v človeški obliki, večinoma se pozneje vrnejo v svoje kraljestvo.

Angelski svet si razlagamo podobno, kot so si ga naši predniki, ki so svoje razumevanje izpričevali na številnih freskah svojih kapel: kot nam podobna bitja, z obrazi, rokami, nogami, vendar brez kakršnihkoli spolnih znakov in pa s perutnicami.

Arhaične podobe angelov so gotovo najboljša predstavitev malim otrokom in so morda namenjene kot učni pripomoček misionarjem, ki želijo ljudem drugih verovanj in kultur razložiti naše verovanje.
Toda angeli so več od tega in jih takšna predstava tudi nekoliko žali, saj so tako kot drugi številni simboli ujeti v končnosti in s tem v minljivosti, oni pa niso ne končni ne minljivi. Toda tudi takšna predstavitev nam lahko pomaga stopiti v stik z njimi.


Njihova edina dolžnost, poleg čaščenja Boga, je pomagati človeškim bitjem, ki tako manj blodijo v temi.
Angeli so nam, odkar obstaja čas, na voljo, da nam pomagajo spomniti se naše prave božanske narave. Trenutno čakajo, da se jih zavemo in da nam bodo lahko še bolj pomagali, kajti v tem času se množično prebujamo in ugotavljamo, kdo smo in zakaj smo sploh prišli sem. Ker se ne smejo vmešavati, če jih ne povabimo, moramo najprej izraziti pripravljenost spoznavati resnico in jim dovoliti, da nam pomagajo.

Navzoči pred božjim prestolom; pojavljajo se kot čista prvotna energija, kot ogromne veličastne ognjene krogle, kot zvezde (supernove), ki se vrtijo, vrtinčijo in krožijo v temnem vesolju. Imenujejo se "kolesa" ali "prestoli", opišemo pa jih lahko le s pomočjo simbolike, čeprav so jih nekateri mistiki že videli in slišali njihovo nenavadno tišino. Oni vedo, kaj jim je bilo pokazano in so popolnoma ponižni pred to močjo.

Pravijo, da angeli prihajajo kot misli, vizije (prividi), kot sanje, kot živali, kot svetloba na vodi ali oblakih, kot mavrica in tudi kot ljudje. Hodijo po zemlji kot preoblečni navadni ljudje. Ali pa se prikažejo v nekem trenutku, preden se razblinijo v eter. Bi bilo sploh mogoče, da se nas ubogih smrtnikov v nekem trenutku dotakne Božja roka, da nezavedno izgovorimo ravno tiste besede, ki jih nekdo potrebuje ali da vržemo "rešilni jopič" neki drugi duši?

Angeli se včasih pojavijo v človeški obliki ali kot nevidna roka, včasih le zaznamo njihovo navzočnost.

Angeli so predstavniki Boga. Ta bitja so obrnjena samo proti višavam, nikoli se ne spustijo k sebi, grehu ali materialnemu. Vsakega izemed nas vodijo k božjemu principu vseobčega dobrega, h kateremu se nagibajo stvarna bitja, ustvarjena po božji podobi in podobnosti. S tem, da se iskreno prepustimo tem duhovnim vodnikom, jim dovolimo ostati z nami, jih nezavedno sprejmemo vase."

Angeli se pojavljajo na očesu viden in neviden način, prevzemajo različne oblike, velikosti in barve. Vsak, ki jih je videl, je za vedno spremenjen.
To pa je tretja lastnost angela: ostane v spominu in nas za vedno spremeni.
Angeli se nam včasih prikažejo z videzom kakega našega prijatelja, vendar pa izgleda, da jih lažje prepoznamo, ko se kot tujci v trenutku nenadoma pojavijo v naših življenjih ter plesoč odidejo, ne da bi jih prepoznali.
Joseph Smith je ustanovil mormonsko cerkev po obisku angela z imenom Moroni

Pravijo, da se angeli pojavljajo skozi glas, v sanjah, skozi znamenja ali v prividih (vizijah). Prinašajo sporočila. Skrivnost je v tem zakaj se sploh prikazujejo, skoraj vedno v drugačnih oblikah, spreminjajoč svojo vlogo s tako mikavno dražestjo.

Vsak od nas ima skupino bitij luči, ki ga vodijo, ščitijo in hranijo. Nekatera so z nami le kratek čas za posebno nalogo, medt.em ko so druga z nami celotno evolucijo. Skleni prijateljstvo z angeli, posebno še s svojo osebno skupino.

Vsak angel ima svoje ime in določeno funkcijo, čeprav pravijo, da kadar ne veš točno kdo je za kaj pristojen pokliči Guardian angela, pogosto je to Mihael in ga poprosi naj ti poišče ustreznega pomočnika .

Vendar je naša naloga, da dojamemo njihovo hierarhijo in vlogo.

Angeli se redko prikažejo vizuelno, tako da moramo poiskati njihova skrita sporočila, kot je to recimo globoko hrepenenje v srcu. Poišči način, da jih povabiš, da aktivno sodelujejo v tvojem življenju. Angeli željno pričakujejo potrditev, pripravljeni so te zasuti z blagoslovi in ljubez­nijo, ko se vedno bolj in bolj odpiraš.
Kako začetiElement Eter

I H V H* - Tetragramaton: jod he vav he; Božje Ime: Yahweh, Jehovah, Jahve (Tisti, ki je, Jaz sem ta ki sem, Jaz sem)

kvintesencija ali peti element kateri je sinteza ostalih štirih - Angeli

ANGELSKA INVOKACIJA

Angele, Angele varuhe, Boginje, Vile in ostala Angelska bitja je vedno obkrožala skrivnostna atmosfera. Ljudje se bolj zanimajo za Angele in obstajajo celo načini, ki učijo kako se srečaš s svojim Angelom Varuhom in kako ga častiš, v ta namen smo vključili meditacijo.
Ne glede kakšna je skrivnost, bodo angeli vedno simbol velike ljubezni in miru med tem in duhovnim svetom.

Ariel je Božja luč, angel znanja in angel božanske svobode. Prinašalec rešitve, ki med ljudmi utrjuje občutek razumevanja in zavedanje karmičnih zakonov nam pomaga, da si razložimo sanje in izrazimo svojo božanskost.
Evokacije (klicanje duhov) so čarobne besede, ki imajo ta namen, da povzročijo fizično manifestacijo angela v neposredni bližini tistega, ki ga kliče. Od čarobnih besed, ki se jih uporabi, uporabimo lahko različne elemente, vključno z noži, krogi narisanimi na tleh, svečami, knjigami, kadili itd. Uporaba kadil je posebno v rabi odkar se verjame, da je eterični dim potreben kot telo, v katerem lahko angel postane viden.

Prošnje (invokacije) so precej podobne klicanju duhov (evokaciji) z eno glavno razliko. Namesto, da bi angela pripravili do tega, da se fizično prikaže, skušajo tisti, ki uporabljajo čarovnijo, prepričati angela, da neposredno vstopi v njihovo telo in na ta način komunicirajo z njim.


Invokacija štirih Nadangelov

Pokliči Uriela iz vzhoda.

Pomakni se proti vzhodu in tako kot v molitvi reci: " Kličem Uriela v prostor pred menoj. Prosim te, da mi danes razjasniš, kako sem lahko najbolj koristen." Ali pa posebej vprašaj za pomoč, ki ti bo razjasnila ta problem.

Nato se premakni na desno, proti jugu, kjer perbiva energija nadangela Rafaela. Če čutiš potrebo po zdravljenju – fizično ali čustveno – prosi za to Rafaela.
Toda razmisli tudi o tem, kaj v tvojem življenju odmira, tako da se lahko rodi nekaj novega in prosi za razsvetlitev ali pomoč v zvezi s to stvarjo.

Obrni se na zahod in prosi nadangela Gabriela,
da ti da moč, da se soočiš in premagaš določene strahove. Vprašaj, "Kateri so moji strahovi, ki morajo oditi in kje kje potrebujem moč." Nato zaprosi Gabriela za pomoč.

Zadnji nadangel je na severu in ta je Mihael.


On predstavlja energijo modrosti in ljubezni. Za trenutek se zaustavi na tem, kar odraža tvoje življenje in če je tu nekaj, za kar čutiš, da potrebuješ vpogled ali resnično modrost o tem, potem zaprosi Mihaela za pomoč.

Po angelski invokaciji, si predstavljaj žensko, ki goji materinski vidik boga. Predstavljaj si da te podoba umiva in teče skozi tebe. Svetloba steče skozi tebe in iz tvojega energijskega polja spere, negativnosti, negativnost in dvom. Tvoje srce postane vse bolj svetlo in se razširi da te zapre v jajce luči, ki se prepleta z Božansko lučjo.
To je tvoja zaščita in tvoja terapija !

Potem nekaj časa sedi v tej Božanski navzočnosti kot da je del tvoje meditacije.

Angeli Varuhi in njihovi blagoslovi


Ko uporabljaš uporabljaš Angelske blagoslove, povabiš angele, da vstopijo v tvoje ži­vljenje in da ti pomagaj,o na vse možne načine.


Če bi rad povečal svojo stopnjo zavedanja angelov, usmeri svojo željo ali vprašanje na žarek globokega občutenja iz svojega srca. Postavitev, ki kombinira uporabo skritih kart v posebnih vzorcih, nudi vpogled in vodstvo v odgovorih na tvoja vprašanja. Na ta način postanejo postavitve zakramenti in te spomnijo, da prikličeš prisotnost angelov z ljubečim čaščenjem.

Bolj ko je intenzivna in srčno občutena tvoja želja, močnejša bo tvoja povezava.
Ko nekaj občutiš, se ustavi in bodi pozoren na svoje občutke. Ne posku­šaj se odmakniti od izkušnje s tem, da o njej govoriš. Tvoje telo bo mogo­če odgovorilo s spremembo dihanja, hrupom in gibanjem.

Dovoli, da se to zgodi in ne sodi, kako mogoče to izgleda. Hrani dnevnik svojih vprašanj in odgovarjajočih občutkov prav tako kot odgovorov, ki jih opaziš v svojem življenju.
Za uporabo zakramentov najprej izberi enega, ki se prilega tvoji situaciji. Osredišči se na svojo željo in izoblikuj jasno in natančno vprašanje. Zapiši ga in potem premešaj karte, ko se koncentriraš na vprašanje z globokim občutenjem. Z vrha kupčka kart položi karte z licem na mizo eno po eno, sledeč številčni in prostorski razporeditvi, ki je prikazana na navodilih izbrane postavitve. Pozorno preberi sestavek, ki ustreza karti, ki si jo obrnil. Opazuj, kako vsak posamezen angel vpliva nate, na njegov pomen na določenem mestu postavitve in kako angeli delujejo skupaj, da ti po­magajo. Prikliči ta navodila tekom dneva in opazuj blagoslove s hvaležnostjo.

Trackback

Trackback URL for this entry: http://www.compat.org/trackback.php/20030717085825200

No trackback comments for this entry.

2 komentarjev.

Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.
Prispeval/a: Anonimni uporabnik dne sobota, oktober 16 2004 @ 08:52 PM GMT NEKAJ JE OKOLI NAS


Toda kateri angeli so okoli nas? Božji angeli ali padli angeli?

Ne pozabite padli angeli so zelo prebrisani in inteligentni, nas varaji vsak dan, delajo razdore nam namigujejo na poželjenja...
na koncu nas pustijo prazne, obupane zapušèene....

Le BOG je ljubezen, mir, izpolnjenost, dobrota...

. Zakaj išèete na napaènem mestu ?

Obrnite se na Boga, ki vam vse daje zastonj!

Veè na: http://ave.medjugorje-si.org/forum/viewforum.php?f=21

Herman

Prispeval/a: Anonimni uporabnik dne ponedeljek, november 15 2004 @ 08:35 AM GMT NEKAJ JE OKOLI NAS
Že dolgo razmišljam kako smo povezani z angeli.
zdnja slutnja mi govori, da smo povezava preko naše osebnosti - notranjega jaza ( ki je virtualen in naše duše, ki je uèitelj, uèenec in opazovalec), namreè smo na nek naèin del celote in ko se prepustimo in poklièemo kogarkoli k sodelovanju.
kadar poklièemo kogarkoli ali kadar to poènemo nezavedno - potlej smo verjetno res lahko povabili tudi nepridiprave. Naša huda naloga v življenju ej "zavedanje", prepušèanje in odloèanje.
Biti pozitiven ni samo namen je tudi vibracija, ki predstavlje hkrati tudi zašèito, kar ni izgovor za naivnost.
BOG ODPUŠÈA GREHE, NEUMNOSTI PA NE ?
Vsekakor se strinjam glede previdnosti in vsekako nekako misli, da povezava - preko protokola ( z vkljuèeno zašèito - denimo oblivanjam z zlato meglico in avro, predstavlja dober štart), ko si pridobimo prve izkušnje in ovaestimo, da nam nekaj lahko pomga, to cenimo in prosimo, kadar je to pomembno, potlej mislim, da se ni za bati.
Vsekakor misli, da so angeli izjemno aktovni celo tudi tisti, kli jih poprosimo za zašèito.
Vsekakor pa je naša budnost in aktivnost pogoj za razvoj, dihati moramo sami.

Naj angeli pomagajo èloveštvu !!

SLIKE IZ GALERIJE

STAREJŠI ČLANKI

nedelja 08-Jun


četrtek 05-Jun


torek 03-Jun


torek 06-May


nedelja 04-May


torek 22-Apr


ponedeljek 21-Apr


nedelja 26-Jan


petek 04-Mar


nedelja 20-Feb

SVEŽE NOVOSTI

No New Items